Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość błękitny kwiatuszek

kiedy przenieść dziecko do 2pokoju

Polecane posty

Gość błękitny kwiatuszek

za niedługo rodzę, na początku planuję spac z dzieckiem w jednym pokoju, zastanawiam się jednak kiedy przenieść malucha do własnego pokoju i uczyć go że sypialnia rodziców jest tylko dla nich

masz zamiar karmic piersia? do pol roku to moze byc z wami w pokoju ale w swom lozeczku( karmienie do pol roku bedzie czeste wiec latanie ciagle do innego pokoju hmmm), a potem przeniesc go do innego pokoju z lozeczkiem i najlepej kupic nianke, super sprawa i wtedy bedzesz miala problem z glowy na przyszlosc z przyzwyczajaniem...

Gość jhgfds
U nas od poczatku mała spała u siebie w pokoiku w swoim łóżeczku, przez pierwsze 2 miesiące, jak budziła się w nocy na karmienie, spaliśmy u niej w pokoju na rozkładanej sofie. Później przenieśliśmy sie do sypialki, a mała została u siebie. Teraz ma 21 miesięcy i nie mamy żadnego problemu z jej spaniem. ładziemy ją do łózeczka, puszczamy kołysanki i wychodzimy, a ona w 5-10 min zasypia bez płaczu i śpi całą noc. Nigdy też jej nie usypialiśmy na rękach.

Gość błękitny kwiatuszek
tak, chcę karmić jak najdłużej piersią. oczywiście łóżeczko będzie miał swoje tylko zastanawiałam się w jakim wieku najlepiej będzie dziecko umieścić w jego docelowym pokoiku za ścianą

Gość widze kwiatuszku
ze sie nudzisz..... odpoczywaj to twoje ostatnie chwile wolnosci..... jeszcze nie masz dziecka, a juz sie zastanawiasz, kiedy je przeniesc.............. troche rozumku wlej do glowy sobie...

Gość moja córka od początku spała
u siebie, ale ja nie karmiłam piersią i nigdy w jej pokoiku nie spaliśmy. Powinnaś sama wiedzieć jak wam z mężem będzie wygodniej

Ja przeniosłam dziecko całkiem niedawno. W sumie pewnie gdybym wcześniej miała możliwość to spał by od samego początku w swoim pokoju. Ale tak to dopeiro teraz. W sumie ma 11 miesięcy. Nas już zaczęło to krępować, że śpi u nas w sypialni (oczywiście w swoim łóżeczku), ale też to że nie można normalnie pogadać, poczytać itd. Ja myslę, że nie ma konkretnego momentu, a z czasem zaczyna być coraz trudniej się rozstać :).

Gość błękitny kwiatuszek
tak zastanawiam się, nie widzę w tym nic złego. chciała bym być dobrze przygotowana do macierzyństwa i pewne kwestie ustalić już teraz. mąż chce dziecko w wieku 3 lat dać do własnego pokoju przenieść tyle że ja uważam że to za późno dlatego pytam o rady doświadczone mamy

Zdecydowanie za późno. Przynajmniej tak mi się wydaje. Podziwiam te pary, które tak żyją, poważnie. W sytuacjach intymnych, każdy szmer wytrącał mnie z hmmmm klimatu, stresowałam się czy się nie obudzi itd. Uważam, że rodzice powinni mieć swoją intymność.

Gość a ja nie mam gdzie przeniesc
:(

No jak nie masz to nic nie zrobisz. Naprawdę podziwiam i życzę powodzenia :). Moi znajomi w takiej sytaucji robili tak, że stawiali np. ściankę działową, albo jakiś regał taki do sufitu, coś co oddzielało ich sypialnie od częsci dziecięcej.

Gość błękitny kwiatuszek
też nie wyobrażam sobie uprawiać seks przy dziecku, mąż twierdzi że w tym wieku jest jeszcze nic nie rozumie, a że mamy wnękę na łóżko to i nie zobaczy rodziców w akcji. Ja jednak wolała bym mieć pewność że przypadkowo się nie obudzi gdy usłyszy jakiś dziwny odgłos poza tym takie duże dziecko trudno będzie przyzwyczaić do spania w osobnym pokoju ale jak tu facetowi wbić to do głowy tak by zrozumiał:/

Gość a mój ma
Mój ma 20 miesięcy i w niedzielę jedziemy kupić piętrowe łóżko, będzie spał w pokoju z bratem :) Już się nie mogę doczekać niedzieli :)

Potem ponoć jest trudno dziecko przenieść do swojego pokoju. A małe dziecko rozumie wiecej niż się wydaje. Może nie półroczne, ale dwu latek, myślę że nie omieszkałby się zapytać co się stało. Gdzieś mi kiedyś opowiadano, że dziecko przestało mówić, bo zobaczyło że rodzice uprawiali sex i okazało się, że ono po prostu przestraszyło się, że tato krzywdzi mamę, nie rozumiejąc co się stało.