Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak wg savoi vivre

czy jeżeli idę na śłub jako osoba towarzysząca to powinnam kupić prezent lub kwi

Polecane posty

Gość jak wg savoi vivre

czy jeżeli idę na śłub jako osoba towarzysząca to powinnam kupić prezent lub kwiaty? Nie bardzo wiem, jak mam się zachować...

Gość o so chozi
mam rozumieć że nie należysz do rodziny i jesteś tylko partnerem :) na ślubie Ten KTOŚ cię zaprosił jako osobę towarzysząca :) więc: - nie kupujesz prezentu -nie dokładasz do koperty -nie , nie, nie - ewentualnie możesz sobie kieckę i buty kupić :D Resztę pokrywa zapraszający Cię :D

Gość o so chozi
kwiatków też nie kupujesz :D To wszystko robi partner :) Ty idziesz tylko dobrze zjeść i się pobawić : Ewentualnie złapać welon ;)

Gość kotka222
ja mysle ze powinnas zlozyc sie na prezent z faceyem z ktorym idziesz jak np dajecie 300 zl to ty powinnas dac 150. a kwiaty facet powinin kupic

Gość dajcie spokoj przeciez to
no mi sie wydaje ze nie powinna placic, moze kwiaty kupic ale nie placic za prezent, ja przynajmniej bym na to nie pozwolila gdybym zaprosila kolege. Chociaz jakby mnie ktos zaprosił z grzeczności bym zapytała czy się dorzucić.

Gość szakalaka
Nie, chyba, że są to wasi wspólni znajomi.

Gość a niby dlaczego ona ma się
składać do koperty? Ona jest tylko osobą towarzyszącą a nie bezpośrednio zaproszoną osobą. Jakby jej partner nie zaprosił to państwo młodzi też by tego nie zrobili. Więc z jakiej racji ona ma coś dokładać? Jako osoba towarzysząca nie dokładasz się do niczego.

Gość Kwiaty powinnaś kupić

Gość jak wg savoi vivre
dziękuję

Gość jesli już to jakis
drobny prezencik, kwiaty sobie daruj bo nowożeńcy nie chcą ich dostawac bo co zrobią z taka ilością?