Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość renatana

czy wypada poprosić sąsiadów, żeby nie palili na balkonie??

Polecane posty

Gość renatana

ich balkon jest bardzo blisko naszego - wychodzą na faję kilkanaście (jak nie więcej) razy dziennie. Najczęściej po południu... W naszym pokoju dziennym regularnie czuć smród :( Ja jestem w ciąży i mnie od tego mdli. Nie mam już sił, ale chyba każdy może robić na swoim balkonie co chce, prawda? :(

poprosić można, ale czy będzie to skuteczne... raczej wątpliwe mam to samo, tzn,. smród w pokoju z cudzych petów, ale nie wierzę w dobre intencje palaczy bo jak sie zapyta, gdzi ema palić, a nie chce w domu i nie będzie wychodził na dwór, bo leniwy, to co powiem? kazdy niby może robić na balkonie czy w oknie swojego mieszkania co chce

Gość Elza Pipke
wylej im wiadro z gównami na balkon i powiedz, że to gołebie nasrały

Gość dosc zabawne pytanie
Pogadać i poprosić warto. Ale koniecznie przygotować sobie wypowiedź wcześniej - gdybyś to Ty paliła i ktoś przyszedł poprosić Cię, żebyś na własnym balkonie tego bie robiła, to w jakiej formie chciałabyś to usłyszeć?

Gość ja bym się nie zastanawiała
jak tobie śmierdzi w domu... a oni muszą się dostosować, skoro chcą palić, to niech sobie smrodzą u siebie w domu, ich wola. szczegolnie jesli jestes w ciąży, szkodzą i tobie i dziecku. czy mozna w takiej sytuacji dzwonic po policje? w koncu zaklocaja spokoj GDZIE PRAWO NIEPALĄCYCH DO NIEPALENIA? tak się trąbi o tolerancji...

Ta, najlepiej zrobic sobie wrogów od razu. O ile wiem, nie ma prawa, które zabrania palenia na balkonie. :O Sama nie palę i też mi dym śmierdzi, ale mam ciut więcej wyobraźni.

Gość renatana
"gdybyś to Ty paliła i ktoś przyszedł poprosić Cię, żebyś na własnym balkonie tego bie robiła, to w jakiej formie chciałabyś to usłyszeć?" no wlasnie nie widze zupelnie sensu tej rozmowy - cokolwiek powiem spotka sie to pewnie z agresywna reakcja... :( a swini nie ma co podkladac - to w koncu sasiedzi..

Ale dlaczego tak zakładasz? No chyba że już miałaś niemiłe przejścia z tymi ludźmi. Albo chyba że zamierzasz tam iść i tupąć nóżką, skrzywić się i wyskrzeczeć listę żądań. ;P

chcialbym by ci sie udalo ich przekonac :)......niestety sam nie wierze w skutecznosc tej rozmowy :O sa w swoim domu , zgodnie z zasada "moj dom moja twierdza" watpie by poszli na takie ustepstwa :O

Gość renatana
ale to gdzie niby mają palić?? przecieżźna życzenie księżniczki w ciąży nie przestaną.. a ja niby zawsze mogę zamknąć na czas palenia okno. Mamy ustalić godziny kiedy oni palą a ja zamykam okno balkonowe? np co pół godziny... jeszcze suszę pranie na balkonie, które niestety capi :( ale to mogę suszarkę kupić zawsze..

Gość renatana
tak samo ja mogę iść im na rękę jak oni mnie! dlaczego właśnie to oni powinni? :( bez sensu..

Dlatego tak ważne jest zastanowić się przed rozmową nad rozwiązaniem, które będzie pasowało obu stronom i sprzedaniem go tak, żeby im się spodobało. To wymaga oczywiście wysiłku i pomysłowości, ale cuda na kiju można tak załatwić.

Gość renatana
" Dlatego tak ważne jest zastanowić się przed rozmową nad rozwiązaniem, które będzie pasowało obu stronom i sprzedaniem go tak, żeby im się spodobało. To wymaga oczywiście wysiłku i pomysłowości, ale cuda na kiju można tak załatwić." dokładnie: WIN & WIN ;)

Może mogłabyś postawić taką 2-metrową matę z trzciny na balkonie od tej strony gdzie dymią? I wtedy chyba poproszenie żeby stawali na balkonie jak najdalej od Twojego nie będzie wygórowanym żądaniem.