Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotka222

Cieniusienkie i rzadkie wlosy- grupa wsparcia

Polecane posty

Gość kotka222

poastanowialm stworzyc watek dla dziewczyn ktore maja cienkie lub rzadkie wlosy, aby dzielily sie tu swoimi spostrzerzeniami na teamt odpowiednich kosmetykow, suplementow oraz diet ktore choc trochę pomoga nadać gęstość nędznym klaczkom. pierwsze prosze o uzupelnienie ktotkiej sondy. 1. ilosc wypadajacych wlosow podczs mycia 2. uzywany szampon i odzywka 3. dlugosc wlosow 4. czy farbujesz i jak czesto oraz czym??

Gość Odpowiadaczka
1. Nie licze - garsc 2. Pokrzywowy + Wax 3. Do ramion 4. Od kilku lat nie

Gość kotka222
nikt nie ma cienkich lub rzadkich wlosow?

Gość Cienkie włosiątka
Ja mam cienkie, od zawsze. To uwarunkowane genetycznie... 1. Około garści ( w zależności od pory roku), na wiosnę zawsze więcej. 2. Różne szampony - co się trafi - ostatnio z serii "Kosmetyków babuni" ze skrzypem i innymi ziołami. 3. Przed ramiona. Jejku, zawsze marzyłam o długich, ale to nieosiagalne marzenie. 4. Nigdy nie farbowałam i nie farbuję. Boję się, że będę łysa :/

Gość grenadinne
1. poczas czesania przd myciem, samego mycia i czesania po myciu - okolo garsc 2. seboradin fioletowy + henna treatment wax od czasu do czasu 3. do ramion 4. nigdy nie farbowalam i nie zamierzam jesli o suplementy chodzi, to zaczelam lykac belisse. poza tym staram sie jesc klaczkowate owoce - brzoskwinie np (dermatolog zalecil). namietnie chrupie rowniez kielki rzodkiweki i ogolnie wszystkie kielki (zmasowany atak witamin i mikroelementow w skoncentrowanej formie, a te z czarnej rzepy albo rzodkiewki sa najlepsze na wlosy, skore i paznokcie). dodaje je do salatek i kanapek, czasami przegryzam na surowo, bez niczego. polecam! no i staram sie nie stresowac tym, ze mi sie czolo cofnelo o kolejny centymetr :) robie swoje i tyle.

Gość kotka222
u mnie: 1. podczs mycia wypada mi ok 40 wlosow 2.szapom pharmaceris i wax 3wlosy dop ramion 4. co miesiac obecnie henna

Gość ghjkl
miałam kilka razy ten szampon,włosy po nim oklapnięte i szybciej się przetłuszczają

Ja mam cienkie, delikatne i rzadkie włosy (jak u dziecka w dotyku).Tragedia... 1. a z 10 nie więcej - nie wypadają mi włosy w ogóle, ale i tak mam cienkie i rzadkie. 2. szampon elseve, albo glisskur..różnie, ale nie używam żadnych aptecznych, bo wlosy mi nie wypadają, a nie wierzę, że coś mogłoby je ot tak zagęścić;) odzywki:wax, joanna, syoss, elseve 3. włosy mam do karku, pocieniowane....nawet niezle to wygląda, ale miałam już całą masę fryzur, włącznie z króciutkimi wlosami (nigdy oczywiscie nie miałam włosów długich, no bo jak:( ) 4. Niestety farbuję i to co 3 tygodnie, bo swoj kolor mam jasny mysio szary - rozjasniam je farbą (wiele nie trzeba bo naturalnie tez mam jasne). Niestety tylko jasny mi pasuje, bo mam jasne brwi i b. jasne rzesy (białe)...ale zauwazylam, ze po farbie nie sa zniszczone (farbuje tylko odrosty) (rzadkie mam genetycznie, jak nie farbowalam to mialam takie same)...i nakładam na nie tony odzywek, na noc olej ryzynocy i inne bajery, wiec wygladaja naprawde zdrowo. Łykam skrzyp na zmiane z Capivitem. Acha - zagescic sie chyba nie bardzo da, ani pogrubić. Najważniejsze co, aby takie włosy dobrze weyglądały to robić wszystko, aby wyglądały zdrowo i były lśniace, a nie suche i sianowane. Podnoszenie lakierami juz przerabiałam - tragedia.

Gość kotka222
Ankesenamon MASZ TO SZCZESCIE ZE NIE WYPADAJA

Tak, faktem jest, ze nie tracę włosów prawie wcale...ale są naprawdę cholernie cienkie i jest ich niewiele. Na codzien mam włosy jakbym umyla i tyle. A tutaj jest mycie, odzywki, potem odzywka bez splukiwania, potem suszenie na szczotce, potem jedwab do włosów, a na koniec nabłyszczacz. A innym kobietom tak wlosy wygladaja jak moja, jak NIC nie zrobią, a ja się namęczę, aby wyglądać ZWYCZAJNIE, a nie jak strach na wroble.:O