polka1115 0 Napisano Czerwiec 29, 2009 Hej! Szukałam wątku w którym znalazłabym poradę ale znalazłam tylko jeden o podobnym temacie jednak treść w ogóle nie odpowiadała pytaniu które chcę zadać. Mianowicie... Dbam o zęby. Staram się je myć po każdym posiłku, ale jednak ze względu na prowadzony tryb życia zazwyczaj myję je poprostu rano i wieczorem czy też odrazu po powrocie do domu. Nie pijam żadnych napojów słodkich/gazowanych, słodyczy też raczej unikam. JEdnak cały czas już od dość dawna psują mi się zęby. 1,2 nie ale te dalsze od 5tek do 7ek. Teraz jeszcze 8ki rosną więc będzie kolejny kłopot.. Psują mi się nie od strony dziąseł tylko tam na tej poziomej powierzchni. Myję je ok. 3 min zawsze bo szczoteczka ma timer, jest elektryczna. Nigdy nie leczyłam zębów kanałowo, ale cały czas robią mi się te czarne dziurki. Co jedną zakleję to się robi następna. Teraz podleczyłam już trochę, ale jeszcze coś tam zostało i znając życie znów zaraz się*pokaże. Już nie wiem czym mam je myć, na rynku jest zatręsienie past do zębów... A i tak nic nie działa... A może fluoryzacja by coś dała? Bo w sumei to wygląda na taką niezbyt zaawansowaną - a jednak - próchnicę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach