Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masla i ciasta

co gorsze? oksytocynba, czy masaz szyjki macicy?

Polecane posty

Gość masla i ciasta

:(

Gość kjgjk
Ja miałam podaną okscytocyne i powiem Ci ze było strasznie, do tego bóle krzyżowe... masakra

Gość gjhgfdsfd
zdecywanie gorszy był masaż szyjki...grrrr było to bardzo bolesne doświadczenie

Gość kjgjk
a jak długo trwał ten masaz

masaz , oksytocyne da sie wytrzymac, ale jak polozna robi ci masaz i to w trakcie skurczu, masakra. A co do czasu do zalezy jaka potrzeba i jak szyjka sie rozwiera

dziewczyny, a co jest z tą oksytocyną? Jakie negatywne sutki ona wywołuje, że ma takie opinie?

Oksytocynę otrzymujesz w kroplówce,wywołuje ona skurcze, a masażu to ja nikomu nie życzę 😭 Przeszłam i przez masaż i miałam podawaną również oksytocynę

najlepsze jest to co nie sprawia bólu, lub nie pogłębia tego który sie już odczuwa. W przypadku porodu nie może być bezboleśnie. Nie ma też uniwersalnej recepty na pomoc kobietom rodzącym , każda odczuwa inaczej. Oksytocyna przyspiesza akcję i powoduje że ból przychodzi nagle i jest wzmożony. Masaż... no cóż, mi cierpienie sprawiała sama próba badania na masaż nie zgodziłam się nawet pod groźbą kolejnych godzin cierpienia. Poradź się położnej i lekarza.

Gość hab
masaż brrr jak tylko sobie przypomnę to mi słabo chociaż minęło już 7 lat, wszystko tylko nie masaż, nie daj się dziewczyno, w moim przypadku podczas tegoż masażu lekarka o mało życia nie straciła bo jej powiedziałam że jak mnie jeszcze raz dotknie to jeje przysunę.... poród zakończony cesarką pozdraiwiam