Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedługo będę mamaą

boję się zrobienia kupki w czasie porodu

Polecane posty

Gość niedługo będę mamaą

boję się zrobienia kupki w czasie porodu

Gość czarno pomaranczowa
wszyscy sie boją,ale pewnie juz sie tam przyzwyczaili.zreszta w tym cłaym amoku bedziesz miała to głeboko gdzies;)serio

Gość no ja tez nad myslalam
ale wydaje mi sie ze to czesto sie nie zdarza...

Gość Blackgirl---
No mały problem , ale moja mama jak mnie rodziła też ją prześladywała ta myśl ale nic takiego nie miało miejsca

Gość moze jestem jakas.....
mi zrobili wlew a itak kupka poszla - to normalka - nie mart sie - w bolu nie bedzie cie to interesowalao.

Gość żaden problem dla mnie
o rany od paru dni ktoś codziennie zakłada ten temat, to już nudne ! poród trwa co najmniej kilka godzin, spokojnie zdążysz przed pojechaniem do szpitala zrobić sobie w domu lewatywę, w aptece są gotowe wlewki Enema, czemu tak panikujesz? gorsze rzeczy mogą się stać

Gość własnie sie dowiedziałam że
ja dostałam jakiegoś czopka jak zaczely sie skurcze i kupka poszla do kibelka bez zadnych lewatyw czy wlewek :o podczas porodu wyszlo tylko dziecko ;)

Gość kkiiiiiiiiimmmmmm
Ja lewatywy nie mialam, rodzilam w anglii i tutaj sie tego nie praktykuje, przed porodem moje cialo samo zadbalo o wyproznienie. Kupy przy porodzie nie zrobilam.

Gość Kasia2327
Nic się nie martw,ja też się tego obawiałam,ale zanim urodzisz to trochę czasu potrwa, i na pewno zdążysz skorzystac z toalety. A nawet gdybyś nie umiała wcześniej się wypróżnic to uwierz,że to jest normalne,każda położna Ci to powie. Powodzenia,na pewno będzie dobrze-nie martw się na zapas:)

Gość do zaden problem dla mnie
głupoty piszesz porod nie zawsze trwa godzinami. ja mialam bardzo szybki porod ledwo co dojechalam do szpitala to urodzilam . o 22.45 odeszly mi wody a skurcze zaczely sie o 23.15 urodzilam o 0.15 . w szitalu nie zdazyli mi zrobic tej lewatywy

Gość do zaden problem dla mnie
w domu nie myslalam zeby zrobic lewatywe bo nie mialabym na to czasu - zdazylam wziac prysznic i sprawdzic czy wszystko spakowalam .

Gość freeedzia
powiedz sobie, "a nawet jak zrobię kupę w czsie porodu - to co?!" dla położnych to codzienność, posprzątają i już. Ważne, żeby dizecko było zdrowe i nie było komplikacji, kupa to najmniej wazna rzecz.

Gość nina7777
czemu porod musi byc taki obrzydliwy:(((( ktos tworzac nas nie za bardzo sie wysilil:((((

Gość freeedzia
e tam obrzydliwy. Jak patrzysz zewnętrznie to wszystko jest obrzydliwe - jedzenie, żucie pokarmu, robienie kupy, pocenie się, seks jest ohydny jak się na niego patrzy - ale jak się to robi to całkiem przyjemny :) Poród jest niesamowitym przeżyciem :) twoja kupa jest nieskonczenie nieważna w porównaniu z cudem życia ;)

Gość nina7777
moze i tak...ja jednak zdecyduje sie na cesarke...nie mam ochoty robic kupy i aby ktos golil i zszywal tam:(( dla mnie to jest takie niestety zwierzece, ponizajace:((

Gość helaaaa
a ja się boję że przy mężu kupkę zrobię

Gość sdfg
to po coWy kobiety zachodzicie w ciąże jak się boicie kupki, zszywania itd. Przecież was to nie ominie przy porodzie wiec napewno wczesniej o tym myslałyscie :O myslicie ze jestescie pierwszymi ktore zrobia tą kupke ??? nie !!! przed wami było tysiące wiec dla lekarza czy połoznych to nic dziwnego, nic wstrętnego czy poniżajacego. kobiet zacznijcie myślec !!!

Gość JEST jeszcze cos takiego jak
cc na zyczenie....do postu powyzej

Gość 100 pewnosci
kupa jest obrzydliwa - niezależnie kiedy :o a zszywanie nie jest koniecznością .... wystarczy że kobiety bezsensownie nie potną :o

Gość 100 pewnosci
po za tym na pewno każda marzy by jej dziecko wpadło w jej kupę :o

nie wiem jak jest teraz ale 8 lat temu zrobiono mi lewatywe w szpitalu i po problemie,moze teraz daja jakies czopki,nic sie nie przejmuj

Gość speed100
a lewatywa gwarantuje, że nie będzie kupki?

Gość maa miiiiii
a ja zrobiam i co???Mam slicznego zdrowego syneczka i tylko to jest wazne

Gość rock rock rock
ja też zrobiłam i to strasznie dużo, ale córeczkę mam śliczną

Gość niby fizjologiaa
fizjologia fizjologią ale jak reagowali wasi mężowie gdy wam się kupka przydarzyła?