Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghhgfhgfh

Pora obalić mit na temat Michaela Jacksona

Polecane posty

Gość dfghj
OK ale jesli zalozyc,ze sie wybielał to niech ktos mi powie jak to fizycznie zrobic,zeby wybielic sobie skórę, bo nie mam pojecia.

Gość a ja sama
zal mi Was pacholy bo nawet p smierci czlowieka uszanowac nie umiecie. Jaki byl taki byl, kazdy ma swoje zdanie na ten temat a to co robil ze swym zyciem to ejgo sprawa. nikogo nie zamordowal, nie zgwalcil nie molestowal. Czy To powod do obrazy jego godnosci czlowieka. Zostawil po sobie kawal zajebistej muzyki i to powinno sie liczyc najbardziej. Zaden z Was nie esjt aniolkiem i tylko dlatego zyjecie inco gnito bo nikt wam do zyciua sie nie wpierdala. On byl osoba slawna wiec wsyztskie brudy wyciagajka media n, nie mowiac juz o tym co dodali od siebie byleby te brukowce szly jak swieże buleczki.

Gość uuuuuuuuuuuuuuuu
Na pewno jakoś pigment Ci usuwają i tyle. oczywiscie to kosztuje - pewnie się zrujnował tym. I tak dalej. I pewnie był przekonany że jest nieśmiertelny. W jakiś sposób jest , ale czy chcielibyście być nieśmiertelni w taki sposób? Lepszy już ten Disney choć też to takie... kasa na dzieciach. A sensu w tych jego bajkach już tyle co kot napłakał. Choć zalezy które. I póxniej jest jakiś Donald Tusk kurde. Albo kaczory. Bez sensu :(

Gość uuuuuuuuuuuuuuuu
W sumie był takim wzorem JAK SIĘ TU WYBIELIĆ SKUTECZNIE. W sumie komuś tam twarz zoperują jak go trzaśnie dubeltówka w środek , nie? A on to właśnie taki wzór wybielonego czarnego. Może ktoś skorzysta? To wszstko jak dla mnie. Reszta to forsa.

Gość Dziunia Pietrusińska24
oczywiście, że on się nie wybielił ! nie ma czegoś takiego jak celowe wybielanie skóry. niby jakim sposobem? Michael był chory. Przyznał to w wywiadzie dla Ophry w 1993r i więcej o tym nie wspominał. To było dla niego trudne - zrozumcie! na początku plamy maskował ciemnym makijażem, a potem już jasnym. operacje miał, oczywiście. To była osoba publiczna, był już gwiazdą gdy dotknęła go ta choroba! jeśli już miał być biały, to musiał swoje rysy też odrobinę dostosować do tego. inna sprawa, że na 1-2 operacjach się nie skończyło. w ostatnich latach na pewno nosił perukę. ludziom z tą chorobą płowieją także włosy... po prostu jaśniutkie. nie mógł też przebywać na słońcu, stąd ta parasolka i wieczne zakrywanie twarzy. w 2007 niemiecka tv wyemitowała program, w którym specjaliści potwierdzają, że Michael chorował na vitiligo http://w319.wrzuta.pl/film/7zFqwQYbKmc/michael_jackson_vitiligo_wypowiedzi_specjalistow

"Oprah: OK., przejdźmy do rzeczy, która w Twoim przypadku jest najczęściej dyskutowana, to kolor Twoje skóry…czy wybielasz swoją skórę, czy twoja skora staje się jaśniejsza, bo nie chcesz być czarny? MJ: Po pierwsze, o ile wiem nie istnieje taka rzecz jak wybielanie skory. Nigdy czegoś takiego nie widziałem, nie wiem co to jest. MJ: W porządku, ale po pierwsze, jest taka sytuacja. Mam chorobę skóry, która niszczy pigmentację skóry. To jest coś na co nie mogę poradzić. (jest bliski łez), OK.? Ale kiedy ludzie wymyślają historie, że nie chcę być tym kim jestem, boli mnie to. Oprah: Więc to jest….. MJ: To jest dla mnie problem, którego nie potrafię kontrolować … Oprah: Ale co myślałeś? (o chorobie) MJ: To jest w mojej rodzinie, mój ojciec powiedział, że to jest po stronie jego rodziny. Nie potrafię nad tym zapanować, nie rozumiem tego. To mnie bardzo zasmuca. Nie chce wnikać w historie choroby, ponieważ to jest sprawa osobista, ale taka właśnie jest sytuacja. Oprah: Tak więc OK., chce, żeby to było jasne, nie bierzesz nic, by zmienić kolor Twojej skóry? MJ: Boże, nie, my postaraliśmy się to jakoś skontrolować, używając makijażu, by jakoś wyrównać poziom pigmentu, bo inaczej robią mi się plamy na skórze. Muszę wyrównywać kolor mojej skóry. Ale wiesz, co jest zabawne, dlaczego to jest takie ważne? Jestem wielkiej wielbicielem sztuki. Uwielbiam Michała Anioła, jeśli miałbym szansę porozmawiać z nim, albo poczytać o nim chciałbym się dowiedzieć się co go zainspirowało, by stać się tym kim był, poznać anatomie jego rzemiosła, nie to z kim się wybrał na randkę zeszłego wieczoru …..co zlego z….. to znaczy oto co jest dla mnie ważne..."

usta też miał jasne. stąd ta szminka. przejrzyjcie tę galerię. http://galeria.interia.pl/praca,w_id,650877,t_id,0,s_id,0,sort,,g_id,82266,vitiligo%20(bielactwo%20nabyte) inna osoba dotknięta tą chorobą http://th.interia.pl/40,g31b022bf3077845/i737685.jpg biedny Michael. szkoda człowieka:( był taki młody

media oczywiście głosiły i tak, że to była zachcianka Jacksona. tak było wygodniej, większa sensacja, większe zainteresowanie. podczas, gdy ten człowiek cierpiał. miał swoje dziwactwa, ale dla mnie był geniuszem! tyle nowego wniósł do muzyki. porywał tłumy. i wydaje mi się, że był dobrym człowiekiem łezka się w oku kręci:( http://www.youtube.com/watch?v=Jpz5eD9L4dA

a dzieci wcale nie są białe! mają śniadą karnację chłopczyk jaki śliczny, podobny do Michaela http://www.plotek.pl/plotek/51,78648,6686962.html?i=4

Gość Ateista_28
Moja mama oraz kuzyn cierpią na bielactwo. Zaczeło się u obu z nich około 30 roku zycia. Choroba atakowała w obu przypadkach podobnie - twarz i ręce mniej więcej w tym samym czasie. Mama zaczęła od noszenia rękawiczek. POtem przeniosła się na całę ciało i cała jest biała. Trwało to około 10-15 lat zanim całkowicie wybielała. ie może wychodzić na słońce, musi się ciągle zasłaniać, chronić przed oparzeniami. U kuzyna się dopiero zaczęło więc ma jeszce czas. A zreszą, nikogo z Was nie powinno to obchodzić, czy się sam wybielił, czy nie. Był wspaniałym artystą o wrażliwej duszy i miał prawo do schiz. Nie był przecież księdzem i przed nikim sie nie zobowiązywał, by być autorytetem moralnym. Szkoda mi wszystkich tych, którzy doszukują się sensacji i wierzą we wszystko co na pudelku czy gazetach za złotókę piszą. Świadczy to tylko o waszej zazdrości czy kompleksach. Doszukujecie się tylko złych cech, rzeczy by się poczuć lepiej w swojej biedzie. Przepraszam, jeżeli kogoś uraziłem, ale zostawcie człowieka w spokoju. Sami pewnie robicei po kryjomu rzeczy albo mace myśli, do któych się nikomu nie przyznacie. Tay ludzie niestetey mają skłonnosć po projektowania swoich słabości na zewnątrz.

faktycznie, dzieci są śniade. cofam więc swoje pytanie. ja uważam, że po pierwsze faktycznie cierpiał na bielacwo, po drugie do tego na pewno doszła masa operacji plastycznych. on też miał kompleksy, dlatego też dużo ćwiczył i wiecznie był na diecie. nie podobał sie sobie, więc dążył do ideału. nie wyszło mu. sądzę też, że nie był do końca normalny. nikt z nas nie jest. on miał ogromne pieniądze, gazety na niego naskakiwały. życie w ciągłym napięciu daje o sobie znać. i jeszcze to bielactwo. jakby nie patrzeć był człowiekiem schorowanych. nie wiem jak z jego uzależnieniem od leków, ale jeśli to prawda to mu się nie dziwię. każdy żyjąc jego życiem dostałby świra. najgorsze jest to, że media go skrzywdziły. pisząc że się wybielił, że to, że tamto. dla mnie był, jest i będzie największym artystą na świecie.

Gość Sama Rama.
:(

Gość Monkey Business
Szkoda komentować, bo nie warto... Niektórych ludzi nie da się zmienić. Najpierw się zastanówcie, proszę, zanim zaczniecie temat, bo ten jest na niskim poziomie. Michael, dobrze, ze nie musisz już czytać takich tekstów. Bądź TAM szczęśliwy

Gość Ninaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja pieprze jak mozna takie rzeczy wypisywac :o poczytajcie --> http://portalwiedzy.onet.pl/4868 ,25297,1563747,1,czasopisma.html i co murzyn i robi sie biały?? Ta choroba to koszmar zwłaszcza dla czarnej osoby, sma ja mam , na szczescie postepuje bardzo wolno. No i troche logiki i inteligencji oskarżyciele, gdyby Michael sie wybielił zaczeli by to robic tez inni!! Wybielenie skóry jest niemozliwe!! Poza tym Michael powiedział Ophrze ze jest dumny ze swojeje rasy, ale co tam teraz po smierci mozna go kopac i sie nie obroni :o Ludzie sa okrutni...

Gość Magdaaalena
Nie oceniaj, jeśli nie masz 100% pewności. Przedstaw dowody, nie domysły maluczki człowieczku.. Wybielić możesz sobie zęby u dentysty..

Gość majkel takie miał stajlissimo
Quincy Jones ktory był Jego producentem mowil ostatnio w wywiadzie, ze Michael nie chciał być czarny, że robił sobie peelingi chemiczne, zeby rozjasnic skore i wszystkim wokol wmawial, ze jest chory... to nie jest istotne zresztą :( przede wszystkim był GENIALNYM ARTYSTĄ i za to Go pamiętajmy :)

Gość aaszza
:( a już uwierzyłam w to jego vitiligo:( poważnie tak powiedział?????

PONOĆ ale wiesz, ja tam jestem przekonana, że to vitiligo, Quincy mógł mu po prostu nie wierzyć, tak jak pół świata :( faktem jest, że nie akceptował swojego wyglądu i to Jones potwierdził wierzę Michaelowi i dermatologom, i zdjęciom, że bielactwo miał

FAKTEM jest, lekarze mogą potwierdzić, że JEST MOŻLIWE, by z czarnej kobiety i białego mężczyzny/białej kobiety i czarnego mężczyzny urodziło się dziecko białe lub czarne, nie mulat. to się ZDARZA. ale dosyć rzadko. ciężko mi dlatego uwierzyć, że coś takiego zdarzyło się w wypadku Michaela az trzy razy :O ale nie jest to istotne, ojcem jest ten, kto wychowuje

Gość aaszza
no tak, widziałam plamy u niego na kilkunastu zdjęciach... nie wiem sama. ogólnie ceremonia wspaniała, tylko Janet jakaś sztuczna była. i może trochę za wesoło było jak dla mnie i za głośno co to za link powyżej? nie chcę przypadkiem trafić na jakieś zdjęcie MJ po śmierci

Gość podobno wszystkie dzieci
Króla były z probówki no więc jak nie zalecał z góry "dawca-afroamerykanin" to 3 białe mogły się zdarzyć w końcu to tylko dawca spermy :P

Gość Jego dzieci są biale bo ich
byla biala wiec poucz sie genetyki,po prostu po niej odziedzily kolor skory!!!!A podobno to wiesz co:o

Gość Jego dzieci są biale bo ich
a ja nie wierze dziennikarzom,ktorzy na kazdym kroku szukaja taniej sensacji i wypisuja i wymyslaja rozne bzdury na jego temat:oDla mnie MJ zawsze pozostanie najlepszy,zawsze bedzie krolem,niech spoczywa w pokojuOn zawsze bedzie zyl w sercach fanow,zawsze jego muzyka pozostanie zywa....

Gość ale z wad deb,ile
mochery. nie szanowac czlowieka po smierci. wkurzacie mnie;] dlatego , tak rzadko wchodze na forum to byl cudowny czlowiek , nie bede juz wiecej dyskutowac na ten temat... nie wiecie co znaczy ranic ludzi , zastanowcie sie nad soba. Wstyd! cała Polska...

Gość zapomnieliscie
ze on też był świadkiem jehowy jest w filmie prorocy z broklinu