Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

uparciuch

mój temat, moja dieta... wesprzecie mnie?

Polecane posty

coccinella- mnie zaczęły poleć plecy podczas koszenia, gdy za bardzo sie wygiełam ( mamy taka małą góreczke koło domu) i nie dam rady ćwiczyć, przynajmniej an razie. Poza tym mam wysuniete dyski an 3 odcinkach kręgoslupa i wypukline miedzykregowa, która uciska mi an nerw i mam bóle promieniujace do pośladków i ud, wiec moze lepiej przerzucić sie an aerobik ;) Poza tym mam astme oskrzelową. Co do rolek... niestety nie mam. Poza tym mieszkam an obrzeżu miasta i nie mamy raczej chodników i nie ma gdzie jeżdzic... lilliffe- dzieki za informacje :) Zastanawiam sie and ta płyta z aerobikiem. I postanowiłam, ze nie bede jzu wracać do starych nawyków jak schudnę, tzn bedę sobei an wiecej pozwalac, ale mimo wszystko bede sie pilnować... bo to mi sie podoba :)

Gość lilliffe
To jest bardzo niebezpieczne Uparciuchu z twoim kregoslupem !!! Musisz bardzo uwazac i z cwiczeniami takrze!!! Aerobik jest dla ciebie zbyt "szybkim" sportem. Musisz bardzo powoli wejsc w cwiczenia i raczej koncentrowac sie na wzmocnieniu miesni kregoslupa sa to przewaznie cwiczenia takrze na miesnie brzucha bo tworzy ten odcinek jedna obrez. Uwazaj jak podnosisz dzieci na rece lub poprostu uginaj sie w kolanach i przytulaj je.Bynajmniej ja to praktykowalam,bo kazdy ciezar w twoim stanie jest ryzykowny. Musisz nauczyc sie mowic NIE - NIE DAM RADY-POTRZEBUJE POMOCY - TO JEST DLA MNIE ZA CIEZKIE. Masz ciezej o demnie bo masz 2 dzieciaczkow i musisz byc "stereo" aby miec wszystko pod kontrola. Ze schudnieciem to masz racje, twoja nadwaga tez "cisnie" na kregi! Zobaczysz jak uda ci sie zrzucic juz3 kilo to poczujesz ulge. Szybkie chudniecie tez nic niepomaga, srednio jest lepiej 1-1,5 kilo na miesiac schudnac wowczas mozna liczyc na rezultaty. Ja sobie zalozylam ze do listopada chcialabym osiagnac 65 kilo - a wiec jeszcze 10 mi zostalo. Jesli masz jakies pytania odnosnie zdrowia to pytaj , chetnie ci doradze i odpowiem.

2 lipca 2009 sniadanie: serek wiejski, 2 plasterki wędliny, pomidor 2 sniadanie: 1 kiwi obiad: makaron ze szpinakiem lilliffe- w takim arzie jak sądzisz, jak powinnam ćwiczyć? Pwoeim szczerze, ze ejstem leniuchem. Mozesz mi cos doradzić?

Gość lilliffe
Tam znajdziesz dosyc ciekawe cwiczenia dla siebie. Sa to oczywiscie z CD Cindy Crawford. Jesli chcesz poczekac jeszcze z kupnem CD , mozesz sobie w ten sposob "popodgladac" niektore cwiczonka. Musicz tylko pamietac aby nieforsowac zbyt swojego kregoslupa i niewolno Ci cwiczyc z bolem. Wszystko wykonuj w miare Twojej rady. Nierob wszystkiego na raz. Powoli,powoli. Ja na poczatku dalam rade tylko po5 razy , co ona wykonuje z usmiechem na twarzy 20!!! W trakcie ich wykonywania sama stwierdzisz co sobie wybierzesz i co jest dla ciebie najleprze. Obok ( z prawej strony) mozesz sobie poogladac jeszcze inne serie. Polecam bo mi one pomogly ipomagaja. Na poczatku bedziesz miala zakwasy, ale niezniechecaj sie tylko na nastepny dzien sprobuj ponownie, choc zapewne bedzie na poczatku troche ciezej.

A ja Ci radzę Uparciuchu wpisz w google: ćwiczenia przy bolącym kręgosłupie . Jest tego mnóstwo. Moja znajoma natomiast , która też ma taki problem chwali sobie jogę.

Mogłabys wkleic jeszcez raz link, bo wyświetlaja mi sie tylko najpopularniejsze filmy, itd, ale zadnej Cindy nei ma ;) Zastanawiam sie and kupnem tej plyty, która polecalaś. Co o tym sądzisz?

Gość szczula Zbynia
-Przyspiesza spalanie tłuszczu z pożywienia( CLA) -Przyspiesza spalanie weglowodanów z pożywienia ( fasolamina) -redukcja apetytu( polifenole z zielonej herbaty) Kierunki działania kapsułek bordowych: -Oczyszczanie organizmu ze zbednej wody i toksyn( ekstrakty z mniszka i pokrzywy ) -Regulacja procesów przemiany materii(witaminy i minerały z ekstraktu pokrzywy) Mi pomogło :)

Gość lilliffe
Mam nadzieje ze sie teraz udalo !! Chyba cos to za pierwszym razem niewyszlo tak jak mialo wyjs. Zobacz i daj znac czy jest to o czym mowilam uprzednio.

Hey dziewczynki ja dzisiaj zjadłam śniadanie serek wiejski 2 śniadanie udko z kurczaka obiad odrobinę piersi z kurczaka duszonej na patelni podwieczorek 2jajka na kolację zjem może jajek Ja jem tak późno poniewac chodzę spać najwcześniej o 24 ja już prawie kończę 6weidera i może zobaczę te ćwiczenia cindy a droga jest ta płyta?

Gość lilliffe
ok.25 zl razem z wysylka na Allegro mozna ja kupic (bynajmniej ja ja tam kupilam). Mam cala serie jej CD ale w sumie na kazdej z nich sa te same cwiczenia ale w innym zestawieniu. Ostatnio wydala nowa ( po urodzeniu dziecka - lekki start w fitnes). Ja osobiscie polecam CD "Krztaltuj swoje cialo". Dla ciebie Uparciuchu cwiczenia przy krzesle - nie polecam bo zbyt ciezkie beda dla twojego kregoslupa (trzeba sie troche gimnastykowac) i moglabys popsuc i nadwyrezyc sie. Wszystkie , ktore ona robi na macie na lezaco mozesz spokojnie - ale z umiarem i rozwaga - poprobowac.Niezapomnij o rozgrzewce. Powodzenia ;)

lilliffe- udało sie, teraz jest dobry link :) 3 lipca 2009 sniadanie: serek wiejski z pomidorem 2 śniadanie: arbuz obiad: 5 pierogów ruskich nie okraszonych :P kolacji nie jem, bo jest juz zbyt póxno, bo ok 22 kładę się spać.

Gość lilliffe
Super Uparciuchu i tak trzymaj !!! Ja jak zdecyduje sie niejesc kolacji to (jak mnie naturalnie wezmie na "zachcianke") to wypijam 500 ml. kefiru. Nie zaszkodzi - a na zdrowie i dobra k***e pomoze. Wszystko pozostaje w naturze i o to chodzi. Z twjoja dieta jest jeszcze do poprawki ale....starasz sie i jestes na dobrej drodze - bo zrobilas krok z walka z nadwaga.!! Bedziesz idealna i wierze w ciebie!!! Pozdrawiam. W weckend musze pracowac wiec odezwe sie znow w poniedzialek najprawdopodobniej. Zycze milych dni bez deszczu bo u nas ukrop okropny i niema czym o0ddychac. Ciesze sie na ponowne "spotkanie"

Gość lilliffe
Ach , i jeszcze jedno dzisiaj sie dokladnie "pomierzylam" i powiem ci ze az tak daleko od siebie niejestesmy odlegle w pomiarach !!!!(przed moim zaczeciem cwiczen i uwagi co jem). DASZ RADE mowie ci !!!

Ja też chyba muszę się zmierzyć, jak znajdę miarke to to zrobię:) Poznałam fajnego chłopaka, jest boski i on powiedział, żeby się już nie odchudzała bo mu się podoba taka jaka jestem, bo nie lubi ufarbowanych chudych patyków:) podoba mu się moja duża pupa i cyc he he ale i tak będę się jeszcze odchudzać, bo muszę chociaż to sadlo z brzucha zrzucić:( Ale on jest boski ehh aż nie wierzę że taki przystojniak się mną zainteresował, no i z charakteru też fajny a to najważniejsze:)

Pebi, bo my mamy kobiece kształty :D Mój maz tez zawsze mówi, ze nie hcce, zebym schudla, bo piersi mi sie zmniejszą :P ( a mam miseczkę H) Ale ja tak samo jak Ty chcę sie pozbyc oponek z brzucha ;) Poza tym drugiej brody i troche mięska z ud :D lilliffe- jak masz jakieś sugestie względem mojej diety to wal śmiało co poprawić :) Zważyłam się wczoraj. Ważę 74 kg 😭

No ta oponka na brzuchu jest dobijajaca:( Jakąś miała bym kompleksy w łóżku jeszcze z takim facetem:( Ja mam D, ale bym chciała wrócić do B jak kiedyś miałam:) a cieszę się bo celulit mi powoli znika po tym pelingu kawowym, jest zajebisty;) Mam jeszcze rozstepy po ciąży, nieduże ale są:( ale mam wrażenie jakby się zmniejszały, podobno ten reduxil działa na skórę, to może od niego i pelingu kawowego, są już widoczne tylko z bliska:) No i chciałabym ujedrnic swoje piersi, może znacie jakiś fajny sposób na to? Pozdrawiam buziaki👄 a i uparciuch dasz radę, ważne że już chcesz, ja dzisiaj poszukam metrówki i się zmierze:)

A więc tak obwód pod piersiami 89:( obwód brzucha 102:( obwód bioder 111:( obwód uda 69:(

Gość lilliffe
No czesc dziewczyny !! Gdzie jestescie? Niepiszecie juz tak czesto, czyzby wam juz opadly checi pdtrzymywania sie na duchu ? Pozdrawiam i czekam jak tam po weckendzie.

Ja pisze ale sama ze sobą nie będę:( dziś kupiłam sobie skakanke i będę skakac:)

Jestem, jestem, ale wczoraj byłam z meżem i chłopcami na wycieczce, a i niestety zdazyla sie mała tragedia rodzinna i moze mnie nie byc przez kilka dni, zobaczymy.... Przyznaje, ze wczoraj pofolgowałam sobie troche na wycuieczce i nie jadłam do końca dietetycznie ;) Buziaki.

No to życzę uparciuch, żeby wszystko się ułożyło dobrze🌻

Wróciłam :) Sprawy sie juz poukłądały... Ostatnio niewiele jem. Nie ćwicze, bo mam dola, ale myślę, ze niedługo mi przejdzie. wczoraj przez cały dzięń zjadłam 2 jajka i 4 plasterki pomidora, nie mam apetytu. A co u Was?

Hey u mnie dobrze, cały czas na diecie, waga narazie stoi w miejscu:( ale walczę dalej:)

Hej! Ja też nadal walczę. Już kilka osób zauwazyło, ze schudłam i brzuch mi sie zmniejszył. Hurrra!!!! Poza tym jestem z siebie dumna, wczoraj mój mąż robił grilla i mnie namawia a ja mimo, zę byłam cholernie głodna nie dałam sie :D wczoraj zjadłam 2 jajka na twardo, pół serka wiejskiego, 3 plasterki wędliny i pomidora.... to tyle....

Hej! Ja nadal wyttrzymuje w diecie :) Zjadlam włąśnie pół twarozku wiejskiego z 3 plasterkami pomidora i dwoma wędliny :) NA obiad zjem pieczonego mintaja ze szparagówką :) A jak u Was?

Gratuluję Uparciuch!!!! :D Chcieć to móc!!!! Trzymaj tak dalej! Ale uważaj na jo-jo bo chyba troszkę za mało jesz, ale nie jestem ekspertem i może się mylę!! Ja też osiągnęłam swój I cel!!! Na wadzę 58 kilo!!!:D Pozdrawiam!!!!

fitajaga- gratulacje!!!!!!! Ja nie wiem ile teraz waże. Muszę w końcu kupic wage :O Maż sie smieje, ze przy okazji zakupo w TESCO będe sie ważyc :D Co do jedzenia... Nie mam apetytu, nei che mi sie jeść... Nei wiem dlaczego,a le np. ostatnio zjadlam loda ( były staraaszne upały) i póxniej miałąm wyrzuty suemienia, ząlowałam, ze go zjadłam. Niedawno zjadłam 2 ciastka maślane i miałam takie wyrzuty, ze miałąm ochotę je zwymiotować ( oczywiscie pukłam sie w głowe i nie zrobiłąm tego) Czy faktycznie jem zbyt mało? wczoraj np. zjadłam an sniadanie: pomidora, plasterek wędliny, troszke serka wiejskiego, an drugie śniadanie jabłko, na obiad rybę z ziemniakami i pomidor z ogórkiem z jogurtem naturalnym :) Dzis zaszaleje i chyba zjem kawałek cista :)