Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niby wszystko widzę

Problemy ze wzrokiem

Polecane posty

Gość niby wszystko widzę

Są na tym forum jacyś ludzie co muszą nosić okulary? Ja od 2 lat używam do komputera, ale parę dni temu rzuciłem je w kąt i nie zakładam, bo myślę, że chyba coś z nimi jest nie tak. Nie są one wcale mocne (prawe oko 0, a lewe -0,5 ), ale najgorsze jest, że jak chodzę bez nich to widzę swój nos. Czy to normalne, gdy się chodzi bez okularów? Bo pierwszą rzeczą, która widzę gdy wstaję z łóżka jest mój nos. Jak obracam głową w prawo lub w lewo to też. Czy to jest normalne po długim chodzeniu w okularach czy może optyk zrobił mi złe okulary i przez to wzrok mi się pogorszył?

Gość a robisz wtedy zeza
?

Gość a robisz wtedy zeza
od okularów mięsnie oczu sie rozleniwiają, więc tak moze byc. lepiej ich nie noś, a rób ćwiczenia na oczy

Gość niby wszystko widzę
Miałem robione ostatnio badanie na zeza i wyszło 6 stopni. Chciałem nosić okulary, bo dużo pracuję przy komputerze.

Gość a robisz wtedy zeza
okulary nie pomogą na pracę przy komputerze... :O trzeba zachować higienę pracy przy komputerze (odpowiednia odległość monitora, jego ustawienia, przerwy...) i wykonywać ćwiczenia mięśni oczu - to wszystko