Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milki wayyy

Zniszczone włosy....

Polecane posty

Gość Milki wayyy

Mam strasznie zniszczone włosy tzn koncowki , wogole nie musze chodzic do fryzjera bo same koncowki mi sie krusza i ciagle mam ta sama dlugosc czy zna ktos jakies sposoby ? na łamliwosc wlosow itd ? pomozcie prostuej wlosy od 6 lat

Gość fazaaa
odpowiedzialas na swoje pytanie sama, masz tak bo uzywasz prostownicy, przestan prostowac, podetnij koncowki i uzywaj maski

Gość fazaaa
przez 6 lat niszczylas wlosy, wiec nie oczekuj szybkiej regeneracji, troche to potrwa

Gość N9
ale zwas zamiast miec naturalne wlosy to se nisczycie ja nie fgarbuje nie prostuje nie uzywam szuszarek nie uzywam pasemek odcienia wogul;e juz mam ladne brazowe wlosy ciemne a odcien sam mi sie robi i mam moce wlosy rosna mi syzbko i jest fajnie acha i zadnych sperjow tesz nie uzywam czeba bylo pomyslec ale mam dzadzeie ze beda ok pozdr.

Gość Milki wayyy
ja tez nie farbuje i nic nie robie poza prostowaniem.. prosze o rady

Gość fazaaa
n9, ale slownik ortograficzny by sie tobie przydal :)

Gość Milki wayyy
moze nie odrazu idiotko ? Nie dam rady przestac prostować moze uda mis ie jakos to zrobic prosze o rady o jakies domowe sposoby odzywki czy to cos mi da ?

Gość fazaaa
dopoki nie przestaniesz prostowac nic ci to nie da, tez bylam uzalezniona od prostowania, az mi sie wlosy zaczely kruszyc. albo zostanesz lysa, albo wyrzuc prostownice i rob maseczki

Gość Milki wayyy
ale jak ja bede wygaldała nienawidze napuszonych włosow nei wiem co jzu robic ;(

Gość fazaaa
no niestety, muisz sie zaakceptowac...bo zostaniesz lysa!!! ja mam wlosy ani proste ani krecone, takie dziwne, robie warkoczyk i mam lekkie fale, podpinam spinka z przodu i jakos to wyglada, kup dobre serum, to nie beda tak sie puszyc. dobrze ci zycze, przestan prostowac

Gość Milki wayyy
ja kiedys mialam krecone a teraz ani proste ani krecone zwiazac nie moge bo mam brzydkei uszy ja nie mam pojecia jak zaczac sie czesac ehh :(

Gość fazaaa
to moze rob jak ja, podpinaj z przodu, wiesz jak??? zrob warkoczyk, bedziesz miala lekkie fale

Tak czy siak musisz podciąć końcówki bo same ci się nie zregenerują. A jak chcesz dalej prostować to kup sobie jakąś dobrą maskę, odżywkę, a przede wszystkim spray termoochronny...

Gość Milki wayyy
nie wiem wlasnie jak ty to robisz :(

Gość fazaaa
no mam rozpuszczone wlosy, biore te z przodu i podpinam do gory, zaraz moze cos znajde w necie...

Gość Milki wayyy
chyba dzis tez tak sprobuje :) dzieki a przez ten czas jak nie prostuejsz to odbudowały Ci sie cos ?

Gość fazaaa
nie sa jeszcze jakies super, ale juz sie nie krusza, ostatnio fryzjerka mi robila test i mowila ze sie nie krusza, a jak ci sie krusza, to mozna uzywac cementu z kerastase, ale jest dosc drogi. aha, i mowila mi ze mam uzywac szamponow i masek wygladzajacych, bo lepiej regeneruja, zamowilam sobie loreal expert liss ultime, bo tym mi myla w salonie i taka maseczke nalozyla i bylo super, a jeszcze dostalam probke maseczki z kerastase oleo-relax, jest super, ale droga

Gość milejdii
a ja używam dobrej prostownicy z trzema warstawami ochronnymi i włosy sie tak nie niszczą

Gość fazaaa
tak na prawde kazda prostownica niszczy wlosy, moja tez nie jest biedronki :) ale dziewczynie wlosy sie krusza, a to juz nie jest ok

Gość Milki wayyy
mam wlasnie ten cement z kerastase kusalam sobie ostatnio i moja prostownica tez jest dobra .. a jednak sie krusza boja prosztuje wysoka temp, ponad 200 i juz mysallam czy nie zmiejszyc ja mam jakas podobno odzywcza prostownice hahah w co nei iwerze ostanio kupialam..

Gość te wszystkie co tak krytykuja
i nazywaja idiotke- nie kazdy ma zyczenie chodzic z beznadziejnymi wlosami, autorka dba o siebie i moze nie chce wygladac jak wy, szare myszy staraj sie ograniczyc prostowanie, jesli masz dosc proste wlosy mozesz zastapic prostownice suszarka z widelkami do rozprostowywania wlosow dobre sa intensywnie regenerujace maseczki - do wlosow rozjasnianych, zniszczonych modelowaniem- nakladaj spora ilosc na wlosy, glownie koncowki, naloz foliowy czepek i podgrzewaj od czasu do czas suszarka taki zabieg mozesz powtarzac kilka razy w tygodniu nawet ja nakladam dodatkowo wieczorem odzywke bez splukiwania na same koncowki, czekam az dokladnie wyschna i dopiero ide spac staraj sie ograniczac suszenie suszarka; wlosy ugniataj recznikiem, a nie pocieraj; nigdy nie chodz spac z mokrymi/wilgotnymi wlosami; zwiazuj wlosy miekka frotka na noc; dokladnie rozczesuj wlosy przed snem szczotka z miekkim wlosiem; nie rozczesuj mokrych wlosow, czekaj az przeschna; rozczesuj cierpliwie i powoli, zaczynajac od koncowek powoli przesuwajac co raz wyzej mozesz poprzegladac strony z upieciami - ja chodze albo w rozpuszczonych, albo upietych

Gość fazaaa
nie jestem szara myszka i tez dbam o siebie, ale czy pokruszone wlosy to oznaka zadbania???tez sobie prostowalam , wiec wiem jak to jest, wcale potem na zadbane nie wygladaly!!! zreszta sama proponujesz ograniczyc prostowanie i suszenie suszarka, hipokrytka

Gość fazaaa
autorka, a takich domowych sposobow fryzjerka mi polecala zakwaszanie, czyli mieszasz sok z cytryny z woda (musisz wyciskac przez gaze, albo sitko) i jak juz mamsz umyte wlosy i splukana odzywake, polewasz tym wlosy i nie splukujesz

Gość Milki wayyy
dziekuje bardzo dzis sprobuje zastosowac te wszytskie eksperymenty :) hehe :) a czy szampon rzepa wzmacnia włosy ?

Gość zrob tak po pierwsze
obetnij koncowki, bo nic z nimi nie zrobisz myj szamponem z filtrem uv splucz nikoniecznie woda z cytryna, mozesz dodac ocet, chodzi o too,z kwas neutralizuje zasade ( czyli szampon) jak nie chces,zeby sie puszyly to wetrzj troche ozdywki bez splukiwania ( no joanny) potrzasnij tylko wlosami i niech tak schna ( tak jak ci schna na deszczu), nie rozczesuj, powinny byc naturalne fale, w tym sezonie najmodniejsze, prostowanie juz niemodne! Przyzwyczailas sie do takiej fryzury i wydaje ci sie ze taka najlepsza, tymczasem,zeby byc modnym, trzeba sie odwazyc na zmiany! a tak od razu widac,ze jestes pare lat do tylu. I w falach niej widac zniszczone wlosy - pewni dlatego taka moda powstala,ze modelkom tez prostowanie wlosy zniszczylo. Kobieta gdy czesto znienia styl, jest bardziej atrakcyjna! Popatrz sobie na gwiazdy, jak rozne metamorfozy wlosow przechodza - dlugie, krotkie, gladkie, loki, kolor...

Gość kotka222
no czlowiek uczy sie na wlasnych bledach ja tez mam wlosy zniszczone, rozdwajaja sie lamia i na jgorsze ze wypadaja straznie mam juz przeswity 9badania mam dobre) to na pewno przez farbowanie co miesiac!

Gość kotka222
no dokladnie trzeba zaakceptowac swoje wlosy - lepsze takie niz zadne

Gość fazaaa
wlasnie o to chodzi ze jak sa pofalowane , to nie widac ze zniszcozne hehe