Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karrrinka

co lepsze pedagogika resocjalizacyjna czy zarzadzanie?

Polecane posty

zeby byc policjantem trzeba isc do szkoly policyjnej! wtedy dostaniesz mundur!! a tak mozesz pracowac w policji tylko ze jako cywilny np jak sekretarka czy pani od kadr- poprostu pracownik policyjny. bedziesz np pedagogik policyjnym ale nie policjantem!! to roznica. czy latwo zostac kuratorem sadowym? slyszalam ze nie az tak trudno..zlaezy od zapotrzebowania w miescie wtedy prezes sadu nadaje jakie zarobki? nie mam pojecia wiem ze spoleczny dostaje 40 zloty od wywioadu - tzn miesiacznie od wychowanka chyba zreszta nie mam pojecia a nie chce sklamac :)

ja slyszalam ze dostaje okolo 60 zl od wychowanka, a takich ma okolo 100 na miesiac , nienormowane godz pracy mozesz od 7-22 zalezy od ciebie wnjakich godz odwiedzisz swoich podopiecznych . jest tylko duzo papierkowej roboty

Gość karrrinka
no mojej mamy kolezanka jest kuratorem tylko ze ona jest juz dosc stara i nie ma raczej kwaliikacji, to kiedys bylam u niej bo prosila mnie zebym na kompie napisala takie wnioski z tych odwiedzin przestepcow tzn ona dyktowala ja pisalam - to ta robota nie byla taka straszna

Gość karrrinka
ja mieszkam w miescie 30 tys mieszkancow, ale jak pojde na studia do warszawy to chyba wolalabym tam zostac, bo w sumie mieszkam we wsi tyle ze pod tym miastem:P a ta uczelnia to chociaz publiczna? mysle ze jednak lepsza wyszynskiego

Gość karrrinka
kierunek pedagogika - specjalizacja resocjalizacyjna - juz nic nie wybieram wiecej

Absolwenci Pedagogium uzyskują wymagane kwalifikacje do pracy między innymi w: placówkach opiekuńczo – wychowawczych; placówkach profilaktycznych i resocjalizacyjnych; szkołach i internatach; poradniach specjalistycznych; policji, straży miejskiej, wojsku; sądach (kurator sądowy); administracji rządowej i samorządowej; stowarzyszeniach i fundacjach.

EDUKACJA OBRONNA I BEZPIECZEŃSTWO PUBLICZNE Studia dają kwalifikacje do pracy między innymi w: policji; administracji państwowej i samorządowej (w komórkach zajmujących się bezpieczeństwem publicznym, zarządzaniem kryzysowym, obroną cywilną); straży miejskiej, straży pożarnej, straży granicznej, wojsku; w komórkach bezpieczeństwa instytucji państwowych i prywatnych; ochronie osób i mienia; szkołach gimnazjalnych jako nauczyciel obrony cywilnej lub pracownik administracyjny; oraz po ukończeniu dodatkowych studiów 2 stopnia (magisterskich) w szkołach ponadgimnazjalnych jako nauczyciel przysposobienia obronnego.

Gość karrrinka
hmm to juz nie wiem co wybrac, wolalabym zarzadzanie ale chyba pewniejsza praca po tej pedagogice res hmmmm tyle ze ten kurator to jednak zadne moje hobby wolalabym uczyc sie jezykow a na takiej pedagogice to pewnie nawet nie potrzebne za bardzo

Gość karrrinka
dzienne przynajmniej na razie

Gość karrrinka
wiesz jak sie nie dostane na dzienne to i tak pojde a uniwersytet, chociaz patrzac na progi z tamtego roku to sie dostane Moze jeszcze ktos napisze jakas opinie o zarzadzaniu?

To różne kierunki. Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie o to co Cie interesuje i co chcesz robić w życiu? Jakie wartości cenisz? Czy lubisz wyzwania? Koniunktura na rynku pracy jest zmienna. Raz jedne kierunki są bardziej chodliwe, raz inne. Wybierz to co Cie najbardziej interesuje. Ja wybrałam pedagogikę resocjalizacyjną na Górnośląskiej WSP w Mysłowicach i nie żałuję. Ciekawe studia i praktyki. Obecnie pracuje jako pedagog szkolny i nie narzekam.