Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnieszka 40tc

dziewczyny do dzis nie bałam się porodu ale

Polecane posty

Gość Agnieszka 40tc

włąśnie obejrzałam na you tube poród i jestem przerażona. Ból kobiety to jedno ale jak oni ciągną te dziecko. Bozzze ja sobie nie poradze :(

to tylko tak wygląda,a dziecko to nie jest krucha galaretka,nic mu sie nie stanie:)

Gość Agnieszka 40tc
chyba juz nie chce aby mąż był przy porodzie, lepiej oszczędze mu tego widoku :(

Przecież nie musi Ci patzec między nodi,a poza tym może w każdej chwili wyjść. Weź go,jak się okaże ze 20 godzin bedziesz sie męczyć ze skurcznami to bedzie nieodzowne jego towarzystwo:)

Gość Agnieszka 40tc
jeszcze te nacinanie krocza :( masakra

Gość hj
Zobaczcie dziewczyny na tym filmiku powyżej jaki wyraz twarzyczki ma ten maluszek.Dla niego poród też nie jest łatwy i przyjemny. Nawet takie maleństwo musi się męczyć by urzeć swoją mamusię. Ale dla obojga chwile po porodzie sa najcudowniejszą rzecza na świecie...

Gość hj
pamiętam,ze panikowałam czemu moja córcia nie płacze.Zawsze myślałam,ze od razu po wyjściu dziecko zaczyna płakać hehe. Klapsa nie dostała a zaczęła płakać gdy położna odciągała jej wody z noska i buźki.Boże to takie wzruszające jak sobie przypominam.I ten jej płacz - kojarzył mi się z małym kotkiem.. hihi

Gość hahaha lepiej nie ogladaj tego
bo wlasnietakie sa potem skutki

Gość Agnieszka 40tc
podziwiam wszystkie mamuśki

Gość znalazlam link- filmik z porod
troszke przerazilo mnie to ciagniecie dziecka za glowke. na filmiku widac jak lekarz az wbija palce w szyje dzieciatka. ale jak widac na filmie nic mu sie nie stalo. urodzil sie sliczny i zdrowy - tak tweirdze po uslyszanym pierwszym jego placzu:) chociaz troche trwalo zanim zaczal swoj pierwszy krzyk:) zadziwiajace jest jak brzuch mamy maleje od razu. na filmie siwetnie to diac.robi sie taki flaczek

ja jak ogladam porody to placze i mysle boszz znow ten bol , wiec nie bede tego ogladac

Gość Agnieszka 40tc
ja to bede wyc jak kojot do księżyca !

a daj spokuj ja juz wiecej nie rodze ;O chyba bym wolala se reke obciac :O

Gość Agnieszka 40tc
juz nie oglądam szkoda mich nerwów :(

Gość znalazlam link- filmik z porod
to nie jest takei straszne. wiadomo ze nie laskocze ale zauwazcie ze tyle kobiet na siwecie codziennie rodzi dzieci i jakos zyja, nic im nie jest i maja sie dobrze. zreszta mysle ze chwila kiedy lekarz kladzie malenstwo na brzuszku wynagradza wszelkie bole zwiazane z porodem

Gość sikirin
Przerazilam sie. Nigdy wiecej nie bede ogladac takich filmikow. Jeszcze nie rodzilam i narazie nie planuje dziecka. Mam 24 lata i ciagle nie wyobrazam sobie siebie w roli matki. Nie wiem czy kiedykolwiek bede chciala nia zostac :( Czy to mozliwe, ze instynkt macierzynski nigdy sie we mnie nie odezwie?

Gość ja nie rozumiem po co
oglądacie takie filmy przed porodem???? Przed pójściem do dentysty obejrzyjcie sobie filmik jak borują ząb, albo wyciągają nerw... Jak ktoś chce się przerazić to ogląda, a potem traumy dostaje. Przecież ty rodząca nie bedziesz siebie oglądać z tamtej strony, tylko lekarz! Ja nie wiem, po co się tak nakręcać. Gdybym ja oglądała takie filmy, to pewnie nigdy nie zdecydowałabym się na dzieci. Na szczęście nie było wtedy Internetu :)

Gość sikirin
zuzia zła - przeraza mnie sama mysl bycia matka, bycia odpowiedzialna za czyjes zycie. Byc moze sama jestem niedojrzala. Nie umiem sobie tego wyobrazic. Zazdroszcze tym, ktorzy boja sie jedynie porodu , ja sie boje glownie macierzynstwa.

ja rodzilam dziecko 3 dni temu mialam w miare latwy porod (chociaz bolalo cholernie) trwal 5h. Urodzilam slicznego synka (miala byc dziewczynka :)) Co do zabierania meza na porodowke , tez mialam taki pomysl ale w ostatniej chcwili zrezygnowalam i dobrze bo to nie sa widoki dla mezczyzn. Co do dzieci ... hm wbrew pozorom sa one bardzo silne a kanal rodny waski wiec moga robic rozne minki ale tak naprwde kiedy lekarz i polozna sa kompetetni maluszkowi nic nie grozi. Nie przejmuj sie porodem , bolem , nie sluchaj rad zyczliwych ani nie ogladaj filmow z porodu tak naprawde odczucia kazdej kobiety sa indywidualne, jedna znosi bol lepiej inna gorzej a poza tym po co sama siebie stresowac. Ja jak sluchalam opowiesci z porodow moich kolezanek i znajomych to tam byla jakies rzeznie a na moim okazalo sie ze nie taki diabel straszny jak go maluja . Po prostu ludzie lubia robic z siebie bohaterow . Nie przejmuj sie na zapas. Zycze Ci szczesliwego porodu i zdrowego maluszka ❤️

Gość ja przed porodem nie
ogladalam takich filmow,zeby sie nie bac..Dzisiaj po obejrzeniu filmu upewnilam sie,ze dobrze zrobilam.Dodam,ze po paru godzinach meczarni zrobili mi cesarke.

Gość Agnieszka 40tc
jagoda369 nie dzięki :)

Gość Agnieszka 40tc
a powiem Wam coś zabawnego. DO dzis włąsnie nie bałam sie porodu az obejrzałam te filmy, byłam sama w domu. No wieczorkiem wraca maż z pracy i mowi ze znajoma mu powiedziła ze teeeraz tak mówie ze chce juz rodzic ze sie nie boje tzn. poród jeszcze daleko, dopiero jak zaczne sie bac to bedzie znaczyc ze juz nie długo :D a ja mu mowie ze właśnie dzis zaczelam się bac, ciekawe czy się sprawdzi hihi :)

Gość zbuntowany koteczek
o matko no i odechciało mi się ciąży.....a tak chcę mieć dziecko , tylko ten straszny poród,,,,, szkoda, że nie da się tego jakoś "obejść" ani przeskoczyć :) bo na znieczulenie w kręgosłup na pewno się nigdy nie zdecyduję, już wolę poród SN

Gość Agnieszka pomysl ile
miliardow ludzi na swiecie i kazdy sie jakos urodzil! Po diablkla ogladac filmy! jak pokazuja borowanie zeba to tez jest obrzydliwe. I pamietaj, sam moment wydchodzenia dzicka jest najlatwiejszy i najprzyjemniejszy, potem tylko ulga i radosc. Bedzie dobrze!

Gość żyletaale soft
czy ja jestem jakaś nienormalna??? , ale jak obejrzałam sobie kilka filmików z porodem, to po pierwszym się przeraziłam, a na ostatnim popłakałam, ale nie ze starchu, tylko jak już to dzieciątko wyskoczyło z mamusi i wydało pierwszy krzyk to było coś tak niesamowitego i wzruszającego, że cała ta okropna fizjologia porodu odeszła na plan dalszy to było coś pięknego dla mnie - czy ja jestem normalna??