Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Carolyna

mam takie pytanie, chodzi o siniaka

Polecane posty

mam go juz chyba z pół roku na łydce, z przodu :\\ od studniówki :P no i własnie chodzi o to, ze do tej pory tam jest...juz w sumie taki ślad, ciemniejszy, jeszcze czuję taki bardzo lekki ból, gdy tam dotykam...no i jest spory :\\ czy to mi kiedys zejdzie? no nie powiem, zeby to się jakos szczególnie dobrze prezentowało...

a jeszcze chciałam dodac, ze z miesiąc po studniówce dostałam kijem hokejowym w to miejsce :classic_cool:

Długo Ci się trzyma, no ale widocznie krwiak był spory... No ale jak piszesz że Ci się wchłania to po pewnym czasie zniknie całkowicie.

no ja wiem, ze topiki o jacksonie i zabijaniu własnej matki są ciekawsze, ale z chęcia przeczytalabym jakąs odp na ten temat... :D tylko normalną:P

Możesz stosować Rivanol albo altacet. One sprawiają że krwiak się szybciej wchłania.

Gość do_bimbałkowej
Ja kiedyś miałam siniaka przez ponad rok - na palcu u nogi, a w dzieciństwie upadałam z trzepaka na brzuch i miałam siniaka na...cipce, który nie złaził z 8 miesięcy. Obserwuj go- jeśli nie twardnieje, nie staje się bardziej siny, tylko coraz jaśniejszy i coraz bardziej żółty, to jest ok-goi się, jeśli natomiast siniak by twardniał lub robił się ciemny - pędź do lekarza, bo mogłaby to być martwica, która czasem zdarza się gdy wylew wewnętrzny jest rozległy i długo się nie goi.

Gość do_bimbałkowej
W aptece można kupić maść Heparizen (Ziai).Wspomaga długoterminowo wchłanianie krwiaków.

hmm, wlasciwie to teraz mam taki slad...ani zolty, ani ciemny...taki lekko ciemniejszy od skóry...tylke, ze ten slad jest nadal widoczny

Gość do_bimbałkowej
To w takim razie (jeśli nie twardnieje) to już jest raczej blizna po krwiaku, niż sam krwiak. Idź do apteki i poproś o maść na redukcję blizn. Są takie. Mojego męża ugryzł duży pies w twarz dwa lata temu. Miał wylew i ranę ciętą oczywiście. Potem długo dość utrzymywała się blizna, ale kupił taką maść, smarował i zniknęła mu prawie do zera. Tylko to trzeba dość długo stosować, no i te maści nie należą do najtańszych- ok. 60/70zł.

hmm, jesli to ma mi pomóc, to wolę kupic taką masc, niz kolejną bluzke :) dzieki za rady ;) pozdrawiam