Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Baby in progress

Skurcze Braxtona-Hicksa

Polecane posty

Gość Baby in progress

Czy macie je już? Kiedy się u Was pojawiły? Jak je odczuwałyście? Jestem w 28 t.c. i zastanawiam się, czy to co czuję to są te właśnie skurcze. Piszcie proszę.

Gość biała sukienka
mi one towarzyszą już od dawna bo od ok 22tyg ciąży. Obecnie kończę 28tydz, jutro zaczynam 29:) Skurcze są u mnie rzadkie, nieregularne i bezbolesne. Na kilka sekund napina mi się i twardnieje cały brzuch (macica). Mam je parę razy dziennie

Gość jestem w 34 tc
U mnie pojawily sie od okolo 30 tc i sa zadko. Skurcz odczuwam troche podobnie do bolu/skurczu miesiaczkowego, ale w moim przypadku jest duzo slabszy i oczywiscie krotszy.

Gość uuuuuuppppppp

Gość wrzesniowa mamma
zastanawiam sie czy ja je mam, jak dlygo stoje albo bardzo szybko ide to mi twardnieje na chwile dol brzucha, ale to nic nie boli

Gość Dyzia 28...
Ja też tak czasem mam. Nie wiem czy to są te skurcze. Inna sprawa, że czasem brzuszek twardnieje i wybrzusza się w jednym miejscu, kiedy dzidzia się przenieszcza, wyciąga, etc. :) Od dwóch dni sporadycznie czuję jakby promieniowanie, "reumatyzm" macicy podobny do bólu miesiączkowego - tyle, że o nie boli. To ostatnie to chyba te skurcze... Zaczynam 7 m.c. więc organizm chyba zaczyna trening przed porodem.