Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aśka*****

ile godzin trwał wasz poród?

Polecane posty

Gość ediii87
3 godz. pierwsz ciaza. szpital im.jana bozego lublin

Gość o kurka wodna
ok 11 godzin ale ciężko zaczeło się koło 9 godziny porodu

Gość a ja czytałam
a ja czytałam że poród jakiejś dziewczyny trwał 52 godziny. To możliwe????

Gość gość
wody odeszły mi ok 10.00 rano, urodziłam o 18.00 to niby 8 godzin ale dopiero o 16.00 dostałam pierwszych bolesnych skurczy , więc w sumie z 2 godziny bólu, a najgorsze ostatnie 30 min - masakra i rzeźnia. Do 16.00 spałam, czytałam kafe w telefonie, dzwoniłam do kumpeli - nudy i relaks ;)

Gość gość
30 minut cesarka jeszcze sobie caly czas zartowalam z lekarzem, super wspomnienia nigdy w zyciu porod naturalny, bym chyba umarla ze stresu

Gość gość
przecież pytanie brzmi "ile trwał wasz poród" a wiadomo że cc to nie poród więc po co piszesz że twoja cesarka trwała 30 min?

Gość gość
pierwsze skurcze o 22:30,ale to pierwszy poród więc nie chciałam wyjść na idiotkę i panikarę i postanowiłam zaczekać.O 5:00 rano skurcze były już co 4-5min.więc pojechaliśmy od szpitala.W szpitalu było jeszcze znośnie do 9:40-odeszły mi wody i 30min.później już był hard core,więc poprosiłam o zzo i znowu załapałam lajcik aż do pełnego rozwarcia :) -swoją drogą polecam znieczulenie!.O 13:30 podjęto decyzję o cesarskim cięciu-ja parłam a tu nic,mały zaklinował się w kanale,zaczęło mu niebezpiecznie spadać tętno,wepchnęli go do środka i na cito cesarka. Przyjemnie nie było,bolało owszem,ale...już zapomniałam i nie uznaję swojego porodu za traumę,mogłabym rodzić ponownie. Acha,i ja bardzo chciałam rodzic naturalnie,bez znieczulenia,bardzo bałam się cc,rękami i nogami sie wzbraniałam-ale jak widać życie mocno zweryfikowało :) TERAZ już wiem,że jak będzie drugie dziecko,to tylko cc-szybko,sprawnie,bez szkody dla dziecka.Owszem pierwsze doby po cc są ciężkie,ale ja już po powrocie do domu-4 doba po cc już odkurzałam,myłam podłogi i byłam w pełni mobilna.A tak bardzo się wzbraniałam :)

Gość gość
Zaczęło się w niedzielę o 19 a skonczyło we wtorek o 11;48

Gość gość
p.s rodziłam 06-05-14r. więc "wspomnienia" mam bardzo świeże :)

Gość gość
Od pierwszych bilesnych skurczy 20 godzin. Zakonczony pilna cesarka, dziecku spadalo tetno, ale wszystko skonczylo sie dobrze

Gość gość
Ja tez mam świeże wspomnienia bo urodziłam 1 kwietnia (z wiedzą że mały nie przeżyje) Poród jak już wyżej wspominałam trwał od niedzieli do wtorku ,2 kroplówki z oksytocyną,nic nie dały .W sumie poród na sali zacząl się już kolo 17 jak nie wcześniej ale o 19,20 zawiezli mnie na porodówkę.

Gość gość
gość 02.06.2014 jak że mały nie przeżyje??? :(

Gość gość
Urodził się w 21 tc ,był zywy ale nie miał szans na przeżycie

Gość wesoła mama
Rano ok 10 podpieli pod oksy. Silne skurcze od 14, wody poszły o 16, od 17 z mężem na sali porodowej (akurat po pracy jeszcze zdążył obiad zjesc:). Córeczka urodziła się 0:55, potem jeszcze wiadomo szycie itp. W karcie mam więcej ale ja liczę 11 godzin.

Gość gość
o 1 w nocy oksytocyna o 1.55 córeczka na świecie wody odeszly mi 24h wczesniej ale do czasu podania oksy nie mialam zadnych skurczy i bólu, poród wspominam dobrze szybko bez nacinania i pękania

Gość gość
Ja to sie stresuje bo to moje puerwsze dziecko i sie zastanawiam czy bede wiedziala ze juz sie zaczelo

Gość gość
Ja licze od przyjazdu na porodowke, bo w domu zwlekalam, myslac, ze to chyba jeszcze nie to i nie boli za mocno (wody odeszly tylko za pierwszym razem). 1 - 20 minut 2 - 30 minut, bo musieli przekluc worek z wodami za pierwszym razem jednak zaluje, ze nie rodzilam na stojaco, tak jak chcialam (instyktownie), nic nie wiedzialam o rodzeniu, i starsznie sie umordowalam,popekalam, a porod latwy.

Gość gość
4,5 godziny.

Gość gość
4h od odejścia wód (odeszły w domu o 4 nad ranem, syn urodził się o 8 )