Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plisss pomóżcie

monitoring cyklu -1 małe pyt. dotyczące kosztów...

Polecane posty

Gość plisss pomóżcie

Witam. Dziewczynki powiedzcie, jak to wygląda od str. finansowej? Wyczytałam już, że to się robi kilka razy w miesiącu i strasznie się zmartwiłam prywatnymi kosztami wizyt. Czy jak np. cena usg=130zł, to ja za każdym razem płacę tyle samo, czyli np. 3x 130 --> 390zł?? :-O Czy to 130, to już jest płatność za cały monitoring (dajmy na to te 3 razy)?

Gość ja płaciłam 90 zl za wizyte
i byłam 3 razy, 3x90 zł. I guzik mi to dało.

Gość saleminka8
jak planujesz ciąże to zastanów się najpierw nad innym sposobem np.mierzenie temperatury,mnie to pomogło ;) kochaliśmy się w dniu w którym temperaturka spadła i się udało,ale nie donosiłam ciąży :( kolejna ciąża zaowocowała gdy stosunek odbył się gdy temperaturka skoczyła dogóry,czyli tj po owulacji :) życzę powodzenia

Gość plisss pomóżcie
jak to guzik Ci to dało?

Gość plisss pomóżcie
no właśnie kupiłam sobie testy owulacyjne i termometr owu i jak minie okr., to chciałam się tym zając, ale pomyślałam tez o monitoringu cyklu, który mnie trochę do siebie zraził pod względem fonansowym:-O

Gość plisss pomóżcie
bo niejednokronie się zdarza, ze i 4 razy się chodzi w ciągu miesiąca, a to wówczas są naprawde duże koszty. A jesli jeszcze wziąc pod uwagę ze musiałabym kilka miesięcy na ten monitoring przeznaczyć, bo by się nie udawało albo nie było owu, to mina rzednie na maxa:-O

Gość plisss pomóżcie
:(

Gość no ciekawe...
kurcze dziewczyno..chcesz miec dziecko i lamentujesz nad śmiesznymi wydatkami na monitoring cyklu??? co to jest 300 złotych miesiecznie...nawet w ciazy czasmi zdarzało mi sie wydawac wiecej - lekarz i badania prywatnie - niz 300 złotych... o utrzymaniu dziecka nie wspomnę bo 200 złotych pochłaniaja same papmersy.. zastanów się czy cie stac na dziecko skoro takie wydatki cie przerastaja....

Gość błękitny kwiatuszek
tak dziecko to spoty wydatek, dlatego już w będąc w ciąży dobrze jakiegoś grosza przyoszczędzić. Poza tym wyprawka też swoje kosztuje: wózek, łóżeczko, ciuszki, kosmetyki... niestety nie każdy zarabia po 5tys zł miesięcznie co nie oznacza że nie może zostać wspaniałym rodzicem. w krakowie widziałam taki monitoing za 200zł za 4 wizyty