Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lily*

Czy można być nieszczęśliwym mając wszystko?

Polecane posty

Gość Blackgirl---
Można nie być

Gość Blackgirl---
Ja też jestem taką szczęściarą,ale żeby szczęśliwą być...

Gość emo-80
Ano można...

Czy to zależy od charakteru, że człowiek nie docenia tego co ma?

Gość fazaaa
niestety mozna....

Gość frufru
szczęście to stan ducha a nie posiadania. widocznie w duchu nie wszystko jest OK.

Gość emo-80
Myślę, że tak że to zależy od charakteru od podejścia człowieka do zycia. Myślę,że każdy może nauczyć cieszyć się z tego co ma:)

Gość oczywiście....że nie
rodzina, chłopak i dobra praca to wszystko????? ej, to ma chyba 90% ludzi i co?

oczywiście....że nie rodzina, chłopak i dobra praca to wszystko????? ej, to ma chyba 90% ludzi i co? chyba na księżycu

Blackgirl--- czego Ci brakuje? Często widzę, że człowiek, który ma mniej jest szczęśliwszy od tego który ma więcej.

Właśnie głupio mi pisać o sobie bo byłoby to gadanie wariatki :P Po prostu nie wiem co mam robić w zyciu

Zaangażuj się w działalność charytatywną... Albo chociaż się przykładaj bardziej do wszystkich swoich obowiązków. może to brzmi kuriozalnie, ale w końcu czemu wszystkie zblazowane panie, co "mają wszystko", zaczynają się bawić w działalność prospołeczną? z nudów? na pewno też. Bo to dobrze wygląda? też. Ale przede wszystkim - to dobrze ustawia w życiu hierarchię wartości, porządkuje priorytety... pochodzisz jako wolontariuszka do hospicjum albo domu dziecka, to od razu zmenisz perspektywę... Bo mi się wydaje, że masz nie tyle "wszystko", ile zdecydowanie za dużo - bez jakiegokolwiek wysiłku z twojej strony. Rodzina? kocha cię, bo jesteś. Chłopak? no, cóż... on cię uwielbia, ale czy kocha - to ja nie wiem ;) praca - nie mam pojęcia, czy naprawdę przynosi ci satysfakcję, wygląda na to,że nie... Jeśli się naprawdę napracujesz - nawet nie dla siebie, tylko dla kogoś - i poczujesz, że na coś zasłużyłaś - np. na czyjąś wdzięczność i uznanie - od razu poczujesz się bardziej zadowolona. I ...wartościowsza. Były takie badania, że najbardziej ludzi cieszy - tak na co dzień w życiu - poczucie dobrze wypełnionego obowiązku... Nie mogłam w to w pierwszej chwili uwierzyć - ale to niestety prawda.

Przemyślę :):) Ale będę miała trudności w pogodzeniu ze sobą wielu rzeczy naraz. Dzięki za radę