Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karola1988

butelki, smoczki itp- akcesoria- proszę o radę

Polecane posty

Dziewczyny byłam dziś rozejrzeć się za resztą rzeczy dla dziecka ale nie wiem co wybrać, nie znam się. Różnice w cenach są ogromne ale droższe nie zawsze oznacza lepsze. Doradźcie mi co mam kupić na początek tzn butelki- jakie i ile sztuk., smoczek itp??

Hej, ja kompletując wyprawkę dla synka kupowałam wszystko z firmy TOMMEE TIPPE. Smoczek, butelki... Zaopatrzyłam sie w dwie butelki: 150, 260. Sa antykolkowe i umozliwiaja i ulatwiaja naprzemienne karmienie piersią i butelką... mają anatomiczny kształt, bardzo zbliżony do kobiecego sutka. Sa nie drogie a naprawdę dobre... Mam też butelkę z AVENTU I NUK, ale nie korzystam... Za to smoczka wlasnie firmy TOMMEE TIPPE moj synek nie bardzo chcial wiec zmienilam na NUK i sie z nim nie rozstaje ;D

Gość nie jedz bo po co
butelki mieliśmy aventu bardzo trwałe, smoczki uspokajacze nuka silikonowe. Butelek trzeba sporo jesli sie chce karmic butlą. Jeśli nie wystarczy ze dwie na picie. Miałam butelki canpol baby ale smoczki są bardzo mało wytrzymałe. No i aventy są antykolkowe.

Gość mała_20
ta buteleczka wygląda na bardzo solidną i godną zaufania.ma fajny kształt smoczka :) bardzo przypomina malutka pierś :)

pierwszy raz dałam mojemu dziecku z niej mleko w drugiej dobie jego zycia... karmilam na przemian i nie przyzwyczaił sie całkiem do butli ale piers ssał rownie dobrze... Pozniej jednak przeszlismy tylko na butle i z innej nie chcial, nawet z zachwalanego AVENTU. dziecki maja zachcianki juz od malego ;D

Gość mała_20
Fabiankowa mama ślicznie dałaś synusiowi na imię :)

nic mi nie mów... siedze prawie w negliżu, syn moj spi w bodzikach na krótki rekawek... widze ze mu gorąco... zaraz go chyba do wanienki wsadze zeby ochlodzil sie troche... KAROLA, na kiedy termin? W jakim szpitalu bedziesz rodziła?

mojemu mężowi sie strasznie to imię podoba :) ja dzisiaj robie test i coś czuje ze może za 9 miesięcy też bedziemy mieć takiego małego fabianka :)

tremin mam na 28.08 więc jeszcze troszkę... tak się zastanawiam między Zaspą a Kliniczną ale chyba jednak zdecyduję się na Zaspę, a ty gdzie rodziłaś??

KAROLA, polecam zdecydowanie ZASPE!! Dzieki temu szpitalowi dobrze wspominam poród :) Bidulko, ostatnie miesiace i w takie upały... uh... a jak sie ogolnie czujesz??

generalnie to oka, tylko jest kilka minusów:D nogi jak balony, cera jak u nastolatki ale da się przeżyć;) brałam pod uwagę Kliniczna ze względu na możliwość znieczulenia ale opinie raczej negatywne więc zdecydowanie Zaspa zreszta mam bliżej:)