Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magnolia2

temat dla osób które mają loki na głowie

Polecane posty

jak zaakceptowaliście kręcone włosy?? mi się to niestety nie udaje i szukam porady. dzięki prostownicy włosy są spalone, a przez to łamią się i wypadają. pomóżcie:(

było ciężko, ale wiele osób mówiło że lepiej mi z lokami, że ładne i w ogóle jakoś chyba mnie to przekonało

Gość hahah odmazalam Ci twarz
co tu akceptowac? Ja je kocham, bo tak... mam krecone wlosy naturalnie, jak chce miec proste-mam jak chce fale to tez potrafie je zrobic bez lokówki wystarczy podczas suszenia odpowiednio zaczesac i spiac. A do tego różne fryzury sie dobrze trzymaja:) Ja jestem zadowolona z moich wlosow.

natura wie lepiej komu z czym do twarzy...ja mam długie loki i wiele dziewczyn mi zazdrości i ciągle słyszę, że mam fajne włosy...;) Urodziłaś się taka to dlaczego chcesz to zmienić...nie warto poprawiać natury bo może z tego wyjść parodia...lepiej jedynie ją podkreślać..:)

nie jest mi ładnie!! i najgorsze jest to, że inni mówią mi że w prostych mi świetnie:-onie moge na siebie patrzeć:-o

magnolio, ale chyba nie masz tak bardzo kręconych włosów? tylko falowane, nie? bardzo są suche? przy dobrym odżywieniu mogłabyś je prostować :) teraz jest tyle możliwości.. w ogóle prostowałaś kiedyś włosy? :>

Gość hahah odmazalam Ci twarz
kiedys mialam wlosy bardzo dlugie raczej nie chodzilam w lokach tylko w zwiazanych prostowalam i takie tam byly poniszczone wiec poszlam do fryzjera i obciela mnie tak do ramion, mialam co prawda afro hehee ale potem wlosy bardzo odzyly, wystarczy podciac i mocno wycieniowac, teraz znow mam dlugie. Ale tez mam zastrzezenia do moich wlosow wiem ze tego juz nie zmienie i sie z tym pogodzilam ale jakbym miala wybierac wolalabym mniejsze loczki bo mam takie grube dosyc i nie bardzo pasuja do sportowych ciuchow bo fryzura wydaje sie elegancka ale coz nie mozna miec wszystkiego:P

aha, prostowałaś.. i lepiej Ci? z drugiej strony musisz wyglądać jak aniołek w blond loczkach :)

tak, mam falowane włosy, ale to przecież też kręcone:-o jasne, że prostowałam. fakt, że mam prostownice do dupy:-o jedwab jest drogi, szampony nie działają, czego mam użyć??!

jedwab? biosilk kosztuje ok 10 zł, a wystarcza na długo. ja używałam też Joanny, mam już rok i jeszcze trochę mi zostało (duże opakowanie 30 ml chyba). falowane mają inny skręt.. ja moje też prostuję, żeby je ładnie ułożyć, a nie nijak :O szampony to Ci włosów raczej nie wyprostują :P ja bym kupiła dobrą profesjonalną prostownicę i prostowała..

a musisz codziennie? aż tak Ci się włosy przetłuszczają? falowane zwykle są dość suche..

Gość p.ela
hejka,ja mam można by rzec bardzo kręcone włosy i dopóki nie nauczyłam się odpowiednio z nimi postępować,były do kitu:(teraz po myciu używam balsamu z jedwabiem wcale nie takiego drogiego,gliss kura,lepiej się rozczesują i są fajne w dotyku,ale minus jest taki,ze trzeba go zmyć po kilku minutach,następnie na osuszone ręcznikiem nakładam pantinprowi i suszę na dyfuzorze,wiem,te zabiegi trwają ok godz,ale warte są efektu i mam z głowy następne trzy dni.chyba,że jest gorąco,wtedy naturalnie zasady higieny obowiązuja częstrze ich mycie:)

bo chyba nie musiałabyś całych włosów prostować codziennie? no to ja już nie wiem, jak uważasz tak rób :O

hej ja mam jasne naturalne loki, raz chodzę w prostych raz w kręcony - zwłaszcza jak pada lub jest wilgotno to siłą rzeczy same się skręcają... ale kupiłam sobie taką suszarkę roventy co się szczotka obraca a prostownice do kosza i teraz tą suszarką robie sobie proste włosy, potem lakier i dwa dni tak mam ( co drugi dzień muszę umyć włosy) a dzisiaj nie miałam za dużo czasu to na mokre pianka rozczepałam i mam super fryz. Włosy mam tak troszkę krócej niż do ramion i jest super. Pozdrawiam

no to luz, magnolio :) ja moją grzywkę też często prostuję, bo mi się tak głupio układa bez tego :P i nie jest spalona ani nic, ale ja ją często podcinam.

no tak jak suszysz tąsuszarką to włosy automatycznie się prostują. Nigdy nie miałaś u fryzjera modelowanych włosów na grubej szczotce?, zresztą musiała byś sama wypróbować

magnolio, to jakąś maskę kup sobie i kładź na włosy po myciu, nawet 30 minut trzymaj :) powinno pomóc.. końcówki radziłabym podciąć.

no miałam modelowane, ale wcale mi się nie prostowały, zwiększyły tylko objętość moje włosy są do bani

wolałabym aby ktoś mi konkretnie powiedział co mam kupić, bo na włosach to ja się nie znam:( coś co można kupić w rosmanie

myślę ze trzeba by jakąś maskę kerastaze zastosować u fryzjera to robią i może doprowadzisz te włosy do ładu, to nie będą się puszyć. Polecam Berendowicz i Kublin jak masz gdzieś w pobliżu, oni potrafią włosy doprowadzić włosy do porządku, tylko taka maska jest droga- ja płaciłam 100 zeta w zeszłym roku. Pozdrawiam

wiesz, taki jest problem, że każde włosy są inne i co innego na nie działa.. w rossmanie to nie wiem, któraś z odżywek dove może? w aptece można kupić hennawax, i on wielu osobom pomaga, fryzjerki go często polecają, duże opakowanie chyba 20 zł, mniejsze taniej, może kup na próbę? tylko wiesz, to nie pomaga po 3 użyciach..

Gość laylaaaaaaaa
kup odżywkę i dobry szampon(jak masz strasznie zniszczone to wypadałoby żebyś kupiła preparaty Biosilk), zaprzestań prostować włosy, kup sobie taką szczotkę do włosów: http://www.babyliss-pro.pl/images/BABCB2E-s.jpg jak umyjesz włosy to czesz je tą szczotką, powinny ci się te loczki trochę prostować, ale to różnie bywa