Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

depeche15

Jestem absolutnie zalamana....

Polecane posty

Aplikowalam o prace w przedszkolu... Powiedzieli mi ze mam duze szanse bo mam doswiadczenie plus swietne referencje... a teraz kolezanka mi powiedziala przez telefin ze pracuje tam ktos inny na tym miejscu... Jestem zalamana bo pieniedzy u nas w domu prawie wcale, na nic nie mozemy sobie pozwolic, mama sie bardzo denerwuje tez bo jest chora i nie moze pracowac tyle ile by mogla.... no i najgorsze jest to ze dla tej pracy zrezygnowalam z innej... Siedze i placze... Nie chce denerwowac mamy bo juz sie tak bardzo cieszyla... Co mam jej powiedziec zeby jej nie zranic?

Gość dobrze ci tak/
bo widzialam twoje bezczelne wpisy na innych topikach :-P

Gość malowana kobita
jesteś jakaś dziwna

bo tamta praca byla : -na czarno - szef byl dziwny - jakby cos sie stalo nie mialam do kogo isc. praca w przedszkolu byla bardziej bezpieczna.

Gość papappapp
jakie wojewodztwo, miasto? mialam tak samoi lub jeszcze gorzej a teraz dla mnie wybudowali nowa placowke glowa do gory

Gość już sama nie wiem
a co ty miałaś w tym predszkolu robić, ile masz lat?

mieszkam w UK , na peryferiach Oxfordu. angeliski mam w jednym paluszku wiec to nie problem , jestem tu juz 3 lata. 16 lat. papappapp- dzieki za wsparcie :)

16 lat??? :-O Szukaj pracy gdziekolwiek, lokalne supermarkety, sklepy, biura, wchodz wszedzie i pytaj, czy nie maja dla Ciebie zajecia (tymczasowego rozumiem, bo chyba jeszcze sie uczysz, czyz nie?) Nie dziw sie, ze Cie nie przyjeli, tez bym nie przyjecla 16latki do pracy w przedszkolu, chocby miala referecje z ksiezyca.

Gość doradca 500 zł sie należy
Depeche, ile Ty masz lat dziecinko?????? Czy ty czasem nie jesteś zbyt młoda by przejmować odpowiedzialność finansową za dom? czy czasem nie jest twoja rolą być dzieckiem swjej matki zamiast drżeć o jej stan emocjonalny swojej matki??? BY JEJ NIE ZRANIĆ???? a niby czym to? że praca na która liczyłaś nie wyszła????? trudno! jeśli Twoją matkę coś takiego może ZRANIĆ widać coś z nią jest nie do końca tak jak trzeba. poszukasz innej pracy, nie rycz,swiat sie nie kończy, a to dopiero Twoje pierwsze w nim kroki. Każdy zanimzacznie osiągać sukcesy musi ponieść kilka porażek i poznać jak to jest, to lekcja życia, każdy ją przechodzi, nie jesteś w tym osamotniona

Gość doradca 500 zł sie należy
łatwiej by Ci było znaleźć pracę u sąsiadów- robienie zakupów starszym osobom, dotrzymywanie towarzystwa w chodzeniu na zakupy do sklepów, czy do fryzjera, sprzątanie, opieka nad dziećmi itp. jesteś zbyt młoda na pracę np. w knajpie, czy przedszkolu powinnas mieć skończone 18 lat by wykonywać pracę legalnie i na umowę

Gość przeprowadzka
to wroćcie do Polski jak tam tak źle jest

to nie do konca prawda, w UK 16 letnia osoba moze pracowac bez problemu na umowe, bo obowiazek szkolny jest tylko do 16roku zycia.

oh... w hipermarkecie probowalam , ale jest tyle chetnych ze nie mam szans.. mama jest powaznie chora i musze jej pomagac co nie oznacza ze sie godze z tym co robi..

Gość zależy
depeche15 ty jestes z UK prawda? Chyba nie powinno byc problemu z praca, tylko zalezy co chcesz czy raczej mozesz robic. Nie przejmowalbym sie na twoim miejscu tylko szukal dalej, praca na czarno rzeczywiscie nie jest najepszym wyjsciem, a szczegolnie jezeli jak mowisz ludzie sa podejrzani, chociaz to zadna zasada. Ale dla pewnosci szukaj sobie legalnej pracy. Nie wierze ze nie znajdziesz.

Gość zależy
dpeeche15, piszesz ze mama jest chora i musisz jej pomagac bo macie malo pieniedzy, a co z tata?

Mowie Ci, idz z CV WSZEDZIE, nawet tam, gdzie nie ma ogloszenia, ze szukaja. Jesli jest wolny etat, porozmawiaj troche z managerem, pozwol sie zapamietac. jesli rzeczywiscie nie masz problemow z angielskim, to prace znajdziesz szybko. Jak bedziesz miala takie podejscie "tam jest tyyyle chetnych" to na pewno nic nie dostaniesz. wez sie w garsc.

Gość zależy
racje, Karmaba mamba dobrze mowi. Musisz torche poswiecic czasu na szukanie. Na pewno sie uda.

wiem.. szukam.. problem tego typu ze mam limity zwiazane ze szkola , to moj priorytet... no ale trzeba miec pieniadze na godne zycie - cos wiecej niz tylko chleb i woda . mam dwoch braci, fajnie by bylo ich wziac do kina czy gdzies.

A Twoja mama wystapila o jakies benefity? A co z Twoim ojcem? Nie pomaga? Zawsze mozna rowniez zapytac w szkole o pomoc (zalezy jaka szkola, ale czasem maja specjalny fundusz na pomoc dla uczniow).

tak ma benefity ale obawiam sie ze doszlo do jakis naduzyc, bo ostatnio troche nam odcieli. nie wiem, nie bylam wtajemniczona ale cos mi sie wydaje ze mama troche pokrecila, bo bez powodu benefitow nie zabieraja. eh, dzieki :) od razu lepiej..