Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BojeSięBardzoo

Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość BojeSięBardzoo

j.w. postaram się opisać przejrzyście to o co mi chodzi... biore yasmin od roku. W maju miałam przepisany antybiotyk na gardło (rovamycine) na 10 dni, ostatnia dawka 31 maja. W tym czasie kochałam się z moim chłopakiem w gumce. Po zakończeniu brania antybiotyku, jakiś tydzień później dostałam wysypkę, brałam calcium i lek przeciwalergiczny flonidan (podobno nie wpływają na skuteczność anty). 9 czerwca wzięłam ostatnią tabletkę z opakowania anty i zrobiłam jak zwykle przerwę. W trakcie przerwy, jeszcze przed @ jednego dnia dostałam biegunkę, wzięłam smectę (zdaje się tylko raz) i przez trzy dni lek Endiex (niby też nie powinien wpływać na anty). Dostałam okres w tym dniu co zwykle (wypadł 13) i od 17 zaczęłam nowe opakowanie. 21 kochałam się dwukrotnie z chłopakiem, już bez gumki...czyli to było tydzień temu. Od wczoraj boli mnie jeden jajnik, czuje takie jakby kłucie. Może to trochę skomplikowane, jakaś czarna seria chorób spadła na mnie w tym miesiącu. Czy któraś z Was mogłaby mi napisać jakie jest prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży? :( Czy biegunka i tabletki zażywane w przerwie wpływają na skuteczność anty? Proszę o pomoc! :(

Gość anka 156
jak biegunka w przerwie moze wplywac na skutecznosc??? skoro w tym czasie nie beirzesz tabsow anty???? Przeciez biegunka zmniejsza dzialanie tabsow do 4-5 godz(rozne opinie) !

Gość anka 156
a co do tych twoich lekow to po zakonczeniu kuracji odczekalas 7 dni wiec moim zdaniem jest ok, a to ze Cie jajnik boli to wiesz glowa zcasem tez nas pobolewa i to nic zlego nie oznacza! jajnik tez ma prawo dac o sobie znac od czasu do czasu:)

Gość BojeSięBardzoo
nie wiem... po prostu naprawdę źle się czuję i boje się że przez te wszystkie lekarstwa coś się rozregulowało, nie zrobiliśmy tego w gumce no i że mogę być w ciąży :(

Gość anka 156
nie przesadzaj zle sie mozesz czuc z tytulu antybiotyku i tyle

Gość BojeSięBardzoo
ja ostatnia dawkę antybiotyku wzięłam 31 maja, jest 28 czerwca, więc jakim sposobem moje złe samopoczucie ma być niby związane z antybiotykiem na litość!!!

My nie wiemy co się z Tobą dzieje. Jesli amsz podejrzenia, że ejdnak możesz być w ciąży to idź do lekarza bo ciąża i tabletki anty to bardzo głupi pomysł a im wcześniej będziesz wiedzieć tym lepiej dla Ciebie wyjdzie.

Gość BojeSięBardzoo
podejrzenia mam takie, że boli mnie jajnik. myślałam, że może ktoś był w podobnej sytuacji i że to się zdarza...

Ale kobieto ona ma prawo boleć, gdyby każdy tak histeryzował bo coś go zabolało to nie wiem jakby ten świat wygladał. Jak Cię głowa bolli to podejrzewasz guz mózgu? No dajcie ludzie spokój, trochę powagi, już nie te lata..

Gość BojeSięBardzoo
ok, panicznie się boję że mogę być w ciąży i takie uczucie zdarza mi się po raz pierwszy. Moim zdaniem nie powinien boleć, bo od tego są tabletki, żeby ani torbiele się nie tworzyły, ani nie było owulacji, prawda? a sam ból wskazuje, że coś się tam dzieje. A moja głowa łączy to z serią tabletek, jaką w tym miesiącu połknęłam i tak sobie mówię, że 6 dni po stosunku to akurat żeby się jajo zagnieżdżało itd., po prostu się boję, bo gdyby to miała być ciąża to nie wiem co ze sobą zrobię... Chciałam po prostu żeby ktoś bardziej obiektywny i nie spanikowany wypowiedział się jak to dla niego wygląda z tymi wszystkimi tabletkami...

Gość BojeSięBardzoo
Mój chłopak mi powiedział "a spóźnia Ci się okres? nie, to czym się przejmujesz?". Przykro w sumie, że nie mam z kim o tym porozmawiać

Gość kingaaaaaaa
ile macie lat??

Gość BojeSięBardzoo
ja 22, on 25