Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasia137

Zez pojawiający się przy zmęczeniu oczu

Polecane posty

Witajcie czy ktoś z Was ma podobny problem? Opiszę w skrócie swoja historię.Od małego miałam zeza akomodacyjnego wynikającego z nadwzroczności.Nosiłam okulary , które zakrywały tego zeza, lecz niestety nie zawsze, ujawniał się on przy zmęczeniu oczu, przy ostrych światłach w supermarkatach, po alkoholu, przy wieczornym świetle. W wieku 21 lat czyli 2 lata temu zdecydowałam sie na zabieg laserem, myślałam , że to całkowicie zlikwiduje tego zeza, zabieg pomógł bo chodzę bez okularów i zeza nie widać, pozostala mi mała wada resztkowa po zabiegu oko prawe 1,0 oko lewe 0,75, wcześniej mialam 3,75 i 2,75, tylko , że oko znowu mi przy zmęczeniu ucieka pomimo tego, że noszę soczewki Najgorsze jest to , że zawsze czuję , kiedy to się dzieje i nie potrafię z tym normalnie żyć Zez akomodacyjny ma to do siebie , że wynika z wady wzroku, myślalam, że jak zrobie zabieg na nadwzrocznośćto zniknie i wada i zez, ale niestety się pomyliłam, może spowodowane jest to tym , że zostala mi mała wada resztkowa,ale przecież na tą wadę noszę soczewki więć nic nie powinno uciekać... Czy ktoś ma podobny problem?

Gość a próbowałaś ćwiczyć męśnie
oczu? przecież to jest podstawa! wykonujesz codziennie takie ćwiczenia?

Wykonywałam cwiczenia jak byłam mała, 6 lat chodziłam w pryzmatach, przed zabiegiem także ćwiczyłam oko ...fuzję oka mam całkiem dobrą - tak powiedziała mi Pani doktor ze szpitala w którym się leczyłam przed zabiegiem, jeśli fuzje oka mam dobrą to znaczy , że ten zez dalej jest akomodacyjny ,czyli wynika z nadwzroczności a nie ze złego ustawienia mięśni, dlatego ćwiczenia już nic nie pomogą, chyba, że zdecyduję się na nadkorektę oka, i zniwelują mi wadę do zera , wtedy powinno oko być cały czas proste,Najgorsze jest to , że strasznie mnie męczy, kiedy oko zaczyna mi uciekać, czuje jak oczy mi się rozjeżdzają, to jest naprawdę duży dyskomfort:(