Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciepły płatek śniegu

imię nikola

Polecane posty

Gość Sliczności
a dla mnie jest to piekne imie nie wiem o co wam chodzi kazdy nazywa swoje dziecko jak chce niesłuchaj innych bo sie nieznaja za 20 lat to bedzie jedno z najmodniejszych imion pisało nawet w jestem za imionami nowoczesnymi a nie za starociami takie jak goska natalkia ania kasia i ola;/ nienazywaj chociz tak swojego dziecka bo wdorosłym życiu jak bedzie miiało 30 lat to napewno takie imiona to bedzie przeszłość!!

Gość ja słyszałam coś gorszego
od jednego ucznia dowiedziałam się, że jego koleżanka ma na imię Pamela... O kolorze włosów nie będę wspominać.

Gość Kto pyta nie błądzi...
Moja siostrzenica ma na imię Nikola, dziewczynka ma 5 lat. Wcale nie pochodzi z rodziny patologicznej, chodzi do przedszkola i jako jedyna w grupie ma takie imię, więc nie wiem dlaczego piszecie,że to imię jest tak bardzo oklepane...

Gość Kto pyta nie błądzi...
A ja mam na imię Natalia, na drugie Andżelika a mam 21 lat. Takie imiona były już znane za czasów tzw. komuny,hehe.

Gość lepsza nikola
czt sara od wieśniackiej maryśki albo zośki:O rzeczywiście-lepiej nadawać imiona starociowate byle tylko inni myśleli jaka to z nas inteligencja. chyba szpagatowa!

nikola to imię męskie i znaczy po polsku mikołaj :) (np. nikola tesla- wynalazca wielu urzadzen elektrycznych) mi się podoba mimo to :D

nikola to imię męskie i znaczy po polsku mikołaj :) (np. nikola tesla- wynalazca wielu urzadzen elektrycznych) mi się podoba mimo to :D

Nikola straszne oklepane imię, brzydkie nie podoba mi się Aleksander to mi się z Kwaśniewskim kojarzy;)

Gość pracuję w przedszkolu
i niestety również stwierdzam, że w większości imię Nikola noszą dzieci będące - jak ktoś tutaj nazwał - "nastoletnią wpadką". Takwynika z moich obserwacji...W każdej grupie (a mamy ich w przedszkolu 9) jest co najmniej jedna Nikola. Jedna ma pochodzenie rosyjskie. I muszę Was zdziwić, ale na dzień dzisiejszy najoryginalniejszym imieniem, najrzadziej spotykanym jest właśnie osławiona Kasia i Ania. Na całe 9-cio oddziałowe przedszkole mamy JEDNĄ Kasię i JEDNĄ Anię... ;)

Gość ewewe
Nikole to dziewczynki w wieku gimnazjalnym i podstawowkowym teraz. Wtedy byl taki boom na to imie. Mnie osobiscie Nikola sie nie podoba, brzmi troche smiesznie ale jak chyba kazde spolszczenie zagranicznego imienia. Nicole brzmi juz duzo lepiej. No i co najwazniejsze zyjemy w czasach czestych podrozy, roznych miejsc zamieszkania, czestych kontaktow z obcokrajowcami i troche glupio zeby kobieta przedstawiala sie znanym na calym swiecie meskim imieniem ;) No ale jesli ci sie podboa to sie nie krepuj :)

Gość beatusssa
jestem matka juz od 22 lat jak ja tu czytam o tych imionach to mi sie az slabo robi za 3 tygodnie spodziewam sie porodu i bede miala corke i na samym poczatku chcialabym zauwazyc ze jak z dziecmi wybieralismy imie to nam na sama mysl wpadla nikola i tak zostanie bedzie corka miala nikola i mnie wcale nie interesuje opinia ludz tylko kazdy wybiera imie tak jak sie podoba a co chodzi a patologie to mi sie wydaje ze to tylko jest rzecz wychowania rodzicow swojego dziecka a nie ze jak ma juz imie nikola to zaraz bedzie miala ciezkie zycie i ze sie wychowa w patologi to bzdury wiec ten co ma wstret to tego imienia lepiej niech nie daje rad innym poniewaz nie ma racji tylko zalezy od wychowania swojego dziecka.moze byc kasia asia i jak tam ma jeszcze jakies inne jak rodzice nie wychowaja ich na pozadnych ludzi to z kazdym imieniem dziecko moze wpasc w margines .

Gość Costa357
O przepraszam. Mam na imię Nikola i do tej pory nie spotkałam osoby, której by się nie podobało :) Powtarzają raczej, ze bardzo ładne. Tak więc rodzice mnie nie skrzywdzili, a z patologicznej rodziny też nie pochodzę :)

Gość Costa357
O i nie jestem też 'wpadką', ani nie chodzę do gimnazjum, czy podstawówki ;P

Gość sipsl
AUTORKO !!! nie słuchaj tych zazdrośnic NIKOLA to bardzo piękne imię .

witam niewiem jak mozna wypisywac takie idjotyczne porady!Ludzie potrafia obrazac innych mowiac"jak mozna dac takie imie" a niezastanawiaja sie czy imie ktore oni dali jest takie urocze i najpiekniejsze?uwazam ze kazdy wybiera takie jak mu sie podoba.Moja coreczka ma naimie NIKOLA.jest madra dziewczynka i dlamnie niewazne czy sie komus to imie podoba czy nie mi i mezowi sie podoba,to najwazniejsze.

Gość maariiuss
Czytając wypowiedzi ludzi w stosunku do imienia „Nikola to wraz z żoną zaczynamy się śmiać... 1- po pierwsze.. żyje już na tym nieszczęsnym świecie 27 lat i nie znam innej osoby o tym im imieniu wiec nie sądzę że jest oklepane... 2- Może i Polacy to wymyślili imię ale każde imię jest wymyślone przez kogoś... 3- że to niby męskie imię? a co powiecie o "Wiesława jest to żeński odpowiednik Wiesław, Karolina-Karol, Marcelina Marcelin, Janina-Jan, Stanisława-Stanisław, Patrycja-Patryk, Józefina-Józef, Kamila-Kamil, Marianna-Marian ITD....ITD.......!!! To czemu nie NIKOLA...??? A tak po za tym w innych krajach ponoć tak mają na imię faceci... Hahaha Będąc facetem to wstydził bym się mieć tak na imię!!! W Polsce to ewidentnie jest kobiece imie..

Gość Mam na imię Nikoletta
Smieszy mnie to co tu piszecie.... Od 20 lat chodzę po świecie nosząc imię Nikoletta, zazwyczaj mówią do mnie Nikola i nie zamieniłabym tego imienia na żadne inne. Mnóstwo osób mówiło mi, gdy przedstawiam się po raz pierwszy, że mam bardzo ładne imię. Jest do niego dużo zdrobnieć: Nikolka, Nikolcia, Nikuś, Niki, Nikoleczka, Nika, Nikoletka i wiele wiele innych. Uważam, że przy wyborze imienia dla swojego dziecka nie należy kierwać się opinią innych tylko nadać takie imię, które podoba się rodzicom ewentualnie dwa imiona aby dziecko kiedyś mogło używać drugiego w przypadku, gdyby pierwsze się nie spodobało. Moi rodzice nadali mi również drugie imię - Anna, jednak zdecydowanie wolę Nikoletta. Tak na marginesie nadmienię jeszcze, że nie pochodzę z normalnej rodziny, nie żadnej patologicznej, moja mama gdy mnie urodziła nie była nastolatką i jak czytam te Wasze wypowiedzi to z całym szacunkiem ale śmiać mi się chce. ppozdrawiam, Nikoletta.

Gość loviana
mam na imię Nikola i mam 16lat. W brew opinii że takie imiona dają ldzie niewykształceni powiem że moi rodzice są po doktoratach. Moja siostra ma na imię Olivia a mama Rita jesteśmy polkami. Bardzo nas denerwuję że nagle zrobił się BUM na te imiona. Kiedyś było wyjatkowe w mojej szkole jestem jedyna zawsze. Ale teraz cały czas słyszę matki wołające dzieci moim imieniem nie nazywajcie już tak dzieci bo to imię jest już zwykłe nie magiczne. Nazwijcie córke Ola, Malwina ale nie tymi 3 imonami mam tego dość!

Gość loviana
zapomniałam jeszcze mam na imię Nikola bo mam rodzinę we Francji po drugie dlatego że w 1997roku tydzień przed moimi narodzinami weszła ustawa że wszystkie imiona mają być z polszczone z tąd a na końcu i k zamiast c w środku Nicole tak miałam mieć na imie a mówią do mnie Nikol

Gość Nikola to nic innego
jak Nicole Takie spolszczone imiona brzmią tandetnie

Gość co to za napój
ni cola, ni pepsi ...

Gość Nikolaaaaaaaaa
A ja mam na imie Nikola, jestem ladna dziewczyna, z super rodziny, wszystko mi sie w zyciu I udaje, a Ci ktorzy pisza te dziwne I chamskie konentarze, pewnie sami pochodza z patologicanych rodzin i nie lubia swoich imion. Szkoda slow, ktos Internet sostanie, jest anonimowy I wypisuje glupoty, niektorxy powinny miec ograniczony dostep by glupota sie nie szerxyla. Sent from my IPhone

Gość gość
Mam nikole w rodzinie,nie jest to zadna patologia,jednak jej rodzice to ludzie z niskim wyksztalceniu to fakt, jednak dziewczynka jest rezolutna i madra.

Gość gość
Jak dla mnie zosia czy marysia to imiona nadawane przez jeszcze wieksza " patologie " niz rodziny z Nicole czy Roksana. Zakompleksione, czesto bez wlasnego zdania mamuski ktore mysla, ze imieniem dziecka podniosa swoj status spoleczny. Zenada. Nicole, nikola nie wazne. Imie istnieje, ma swoich zwolennikow a kojarzy kazdemu sie z tym czego ma najwiecej w swoim otoczeniu :)

Gość gość
Nikola – imię żeńskie, współcześnie sprowadzony do języka polskiego żeński odpowiednik imienia Mikołaj. Pochodzi od greckiego słowa nikolaos – zwycięstwo. Wśród imion nadawanych nowo narodzonym dzieciom, Nikola w 2009 r. zajmowała 10. miejsce w grupie imion żeńskich. Formy: Nicole, Nicola i Nicol są rzadziej używane i posiadają negatywną opinię Rady Języka Polskiego (są to formy obcojęzyczne). Od Nikoli powstało żeńskie imię Nikoleta (ze zdrobnienia w języku francuskim), skracane z kolei jako Koleta. Formą pochodną jest również imię Nikolina. Nikola imieniny obchodzi: 1 listopada, na pamiątkę św. Nikoli, przeoryszy francuskiej w imieniny Mikołaja, a zatem 6 grudnia, 19 maja, 10 września itd.