Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takisobiejeden

DRAMAT...PORUSZY WASZE SERCA

Polecane posty

Gość do beznadziejnej
komiczne -Jestes kretynem i tyle na Twoj temat!

Ale o czym Ty piszesz kobieto.. piszesz o jakiś kretynach, ktorzy nawaleni jak ruskie czołgi wsiadają za kierownice... takim ludziom żadne filmy nie pomogą, bo to bezmysle tłuczki i żadna indoktrynacja, poza ich natychmiastową eutanazją, nie da efektu

"nie jestem przerazona (acz zona, ha´ha)...i na pewno nie zaliczam sie do rzedu ssakow nazywanych bydelkiem" mnie chodzi o tę szarą mase, ktora najchetniej zakazłaby wszystkiego, weszła ludziom z kamerami do mieszkan, bo oni ciągle sie boją... żyją ciągle w strachu, że cos sie stanie...

nie chce być nieczuła ale takie filmiki dają do myślenia przez czas ich trwania ewentualnie kilka refleksji po...później się o nich zapomina. Nic tak nie daje kierowcy do myślenia jak bezpośredni udział w wypadku bądź otarcie się o niego.

zresztą w Polsce nie pije sie wiecej, ale mniej niz w innych krajach... wiec nie wiem po co te krzyki

Gość do beznadziejnej
Piles, Nie jedz i tyle!Moze byc nawet lyk piwa, nie wazne, kierowca nie pije alkoholu, takie sa przepisy a po to sa zeby sie do nich dostosowac!

Gość do beznadziejnej
komiczne -W PL pije sie mniej niz w innych krajach?Heheh dobre!

" takie sa przepisy a po to sa zeby sie do nich dostosowac!" lubie jak na przepisy powoluja sie ludzie, ktorzy nie maja o nich pojecia... zgodnie z polskim prawem dopuszczalna jest ilosc 0.2 promila we krwi, czyli taka jak np u mnie po 1 duzym piwie :D

"komiczne -W PL pije sie mniej niz w innych krajach?Heheh dobre!" a no dobre... kierujesz sie mitami... ale wg ostatnich badan jestem na 3 miejscu od konca w Unii :D poza tym w wiekszosci krajow unii dozwolone jest 0,5 promila, a 70% kierowcow w Polsce zlapanych po alkoholu miesci sie wlasnie w przedziale od 0,2 do 0,5 promila... poza tym, chyba nie bylas nigdy za granicą... w hiszpanii, wloszech to standard, ze ludzie idą do knajpy wypijaja po 2 piwa, albo butelke wina i jadą samochodem... w USA jest podobnie...

Gość hhjkl
takim ludziom żadne filmy nie pomogą, bo to bezmysle tłuczki i żadna indoktrynacja, poza ich natychmiastową eutanazją, nie da efektu wierutne kłamstwo:O pomoże jeszcze paraliż,amputacja kończyn, wykucie oczu, zalanie betonem po szyję...

"wierutne kłamstwo pomoże jeszcze paraliż,amputacja kończyn, wykucie oczu, zalanie betonem po szyję..." ale to naraża państwo na zbędne wydatki... lepiej od razu zutylizować takiego i po sprawie

Gość do beznadziejnej
Dopuszczalna ilość promili w UE Dopuszczalna maksymalna zawartość alkoholu we krwi kierowcy w krajach europejskich. Kraj Promile Albania 0,0 promila Andorra 0,5 promila Austria 0,5 promila Belgia 0,5 promila Białoruś 0,0 promila Bośnia i Hercegowina 0,5 promila Bułgaria 0,5 promila Chorwacja 0,0 promila Czechy 0,0 promila Dania 0,5 promila Estonia 0,0 promila Finlandia 0,5 promila Francja 0,5 promila Grecja 0,5 promila Hiszpania 0,5 promila Holandia 0,5 promila Irlandia 0,5 promila Islandia 0,5 promila Jugosławia 0,5 promila Litwa 0,0 promila Luksemburg 0,8 promila Łotwa 0,5 promila Macedonia 0,5 promila Malta 0,8 promila Niemcy 0,5 promila Norwegia 0,5 promila Polska 0,2 promila Portugalia 0,5 promila Rosja 0,0 promila Rumunia 0,0 promila Słowacja 0,0 promila Słowenia 0,5 promila Szwajcaria 0,8 promila Szwecja 0,2 promila Turcja 0,5 promila Ukraina 0,0 promila Węgry 0,0 promila Wielka Brytania 0,8 promila Włochy 0,8 promila Wiem jak jest w PL, ale po co tablice, reklamy PILES NIE JEDZ?! 0,8promila to wypije trzy piwa i moge jechac?Dla mnie trzy piwa to duza ilosc.Po jednym ma szmergla. Kazdy kierowca ktory uczestniczy na drodze powinien wiedziec, ze przed jazda nie powinien spozywac alkoholu.

"Wiem jak jest w PL, ale po co tablice, reklamy PILES NIE JEDZ?!" bo my lubimy demonizowac pewne zjawiska i na dodatek wieszac psy na nas samych... kazdy lubi pogadać, jak to w Polsce jest źle, jak tu wszyscy chalaja, że polowa kierowców jezdzi na bani itp... kochamy sie oczerniać... a w krajach europy zachodniej jest tak samo, albo znacznie gorzej...

Gość beznadziejnaona
po 3 piwach potrafie wymiotowac i słaniać się na nogach.. moge wtedy jechac?

Gość hhjkl
eutanazja też kosztuje-lekarza trzeba wynajać,zastrzyk zrobić... a jak nieubezpieczony to jeszcze pochować:O

0,8 promila to zbyt wiele... ale 0,5 to dobra granica... wyklucza przypadkowe wpadki u osób, ktore pily poprzedniego dnia i coś im jeszcze zostało, choć de facto nie są pod wpływem alkoholu

"po 3 piwach potrafie wymiotowac i słaniać się na nogach.. moge wtedy jechac?" Ty wg mnie w ogole nie powinnas siadać za kierownicą... za bardzo sie wszytskiego boisz - nadmiernie ostrożny kierowca jest tak samo niebezpieczny jak pirat... na drodze nalezy byc zdecodowanym i szybko podejmowac decyzje... czlowiek zbyt ostrozny i wystraszony nie potrafi tego robic

Gość beznadziejnaona
Heh, nie bałam się kiedyś. Szanowałam przepisy, ale wiadomo, że nie jeździłam w zabudowanym 50, kiedy była możliwość żeby jechać szybciej. Nie siadałam pod żadnym pozorem za kółko po alkoholu, ale pasy zapinałam tylko po to żeby nie dostać mandatu, bo po prostu szkoda mi kasy było. Mój były chłopak wielokrotnie zwracał mi uwagę, że jestem nieostrożna jak jadę, że zbyt głośno słucham muzyki, że jezdze zbyt pewnie, ale mi sie wydawało, że skoro mam prawo jazdy juz półtorej roku to przecież nie jestem jakimśtam najgorszym kierowcą. On jest strażakiem, wiele razy widział zmasakrowane ciała, ale nie słuchałam się go. Do czasu aż sama przeżyłam wypadek. Takie wydarzenie zapada w pamięci, masz racje, teraz już nie jestem zdolna żeby jeździć autem.

Gość a po kawie moge jechac
komicznie, moge??

Gość beznadziejnaona
przeraza, a nie porusza serca.

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Kocyk -Tragedia, az mam ciarki:/