Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anatoliayuy

czy starczy mi taka ilośc skarpetek i rajstop?

Polecane posty

Gość anatoliayuy

mam 3 rajstopki na 62 rozmiar- jasne dla maluszka. czy one starcza mi tak jakieś 7 miesięcy czy raczej starcza do 4 miesięce? jak uwazacie? mam do tego skarpetki na 8-10 cm stopke z 10 par razem. W tym sa te z abs do raczkowania, jasne i takie ciemniejsze. Mam tez 3 pary rajstop na 80 cm czyli tak na roczek chyba, jasne i 2 ciemne bo zakładam ze bedzie w domu raczkował, chodził iciemne akuratne bedą. jak uwazacie starczy mi tego wszystkiego czy przesadziłam z zakupem ilości?

Gość oooooollllllleeeee
i myślisz ,że na 6 rajstopach dojedziesz do roku dziecka??:D:D to chyba pranie 2 razy dziennie i też nie wyrobisz

Gość anatoliayuy
:) a juz myslałam ze przesadziłam.a co ze skarpetkami? wystarczy tyle? (mam jeszcze 3 pary ale całkiem maleńkuskie) To zapytam jeszcze co do rozmiaru 62-68 . Kupiłam 3 pary spodni i tez nie wiem czy nie przesadziłam. Sa to ogrodniczki na wyjścia, ale dziecko jeszcze wtedy nie chodzi więc inie zabrudzi jakoś specjalnie. Czy te 3 pary spodenek to nie przesada? To zapytam jeszcze bo chyba teraz jak napiszę to napewno powiecie ze przesadziłam: mam jeszcze z 3 pary samych dresów (bluzeczka ze spodenkami). tak więc jest juz tego na wyjścia kilka sztu, a dzieciaczek nie zabrudzi. czyli przesadziłam?

male dziecko nie poprudzi rajstop wiec pranie dzien w dzien nie musi byc:) a dopiero po 6,8 miesiacach moze fajdac rajstopki i bedze trzeba cescej prac ale to chyba nie problem, glupota jest kupowanie na kupe i codzienne pranie bo po to sie kupuje wiecej ,,:) to ci pownno starczyc, jesl kupilas dobre gatunkowo ktorwe nie beda sie straszie mechacic to ok zawsze mozesz dokupic, gorzej wywalac pieniadze w bloto

Gość oooooollllllleeeee
kurcze nie wiem czy ty żartujesz,czy naprawdę pytasz:) co do skarpetek dla maluszka nie używałam wcale,ma śpiochy na nóżkach dresy i te inne spodnie jak dla mnie niewygodne dla noworodka.Od tego moim zdaniem są śpiochy,kaftaniki i body:)

Gość oooooollllllleeeee
jak dla mnie paranoja kupować jeszcze nienarodzonemu dziecku rajstopy na 80cm i skaroetki z abs i zakładać,ze bedzie raczkowało:D

oooleeeemasz racje co do skarpetek,, beda body, beda pajacyki wiec zbedne skarpetki,, mozna mec jakas pare w raze wuu a kaftanki zbedne saa, lepsze juz doby odpnane z przodu

te 3 pary spodenek wystarczy zdecydowanie,, na poczatku nie ma co z cuszkami przesadzac, najwiecej trzeba miec bodow, pajacykow a spodnie i bluzy itd to jedynie do upodoban ilosciowych

Gość anatoliayuy
tak, juz niebawem się urodzi. Moze to faktycznie nienormalne, ale nie znam się na wymiarach i wolałam kupic cos jakby na wyrost. patrząc na rajstopki z rozmiaru 62 a z rozm. 80 to nie widze róznicy , sa identyczne, no moze w stanie nieco wyższe , ale stopka raczej na moje oko taka sama. dlatego mampo 3 sztuki, ładne b. dobrej jakości. Co do skarpetek to tez kupiłam na wszelki wypadek bo nie wiem czy te moje rajstopy starcza:) , skarpetki sa tez w podobnych rozmiarach bo maja generalnie stopę 9-10 cm więc nawet się rozciągna to dla roczniaka bedzie akurat. Tak, spioszki i pajacyki tez mam , ale do snu . Będe mu je zakładałatak do 2 miesięcy codziennie. jednak tak jak pisałam mam 3 pary dresów na 62 rozmiar w razie jakbym musiała wyjśc na dwór(przeciez w spiochach z nim nie wyjde bo bedzie to jesień już). Te ogrodniczki o których pisałam sa tez na 62-68 i tez na wyjścia czy do lekarza czy na spacer, dlatego zakupiłam je.

Gość anatoliayuy
body mam tez dośc dużo sztuk+ spioszki i kaftaniki. To do snu i w poczatkach zycia maluszka(tak do 2-3 miesięcy. W ciagu dnia tez bedzie w tych spioszkach. No alejak będzie miała 3-4 miesiące i bedzie jesień to tak jak pisałam bede go ubierac w te dresy które zakupiłam, ale własnie nie wiem czy nie przesadziłam z ilością. Przeciez 3 pary dresów i te ogrodniczki to chyba starczy , a nawet nie bedą uzywane. Jak na spacer założe 1 pare dresów to pewnie reszta bedzie lezec.czy tak?

Gość jestem w 34 tc
Ja nie mam w ogole rajstopek, wiec ci nie doradze. Spiochow mam tylko 3 pary, bo mnie osobiscie sie spichy nie podobaja, wiec mam pelno roznych spodenek, body (bez rekawow, z dlugiem i krotkim rekawem), bluzeczek, pare kaftanikow i duzo skarpetek. Bede miala chlopczyka i w sumie spiochy mam zaplanowane tylko na pierwsze dni kiedy mojemu synkowi bedzie goil sie pepuszek. POtem od razu przerzucamy sie na spodenki i skarpetki, a jak bedzie chlodniej tak od konca wrzesnia, moze pozniej (zobaczymy) to zaopatrzymy sie w rajstopki czy co tam nam bedzie potrzeba :)

Gość jestem w 34 tc
Zapomnialam napisac, ze wiekszosc mam w rozmiarze 62, tylko pare rzeczy 56.

Gość anatoliayuy
no własnie a moje dziecko urodzi się tak w okolicach wrzesnia więc mam duzo par spioszków, pajacyków tez kilka sztuk takich grubszych. Do tego te rajstopki zakupiłam , skarpetki(w sumie rozmiar jest większy więc pewnie one będa na wiosnę ). No i te dresy i ogrodniczki które kupiłam to tak jak pisałam, na wyjścia będą, bedzie to jesień i zima więc moze akurat bedę je zmieniac codziennie, no ale nie wiem czy nie potrzebnie mam 3 pary spodni i dresów. w sumie 2 pary starczyły by chyba na zmiane prawda?

autorko dobrze zorbilas, straczy cy napewno rych dresow i spodni ,,chyba tyle ci na razie wystarczy z czasem bedzesz wiedzec czego bedze mlaec potrzebowal bo trudno tak z gory zakladac ale na poczatek wiadomo a pozniej juz zobaczysz co i jak potrzeba:):) do 34tc pierwszego malucha na spiochach wychowalam ehhh a teraz pwoiedzalm ze tylko na poczatku a potem to juz cuda niewidy hehe

Gość jestem w 34 tc
anatoliayuy - tez mi sie wydaje, ze na poczatek na pewno ci wszystkiego starczy, a jakby co to zawsze mozesz cos dokupic, ale mi sie wydaje, ze na poczatek masz akurat. Wazka - :) no wlasnie ja tez troche wymyslam rozne cuda na kiju, bo strasznie mi sie podoba jak taki maluszek ma spodnie, bluzy, koszulki polo (mamy nawet body-polo :) ), stad tak malo spioszkow, a duzo spodenek.

Gość oooooollllllleeeee
może to i fajne,ale niewygodna dla malucha dziewczyny.Gumkaw pasie czy kaptur

Gość jestem w 34 tc
oooooollllllleeeee może to i fajne,ale niewygodna dla malucha dziewczyny.Gumkaw pasie czy kaptur Czy ja wiem. Przeciez te rzeczy sa specjalnie dla maluszkow robione, spodenki sa na szerokich gumkach albo szelkach, a bluzy nie wszystkie maja kaptur. Ja mam 1 zapinana na zameczek z kaptur na wyjscia na dwor gdy bedzie chlodniej, reszta jest bez kaptura, wiec nie wydaje mi sie, zeby rzeczy robione specjlanie a mysla o takich maluchach (a sa nawet mniejsze rozmiary np. 50) byly niewygodne.

ZGADZAM SIE z 34tc,, teraz juz sa take zestawy ,, take cuszki specjalne szyte ze nie musza koniecznie jakos uwierac, wczesniej tak myslalam:O teraz zobaczywszy moja kolezanke z brzdacem, jak byl wystrojony (4 miesace mial) no bomba, powedzalabym ze ma wecej hehe chyba juz nie szyja bodow rozpinanych na plecach:O:O:O trzeba po prostu kupowac take cuszki jakie beda najlepsze dla maluszka, rzecz jasna

Gość kazdego dnia
mojej corci zawsze zakladalam inne rajstopki ( nawet jak ich nie ubrudzila ,bo wiadomo ze zawsze sa lekko przepocone ) nie wyobrazam sobie zeby zalozyc dziecku 3 dni pod rzad te same rajstopki bo ich nie ubrudzilo .

Gość rftyui
ja mam łącznie chyba z 20 rajstopek i z 25 par skarpetek.D Zazwyczaj dostawałam w prezencie dla córci ale bardzo wszytskie się przydają. Mała raczkuje i 2 razy na dzień muszę jej zmieniać bo kolana ma czarne - mamy psa.