Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bum bum bum bum

jak się załatwia zapowiedzi?

Polecane posty

Gość bum bum bum bum

hello:) Czeka nas załatwianie zapowiedzi, a ja się zastanawiam jak to wygląda... Byliśmy już u księdza i on powiedział że mamy też pamiętać o zapowiedziach. Z tego co wiem to się coś za nie płaci ale nie mam pojęcia ile. No i idzie sie do księdza czy do biura parafialnego.. Ci księża tacy małomówni :P

Gość nooootez
Niech się ktoś wypowie,mnie też to interesuje, my mamy dać na zapowiedzi początkiem lipca...ehhh, też nie wiem jak to wygląda , ile się daje...tak orientacyjnie...

Gość zapowiedzi zapowiedzi
idziesz do kancelarii parafialnej i mówisz że chcesz dać na zapowiedzi. Ile się płaci - zależy od parafii - u mnie funkcjonuje nieoficjalny cennik. Zapytałam prosto z mostu ile się należy za zapowiedzi i tyle.

Gość czarna koala
a ci mlodzi tacy niezaradni, nawet zapytac nie umieją... :) idziesz do biura i załatwiasz sprawe. płaci sie bardzo różnie, od 100zł do 2000zł, jesli wierzyć we wszystko co tu piszą ;) najlepiej się zapytac na miejscu.

u nas wszystko zalatwia sie u ksiedza na zakrystii po mszy, poszlismy w grudniu zapytac ze jest termin wolny na wrzesnien, na szczescie byl ksiądz nas zapisal i powiedzial ze w czerwcu na zapowiedzi zeby przyjs i ze wszystko wyniesie nas 1000zł razem z zapowiedziami więc juz nic ponad to nie bedziemy musieli placic, tylko zebysmy kase wzieli od razu ze sobą jak na zapowiedzi bedziemy dawac na zapowiedzi dac poszlismy(ze wszystkimi papierami) jakos kilka dni temu weszlismy gadu gadu ksiądz caly protokół spisal pare pytan nam zadal typu ile sie znamy? ile czasu jestesmy zaręczeni? Czy napewno tego chcemy i czy nikt nas do tego nie zmusza i tyle kase mu dalismy i do widzenia ;) u ciebie to poprostu tak samo tylko na koneic zapytasz ile sie nalezy on ci powie zaplacisz i juz

prawda jest taka, że wszystko zależy od parafii. na ogół za zapowiedzi się płaci. ja dałam u mnie w parafii 50zł, u narzeczonego damy razem z kasą za ślub. nie pytałam ile mam dać, wręczyłam taki banknot jaki mi pasował :P

Gość tajemnicza098
a mysmy nic nie dali na zpowiedzi i jakoś nie było z tego afery