Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurwa mac co za sprzedawca

Allegro - chyba muszę wystawić negatywa, boję się odwetu...

Polecane posty

Gość kurwa mac co za sprzedawca

Kupiłam miesiąc temu komórkę. Używaną, ale w aukcji było zapewnienie "100% sprawna". Okazało się, że sprzęt ma poważną wadę - nie łapie zasięgu, jak już to jedna kreska (sprawdzone na kilku kartach sim z róznych sieci). Czyli przez większosć czasu jestem poza zasięgiem, będąc w centrum miasta. :O Do tego telefon jest nieodwracalnie pobrudzony w jednym miejscu, a klapka od bateri jest bardzo poluzowana (o obu tych kwestiach nie było ani słowa w tresci aukcji). A teraz nie odpowiada mi na maile ten sprzedający... co robic? :O ja nie mam kasy na nową komórkę, a tą mogę sobie chyba spuścić w kliblu... i jeszcze ten negatyw - mam same pozytywne komentarze, a ponieważ sama jestem też sprzedającym, boje się że ten negatyw, który on mi da w odwecie (a pewnie tak będzie) odstraszy klientów...

Gość nic się nie bój
jak ci wystawi negatywa, to zawsze możesz do niego napisać komentarz i wyjaśnić, dlaczego go wystawiłsć i to jest widoczne dla wszystkich Jeżeli nie wystawisz mu negatywa, a najwidoczniej na takiego zasługuje, będzie nadal nabierał ludzi. A tak, to może ktoś się zastanowi, zanim kupi niesprawny chłam od niego Ja raz się tak nacięłam.

Gość w uzasadnieniu negatywa
dokladnie opisz stan telefonu jaki zostal ci sprzedany, brak odpowiedzi na maile , itp.

Gość ajem kul
skontaktuj się z administracją allegro i poczekaj co ci doradzą

Moim zdaniem powinnas dac negatywa! Jesli nawet on rowniez Ci go da bedzie to tylko swiadczylo o jego poziomie intelektualnym. Napisz mu ze sprzedaje towar inny niz w opisie a w dodatku nie odpowiada na maile. I ten negatyw bedzie wystawiony od osoby od ktorej Ty kupowalas a nie ona od Ciebie wiec nie masz sie czego obawiac:) Po za tym mysle ze bedzie on zalosnej tresci, bo nie wiem co ten sprzedawczyna moze napisac na ten temat. NIkt nie wezmie go na powaznie:) A przed oszustami trzeba przestrzegac innych allegrowieczow:)

Gość ajem kul
ale chyba masz prawo do zwrotu towaru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! skontaktuj się z allegro!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kaisja
Niestety musze wystawic nega, poniewaz mimo checi wyjasnienia sprawy nie ma kontaktu ze sprzedajacym. Tel. niezgodny z opisem aukcji - jest uszkodzony . Tylko wiesz, ja mialam stara Nokie, byla rzeczywiscie \"sprawna\", ale nie przystosowana do nowszychn nadajnikow - tez przerywala zasieg. Byc moze Sprzedawca sie jakos wybroni (chyba?) ze ten model widocznie tak ma, a on nie wiedzial lub ze mylal, iz to oczywiste. To jakis przedpotopowy model?

Gość antoni hujowąsacz
uważam iż hujową sytuacje należy wychlastać członkiem.

Gość Nikodem z piekła rodem
Automatycznie podejdź do Powiatowego Rzecznika Konsumenta, jedno pismo i od razu dostaniesz zwrot pieniędzy. Jak nie będzie chciał wrócić kaski to Rzecznik występuje w Twoim imieniu do Sądu Powszechnego. Dla Rzecznika przygotuj dokumentację. 1. Wydruk z aukcji + dane sprzedającego 2. Możesz zabrać ze sobą telefon + ewentualne jego zdjęcia jeżeli wada jest widoczna + opis usterek dodatkowo 3. Weź ze sobą wydruk maili, które wysyłałaś do sprzedającego Ogólnie rzecz ujmując nie udaremniaj sprawy, 97% tak robi i mamy taki efekt, że sprzedawcy mają w dupie kupujących. Sprzedający jest zarówno gwarantem jak i osobą odpowiadającą z rękojmi, jeżeli nie jest to firma to 12 miesięcy. Możesz również z tą samą dokumentację zanieść na Policję, nie myśl że to zbyt błaha sprawa - po prostu zostałaś oszukana. pozdrawiam jeżeli pomogłem kliknij http://siepomaga.pl/s/klikaj i pomóż potrzebującym

Gość trzeba być mega frajerem
żeby kupowac uzywaną komóre. Wolałbym mieć tel za 150zł z podstawowymi funkcjami ale nowy niż jakiegoś padalca z bajerami.