Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona zarazona

pytanie - infekcja grzybiczna u faceta

Polecane posty

Gość ona zarazona

Moj facet chyba sprzedal mi grzybka po po ostatnim seksie strasznie mnie piecze i swedzi pochwa (oczywiscie bylam u gina i biore leki ale nie przyszlo mi do glowy zapytac czy moj facet tez powinien sie leczyc). juz kiedys sie to zdarzalo, i wyczytalam w necie ze u facetow przebiega to bezobjawowo wiec pewnie on mnie zaraza ciagle. do jakiego lekarza mam go wyslac? do rodzinneg? pomozcie :)

Gość ona zarazona
prosze pomozcie

Gość ona zarazona
wczoraj sie posmarowal clotrimazolem i zaczelo go piec. ale myslisz ze to pomoze czy powinien isc do lekarza. i do jakiego? do rodzinnego?

Gość frufru
powinien sie leczyc jak najbardziej. ponieważ u mężczyzn smarowanie niewiele daje (przeciez nei napcha sobie kremu do prącia) pozostaje leczenie doustne. mozesz o to poprosic nawet Twojego ginekologa, wypisze receptę na Ciebie. a jak nie to zostaje rodzinny. i na czas leczenia zaniechajcie współżycia albo zabezpieczajcie sie prezerwatywą. bo inaczej bedziesz sie leczyc do uśmiechniętej śmierci...

Gość ona zarazona
dzięki, bardzo mi pomoglas

Gość kieliszeczek
ej, przy jednorazowym przypadku grzybicy pochwy nie ma konieczności leczenia partnera ;] jeżeli są nawroty to pojawia się taka konieczność ;P w zasadzie powinno pomóc tylko smarowanie clotrimazolem czy pimafucinem (tylko dokładne), flukonazol, itrakonazol czy ketokonazol to już w ostateczności chociaż wiem (po sobie), ze najbardziej skuteczne, bo często grzyby siedzą w jelitach. ale to wystarczy poprosić swojego ginekologa o leki dla partnera i po sprawie :] no i wracając do kobiet dobrze jest dodatkowo brać lacibios dla kobiet, aby odbudować dobrą florę bakteryjną ;]