Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiza USA

Wiza do USA

Polecane posty

Gość Wiza USA

Jest niemożliwa do zdobycia przez zwykłego Polaka. Przeszukałam pół internetu , byłam pełna nadziei na początku , a teraz się załamałam. Chcę dostać się legalnie do USA. Jest na to jakiś sposób? 😭 Proszę pomóżcie. Może ktoś ma już z tym jakieś doświadczenia?

Gość Wiza USA
proszę :(

nie wiem jak duzo wiz teraz daja ale nie jest niemozliwa do zdobycia. ja dostalam wize studencka do szkoly jezykowej. tylko najpierw musialam miec zalatwione papiery ze szkoly turystyczna tez ludzie dostaja

Gość Wiza USA
24 lata, zamierzam teraz rozpocząć studia i wyjechać najpóźiej za 3 lata i zrobić specjalizację w USA jeżeli w ogóle się uda cokolwiek do przodu ruszyć ale jak widzę to będzie się ciągło strasznie długo :( :( Muszę się uwolnić, w Polsce mam bardzo ciężko , moja rodzina mnie wykończy i długo nie dam rady tutaj.

Gość madeleine258
oj kochana będzie ciężko...zalezy ile masz lat i co Ci tu trzyma i po co tam jedziesz... to jest loteria... ja chciałam na ślub jechać do kuzyna... to mi szanowny pan konsul powiedział ze mi wizy nie da bo mu się wydawało ze chce tam zostać na stałe i powiedział mi ze nie mam podstaw żeby wrócić do polski. a powiedziałam mu ze mam dom, ze tu studiuje ze mam tu rodzinę i prace i chce jechać na ślub do kuzyna... nie wiem co mu miałam jeszcze powiedzieć ze mam 3 dzieci i męża w domu w wieku 19 lat? naprawde brak mi słow...

Gość Wiza USA
Kluska - Czytałam o loteriach ale w tym roku Polacy nie mogą uczestniczyć w loterii :( poza tym opłata wynosi 25 tysięcy złotych. :(

ja tez dostalam wize studencka. To jest to ze musisz udowodnic ze masz do czego wracac

Gość Wiza USA
madeleine258 :( :( :( Straszne :( ... Przykro mi :(

Gość pkska
Po cholere pchasz sie do tego kraju? Usa ma nas w dupie, jako jedyni potrzebujemy wiz! Moja mame bardzo brzydko potraktowali na granicy, urzedniczka na nia krzyczala, mowila, ze klamie, a to oni mieli burdel w komputerze i potem nawet nie przeprosila.

Gość pkska
Ja mam zielona karte, ale wyjechalam, bo mi sie ten kraj nie podoba. Europa jest lepsza.

Gość Wiza USA
Uhm rozumiem. Dziękuję za dotychczasowe rady. Czyli co mam robić? Mam te 3 lata na zorganizowanie wszystkiego , to niedużo jak na te itrudnienia wszystkie aleco w takim razie zrobić mam :(

czemu masz takie parcie na stany??Rok nauki na universytecie to koszty idace w tysiace zielonych. Stac cie na to?

Gość Wiza USA
pkska Dzięki za odpowiedź. Ja kocham ten kraj, nie wiem dlaczego ale strasznie mnie do niego ciągnie. W USA chciałabym pracować przy zwierzętach, za pieniądze bądź charytatywnie. W Polsce niestety czeka mnie szybka śmierć albo oddział zamknięty, tu mnie pewna osoba niszczy i udaje jej się to skutecznie :(

nie pamietam dokladnie co potrzebujesz zeby dostac wize studencka zeby isc do collegu. ale musisz znac dobrze jezyk angielski jesli masz jechac studiowac. ze mna o wize stawaly osoby ktore jechaly do collegu i z nimi rozmowy przeprowadzali po angielsku. a studia tutaj faktycznie drogie. czytalas moze juz co potrzebujesz do tej wizy? jaki rodzaj wizy Cie interesuje? z turystycznej tez mozesz zmienic na studencka (przynajmniej mozna bylo nie wiem czy cos sie zmienilo)

Gość Wiza USA
Nie stać mnie :( ...

Gość rozgroryczona szuja
Składasz wniosek do konsulatu, umawiasz się na rozmowę i tyle. Proste. Wydrukuj sobie i wypełnij wniosek znajdujący się na stronie: http://www.usainfo.pl/index.php?id=3 Musisz troszkę zapłacić za to, że Ci na ten wniosek spojrzą w ogóle, ale nie ma zysku bez ryzyka.

na twoim miejscu pojechalabym na jakis wakacyjny program studencki. Zobaczysz czy usa to naprawde to co ci sie wydaje. Jest fajnie ale ludzie czesto mysla ze jest lepiej niz w rzeczywistosci. Ja bylam i zdanie troche zmienilam na temat tego kraju

Gość Wiza USA
Tak , trochę o wizach czytałam ale dokładnie nic jeszcze nie wiem , chciałabym cokolwiek , niestety wszędzie podkreślali to, że Placy są dyskryminowani jeżeli chodzi o wjechanie do USA.

Gość Wiza USA
Podania w 2009 nie można składać osobom ur w Polsce , już tam byłam i czytałam. Ale może za rok, dwa. fisiowna - to bardzo dobra rada. jak można ją zdobyć?

mozesz najpierw sprobowac z work&travel ale to niestety troche kosztuje i tej wizy nie mozesz zmienic na studencka (tak mi sie kojarzy przynajmniej). ale przynajmniej bys zobaczyla czy rzeczywiscie Ci sie tu podoba. masz kogos w stanach? wtedy moglabys sprobowac na turystycznej i potem myslec co dalej.

jest wiele firm organizujacych takie wyjazdy. Zabawa nie jest tania, ale pracujesz i zwiedzasz legalnie stany przez iles tam miesiecy. Wpisz sobie w wyszukiwarke Work and travel usa i bedziesz miala. Ja akurat jechalam z CCUSA i moge z czystym sercem polecic. Pomagaja ci we wszystkich formalnosciach

Gość Wiza USA
tzn .. jak można się ubiegać o taki wakacyjny wyjazd? Z tego co czytałam upoważnieni są jedynie studenci języka, a ja studjuję detektywistykę. :O

Gość Oarack Boama
gdzie mie tu brudne polaczki , zlodziejska hołoto?

Gość Wiza USA
Ooo , dziękuję Wam bardzo :) Tak , wiem o bliskich - czytałąm już o tym i zastanawiałam się. Niestety nikogo spokrewnionego nie mam. Bardzo, bardzo dziękujęza dużą pomoc.

bzdura z tym ze tylko studenci jezyka (chyba ze jakies nowe przepisy). moja kolezanka studiujaca bankowosc przyjechala z work&travel. musialabys sie w jakiejs agencji dokladnie dowiedziec. tyle ze to dosyc kosztowne chociaz niby mozesz tutaj odpracowac (nie wiem na ile sie zwroci)