Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość begi82

jak to u WAs jest z dekracją kościoła?

Polecane posty

Gość begi82

Przyszłe Panny Mlode, czy to prawda, że dekoracja kościoła powinna być robiona pod wiązankę panny młodej??? Słyszałam coś takiego od znajomej, ale wydaje mi się to niedorzeczne Kto zajmuje się dekoracją Kościoła, z tego co się zorientowałam to można sobie zamówić firmę, która to zrobi, ale koszt byłby wtedy ogromny, a ja wolałabym to zrobić taniej?? jak to jet u WAs?

u nas w kosciele je stak ze kosciol ma podpisana umowe z dekoratorka, wszystkie pary ktore w danym dniu dniu biora slub skladaja sie na dkoracje i jest to wykonane z rana. widzialam juz dwie wersje i sa naprawde sliczne. jedna brama kwiatowa na wejsciu potem sliczne biale bukiety kiatow przy lawkach na takich stojakach jak by i bukiety kwiatow przy oltarzu. jesli slicznie i tanio, nie slyszalam zeby robic dekoracje do wiazanki :-/albo nie zawracam juz uwagi na takie pierdoly.

mnie nie obchodzi kim ona jest. wazne ze dekoracja wychodi wtedy tanio i bardzo ladnie. moze byc nawet jego siostra.

Gość czarna koala
nie powinna, ale moze byc. czemu nie. moja akurat jest :D i to nie tylko kolorystycznie, ale nawet rodzaj kwiatów mam ten sam. jak mozna to czemu nie. potem sie okaze ze ja mam czerwone cantadeski, a dekoracja jest w zółtych słonecznikach, niebieskich margerytkach albo różowych frezjach... jesli się korzysta z usług dekoratorki (niewazne czy "własnej", czy "z kościoła") to w ogóle nie powinno być problemu z ustaleniem własnej dekoracji. a nawet jeśli kościół stroją siostry zakonne to tez mozna poprosic zeby kupiły konkretne kwiatki...

Gość nastepna na sierpien
U nas tez jest osoba w kosciele, ktora sie tym zajmuje. Pierwszy raz slysze ze dekoracja kosciola ma byc dopasowana do wiazanki. Jezeli np u mnie w kosciele jest kilka slubow to przeciez sie nie da co godz zmieniac dekoracji. Jestem za granica i takie rzeczy zalatwiaja mi najblizsi. Kiedy ustalalismy date z ksiedzem poprosil nas u nr kontaktowy do kogos z kim inne pary moga ustalic co z dekoracja w tym dniu. Ja mam na 18 a okazalo sie ze dziewczyna ktora ma slub przede mna to corka znajomej mojego taty z pracy, wiec zgadali sie i kosztami dekoracji dzielimy sie na pol:) a jak bedzie udekorowane to wlasciwie tez mi obojetne:)

my tez skladamy sie z 2 innymi parami które biora slub w tym samym dniu po 200zł ( hmm znaczy zlozymy sie o ile jedna para sie zdecyduje) ja mam bukiet z dosc drogich kwiatów i znich dekoracja napewno nie bedzie, dla mnie wazne zeby dekoracja byla z bialych kwiatów, mogą byc roze lilie gladiole margaretki gozdziki heh aby byly biale