Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda mama83

Ile drzemek w ciagu dnia?

Polecane posty

Gość mloda mama83

Mam 3 miesiecznego synka. Czytalam Jezyk niemowlat (dawno i bardzo pobieznie) i moge powiedziec ze u nas wyglada to podobnie czyli seria: jedzenie-aktywnosc-spanie-jedzenie. Tylko ze moj niuniek je co dwie godziny. PO jedzeniu jest wesoly i aktywny ale tak po godzince zaczyna ziewac i marudzic (jesli uda mi sie go uspic to spi gora 30 minut- nie chce go tez usypiac na sile). Czy mam go za kazdym razem usypiac (co 1,5h?)??? Czy wasze pociechy maja podobnie? Ile razy ma drzemac taki 3miesieczy szkrab? Acha i ostatnia rzecz- Kiedy powinna byc ostatnia drzemka przed kapiela i spaniem bo gdy moj synek spi tak przed 18 to czasami potem nie moze dlugo zasnac po kapieli (czytaj: my musimy go dlugo usypiac) a jesli sie nie przespi o tej porze to potem dotrzymanie go kapieli to istny sajgon (placz i marudzenie, ciagle ziewanie). Nie umiem sobie z tym poradzic.

Gość ja mam 25 i spie 3 razy dzienn
:D

Ja uważam, ze każd dziecko jest inne. Nie sugeruj się tak bardzo książka. Urodziłąm synka w tym samym czasie co koleżanka. Mój spał po 2-3 godz, godzinę brykał i znowu spał. A jej synek spał pół godz. i 3 godz brykał. Tak samo przed spaniem. po drzemce od razu kąpałam dziecko, karmiłam i kładłam spać. synek kolezanki musial odczekac min.pol godz

Gość mloda mama83
A to zazdroszcze:) a teraz powaznie prosze:)

Gość mloda mama83
Alonuszka ale ja nie pisalam tego do ciebie:) tylko do "ja mam 25". dziekuje ci bardzo za wypowiedz!! troche mnie pocieszylas

a to przepraszam. Też czytałam Tracy hogg i mimo, ze piszę trochę fajnych rzeczy nie wszystko da się wprowadzić w życie i nie zawsze się z nią zgadza. Ale podstawową myślą tej książki jest traktowanie dziecka jako indywidualność, niepowtarzalnego człowieka. Obserwuj dobrze maluszka a szybko nauczycie się w zgodzie żyć.:) nie ma co kłaść malucha na siłę spać bo on i tak swoje odczeka i dopiero zaśnie. Ja teraz czekam do pierwszych oznak senności i powoli szykuję małego do snu. I wszystko wychodzi nam pieknie i płynnie- nawet w czasie ząbkowania (ale muszę przyznać że mój synek to wybitnie ugodowa osobistość)

Gość mloda mama83
No niestety moj synus nie potrafi zasnac sam...ma tak od samego urodzenia. Trzeba go bujac i nosic na rekach. Juz sie z tym pogodzilam chociaz probowalam wszystkiego...Maly wazy juz 7 kg i moje plecy powoli wymiekaja...

Gość żyrafka...........
Dokładnie-każde dziecko jest inne.To małe indywidualności :) Moja mała o 21:30 musi już leżeć w łóżeczku i czeka na mleczko(inaczej zaczynają się złości)...Rano śpi do 7-8.Pije mleczko.Potem zabawa.Koło 11-12 znowu mleczko,zasypia,śpi koło 3-4 godzin.Czyli po 16ej kolejna porcja dla głodomora.Koło 18ej mała drzemka.Po 19ej szybka kąpiel i mleko.Zabawa i 21:30 obowiązkowo swoje łóżeczko już :) A,moja mała ma 3,5 miesiąca.Z kolei starszy synek dużo mniej spał w jej wieku i dużo więcej płakał :)

Gość młoda mamo - każde
dziecko jest inne, mój synek włażciwie do roku spał w dzień dwa razy po 20 minut - nikt nie chciał mi wierzyć, ale tak było.... na początku - przez pierwsze dwa miesiące prawie cały czas było noszony, a potem spodobał Mu się leżaczek - to był strzał w dziesiątkę - polubił leżenie w nim, bawił się zabawkami, a i łatwiej tam zasypiał, wystarczyło troszkę pobujać