Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Meg_

najwcześniejsze obiawy ciąży

Polecane posty

Gość Meg_

Witam Od kilku miesięcy staramy się z mężem o dzidziusia - jak na razie bez rezultatu. Od 25 czerwca zauważyłam, że mam nabrzmiałe piersi, momentami mnie pobolewają, ale to jest taki bardzo bardzo słaby ból, natomiast od wczoraj zaczeły mnie troszkę swędzieć brodawki i to dziś się nieco nasiliło, a wokół brodawek zaczyna mi się robić taki troszkę ciemniejszy paseczek koloru brązowego i ogólnie mam wrażenie, że podrażniła mi się skóra na piersiach. Czy coś takiego może być objawem ciąży??? Staram się podchodzić do tematu bardzo spokojnie, bo oczywiście szansa na ciążę istnieje, ale wydaje mi się, że jeśli już to jest zdecydowanie za wcześnie na jakiekolwiek objawy. Moja koleżanka, która jest teraz w 2 m-cy ciąży powiedziała mi, że przy pierwszej ciąży nie czuła nic do końca 1 m-ca, natomiast przy obecnej czuła się bardzo źle praktycznie już 2 dni po stosunku. Tylko, że jak dla mnie to chyba to mało realne jest, żeby odczuwać cokolwiek już w 3,4 dniu ciąży, tym bardziej że ja generalnie czuję się dobrze, no i nie chcę się niepotrzebnie napalać. Co o tym myślicie, jak wy odczuwałyście pierwsze objawy i kiedy?

mam 2pytania. :czy tabletki postinor lub jakies inne \\\'anty\\\' mozna kupic bez recepty? i w jakiej cenie? i czy mozna zajś w ciąże jeżeli pierwszy raz miałam bliski kontakt z chłopakiem,tzn.nie kochalismy sie,ale sprawialismy sobie przyjemnosc i boje sie że mógł przeniesc na palcach sperme do mojej pochwy.akurat miałam dni płodne.czy to,że jestem dziewicą i nie mam przebitej błony w czyms tu pomoze? co mam zrobic jezeli jest mozliwosc,że zaszłam? (czy po prostu panikuje i nie mam sie o co martwic?) pomozcie prosze :(

Gość Meg_
hmm z moich wyliczeń wynika, że gdyby się udało to byłby to 6 dzień, ale w/w objawy zaczęły się 3 dnia - zdecydowanie za wcześnie dlatego wydaje mi się, że to oznacza coś innego niż ciążę, ale zobaczymy czas pokaże.

Z pierwsza dzizia w dzien zaplodnienia ..wiedzialam kiedy jest owulacja dokladnie zaczelo mi jakby sciskac sutki przez chwile takie ciarki i mrowki na nich..

Gość Meg_
majóweczka - dzięki za pocieszenie, oby to było to, a jak nie to będziemy próbować dalej :)

Meg ja wspolczuje ...naprawde nie wiem co to znaczy starac sie o dziecko...my mowimy w maju bedzie pod koniec maja jest mamy szczescia wiecej niz rozumu..powodzonka i abys byla mamusia!

Gość Meg_
to prawda majóweczka macie szczęście i trzeba się nim cieszyć, gratuluję :). Dzięki za wsparcie, wierzę że ja też będę mamą. Staram się podchodzić do tego spokojnie - podobno wszystko ma swój sens w życiu, więc może dla mnie to jeszcze nie ten moment, ale kiedyś taki nadejdzie :)