Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakopać nierobów

znowu rząd dopłaca na renty i emerytury 31 miliardów zł

Polecane posty

Gość zakopać nierobów

a ZUS wziął 200 mln zł kredytu i jeszcze im brakuje 10 mld żeby dawać tym degeneratom, starym lub imitujących chorobę to muszą zabrać mi -młodemu pracującemu 10 godzin dziennie i innym też ciężko pracującym

Gość powiedz to swoim dziadkom
i rodzicom :O

a wg Ciebie emeryci nie pracowali?! tylko Ty jeden na świecie pracowałeś?! gadasz głupoty, niektórzy emeryci czy renciści mają za sobą 40 lat pracy, a Ty ile żeby ich obrażać?! ZUS nie ma kasy na wypłaty świadczeń bo rozwala kase na własne potrzeby i tyle

Gość tu chodzi o...
o tych ,co np.za granicą popracowali troche za duże pieniądze a teraz wrócili i CHORUJĄ! Kto w końcu dobierze im sie do dupy? To młodzi ludzie.A lekarzom odebrałabym prawo wyk.zawodu za takie przypadki! Wiem, bo mam wokół takie elementy.

Gość zakopać nierobów
moi rodzice dostali mieszkanie od komuny,nie musieli pracować na kredyt jak ja,dostawali przydział od państwa a żeby ich teraz utrzymywać to ja muszę na nich pracować i innych rencistów, dużo rencistów to alkoholicy którzy mają marskość wątroby albo oszuści udający chorobę

trzeba było mieć bardziej pracowitym rodziców to by Ci mieszkanie sprawili i nie musiłbyś biedaku brać kredytu :/

ty rozumiem nie planujesz przechodzić na emeryture? a jak nagle zachorujesz to nie będzie renty tylko zeby w sciane tak?

Gość przeszczep mozgu powinien
zakopac nierobow do inteligencji to ty nie nalezysz co ? niestety tak jak ty musisz znosic emerytow tak i my musimy znosic takich polglowkow jak ty, co tu zrobic ? moze jak uchwala ustawe taka jak ty chcesz czyli smierc dla ludzi w wieku 40-50 lat to i uchwala by eksterminowac takich polinteligentow jak ty ? :) wole inteligentnego emeryta niz niedoyeba rozwojowego w puli genow :)

Gość zus nie rozwala na własne
potrzby pieniedzy przeznaczonych na emerytury, ma na to zupełnie inną pulę pieniędzy, zrozumcie to wreszcie. A poza tym jakie własne potrzeby? Pewnie, o wiele lepiej by wam się załatwiało sprawy, jakby zus mieścił się w jednym baraku w warszawie, i z całej Polski byście tu musieli przyjeżdżać z najgorszych pipidówek. Może wam się to nie mieści w głowach, ale w zusie też pracują normalni ludzie, którym chyba należą się godne warunki pracy? Żeby nie było JA NIE PRACUJĘ W ZUSIE.

Gość zakopać nierobów
mniam co za prymityw z ciebie,moi starzy harowali w fabrykach za małą pensje,kartki i talony. Ja mam odpowiadać za to głąbie ? każdy musi być po studiach ? Ciekawe co być żarła wtedy i kto by twoje ścieki sprzątał gdyby wkoło tylko inteligencja była.

Gość zakopać nierobów
akurat rząd uchwalił ustawe że ludzi po 50 będzie można zatrudnić i nie płacić od nich składek.Starzy są uprzywilejowani, nic nie muszą robić a państwo da im pieniądze bo zabiorą mi oczywiście

Gość wez neperdol i nie pierdol
Wyjechali za granice bo w polsce mogli pracowac na kasie w biedronce za minimalna krajowa, jak ci to odpowiada to sobie pracuj legalnie.

Gość a dlaczego zaraz
Miałam dac kolesiowi zjebkę, ale już to zrobiliście. :) Więcej nie ma sensu, ten tłuk i tak nie zrozumie. :O

Gość i bardzo dobrze ze doplaca
moja mama wlasnie dostala 200 zl wiecej i ma prawie 700 zamiast nieco ponad 400. To i tak nie starczy jej na utrzymanie i bede musiala nadal jej pomagac, ale bardzo mnie ta kwota odciazy ;)

to nie moja wina, że Twoi rodzice nie byli wykształceni... zresztą jak widać to rodzinne :P obrażasz innych więc nie dziw się, że inni będą obrażać Ciebie :D

a poza tym 20 czy 30 lat temu zwykły robitnik mógł siępięknie ustawić, wystarczyło tylko chcieć i wykorzystywać okazje, poza tym jak Ci tak strasznie źle to wyjedź z kraju, przynajmiej troche odetchniemy :D

... a Twoim zdaniem, zalozycielu tematu - niepelnosprawnych (tych co nie przepracowali w swoim zyciu ani godziny z uwagi na stan zdrowia) to na czesci zamienne, tak?

Gość oczywiście tralalala
Przeciez niepelnosprawni w polsce maja prace od reki, wszyscy pracuja i sa mega szczesliwi, niepelnosprawni pelnosprawni w pracy buahhahah a w spocie reklamowym wystepowal zdrowy czlowiek by ich chuj strzelil buahhaha

Gość zakopać nierobów
akurat być niepełnosprawnym albo rencistą to w tym kraju wygoda. Nie dość że bierze rente 700 zł to jeszcze pracuje i do tego bierze kredyt bo bank udziela kredytów na podstawie wpływów na konto przez okres 2 lata.I taki gostek pracuje a rentą spłaca kredyt,znam takich ludzi. W tym kraju być zdrowym i aktywnie pracującym człowiekiem to przekleństwo bo trzeba zgraje poszkodowanych utrzymywać

Gość zakopać nierobów
teraz gdy ja będę emerytem to muszę odkładać miesięcznie ze swoich zarobionych pieniędzy na fundusz emerytalny a ci emeryci co teraz są nie odkładali pieniędzy ze swoich tylko teraz państwo im daje bo przepracowali ale żeby państwo miało to musi mi zabrać bo pieniędzy sie nie nadrukuje jak kiedyś.

Jesli ktos pracowal w okresie PRL nie powinien otrzymywac emerytury - PRL juz nie ma, nie powinno byc tez swiadczen