Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak pytammm

Dlaczego kobiety sa tak malo samokrytyczne wobec siebie,

Polecane posty

Gość tak pytammm

a jesli chodzi o mezczyzn to az zanadto ? Powiesz takiej dziewczynie o jej wadzie to w najlepszym wypadku usmiechnie sie i podtwierdzi. Moze warto popracowac nad soba zanim sie kogos skrytykuje ?

Gość MałaSamara
Ja jestem samokrytyczna i niestety słusznie. :(

Bo ludzie sa z natury tacy, ze ukrywaja swoje wady przed samym soba, robia to krytykujac innych, to wstretne, bo niektorzy tez obgaduja innych za plecami, nienawide tego.

Ja jestem samokrytyczny, ale staram sie nigdy, nie uzalac, bo w ten spsob, nie poprawi sie wad. Czy jesli ktos plynal by z Uk do USA statkiem i troche zboczyl by z kursu co by mu pomoglo uzalanie sie nad losem i calkowita utrata kontroli, czy poprawa kursu.

Jestem z Raju Ja nienawidze krytyki typu Jestes glupi i jebniety bo masz nadwage nienawidze czegos takiego okropnie :o

Gość tak pytammm
Ja tak samo staram sie analizowac to co inni mysla o mnie. Jesli ktora z kolei osoba mowi mi to samo to nie obrazam sie na nie tylko stram sie to przemyslec.

Gość tak pytammm
taka krtyka typu jestes glupi to nie zadna krytyka akurat tylko zwykle obrazanie.

Gość tak pytammm
A uzalanie sie nad soba przeciez nic nie daje. Trzeba probowac cos zmienic w swoim zyciu.

tak pytammm Jasne, ze trzeba probowac, ale wiekszosc ludzi w poprawianiu sie konczy tylko na czyms takim "Chce sie poprawic" i nic w tym kierunku nie robi. Proponuje postawic takie zalozenie "Poprawie sie" i robic wszystko co mozliwe w tym kierunku. ;)

Gość tak pytammm
No wlasnie ludzie maja slomiany zapal i z czasem juz nic nie probuja ze soba robic za to od innych wymagaja ponadprzecietnosci we wszystkim. Chore to troche.

Tak racja to jest chore bo siedzi w psychice, ale sa skuteczne sposoby zmiany nastawienia (dla slominozapalowcow :) polecam nlp :)