Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ale mi źle...

jego pretensje o mój wygląd...

Polecane posty

Gość całkowicie czarny kot
niech zmieni model jak mu nie pasuje :-)

tzn jakie konkretnie pretensje

eh wysłałam zamin napisałam :( moj facet od jakiegos czasu wypomina mi ze mam cellulitis, przeszkadza mu to i to bardzo... mam 20 lat, od dziecka jestem bardzo aktywna, ćwiecze co 2 dzień (własnie na nogi i posladki), jezdze na rowerze, zawsze wszedzie chodze, zeby nie wozic tyłka tramwajem czy busem. Cellulitis mam po matce, ona po babci itd. Nie mam ani jednej kumpeli ktora go nie ma. Ciezko mi sie go pozbyc, musiałabym bardzo wiele poswiecic zeby ta odrobina pomaranczowej skórki zniknęła. Nie widac jej z odległości 2 km. Jak mam obcisłe spodenki lub spódnice to tak, troszke widac... ale nie dosyć ze nie moge nic z tym zrobic to jeszcze mam 6 kg niedowagi :( boli mnie, ze moj facet mi to wypomina i ciagle powtarza ze mam cos z tym zrobic :( ja mu nie wypominam co z nim jest nie tak, nie potrafie...

Gość KamaONA
w dupe go kopnij...nosz kurcze...a powiedz mu, ze Tobie nie pasuje, że ma za małego!!!!!!!!!jak słysze o takich ludziach to jak nigdy za aoborcją jestem!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość
spoko, wg niektorych na kafe to normalne, daj mu czas:o

mowie ci - niech sobie zamieni na inny model jak mu nie pasuje :-) a ty sie zstanow - dzis jest celulit, jutro piegi, a pojutrze zmarszczki kochac to akceptowac :-) zwlaszcza, ze nie jestes niezadbana i zapuszczona

Sa dobre sposoby naprawde skuteczne na to. Ostatnio ogladalam nawet na ten temat rozmowy w toku. Tą tkankę trzeba po prostu rozbijac specjalnymi przyrzadami do masazu, odpowiednimi cwiczeniami. I nawet 40-letnia kobieta moze się go pozbyc. Ale uwaga- jesli u Ciebie stadium jest zaawansowane to uszkodzenia skory moga byc nieodwracalne. No ale jestes mloda, wiec male prawdopodobienstwo. Masz dziedzicznya sklonnosc i trudno, musisz z tym walczyc. Co do Twojego chlopaka... radze rozmowe na ten temat. Jak mu to tak strasznie przeszkadza , ze nie moze tego zniesc to niech się goni... palantunio...

łatwo powiedziec niech sie goni... po 2 latach zwiazku jest cieżko... szczerze mowiac nie wiem o co mu chodzi. On tez nie jest ideałem a chce zebym ja nim była. Ja wiem, ze cellulitis nie wyglada za dobrze ale nie stac mnie na drogie kremy, zabiegi laserowe it zeby sie go pozbyc. Kiedys czytałam co mam z tym zrobic - cwiczyc, cwiczyc, cwiczyc, przejsc na okropna diete, masaze, kremy, zabiegi... nie stac mnie na to wszystko. Wlasnie po tych jego tekstach zaczynam sie zastanawiac co bedzie jak zajde w ciaze. On chce dziecko, ja nie, bo sie wlasnie boje, ze sie roztyje, ze bede miala problem zeby znow wygladac ok... i ze wtedy on dopiero zacznie marudzic :(

Gość tajska kuchnia
To, co robi Ci Twoj chlopak jest po prostu znecaniem sie psychicznym nad Toba. Tak to juz jest, ze mezczyzni po pewnym czasie zaczynaja traktowac swoje dziewczyny jak wlasnosc i mysla, ze moga sobie na wiele pozwolic.Kazdy facet probuje cos zmieniec w swojej kobiecie-robiac to roznymi sposobami, a Twoj akurat wybral metode dreczenia Ciebie. Trafil na Twoj czuly punkt i teraz ma asa w rekawie. Moja rada-nie reaguj na to,co Ci mowi, a do tego jeszcze podkreslaj, ze jak szlas w mini to jacys faceci sie za Toba ogladali...i krzyczeli "ale nogi" . Od razu zmieni sie jego nastawienie do Ciebie-gwarantuje

kochana - to kwestia samooceny, ktora takie ciagle uwagi zanizaja gdyby nie zanizaly - nie zalozylabys temau na kafe a tak - sprawa urasta do niewiadomo jakiej wagi

Gość tajska kuchnia
i jeszcze cos...teraz jestes piekna i mloda, a co bedzie, jak bedziesz stara i schorowana??Pewnie wtedy odda Cie do domu starcow, bo nie sprostalas jego wymagania. Zastanow sie nad tym zwiazkiem...bo to nie wrozy dobrze, a nawet bedzie jeszcze gorzej...

on sie nie moze w tobie doszukac zadnej wady,a chce cie sobie podporzadkowac..wie,ze celulit to dramatw twojej rodzinie,wiec uderza w najczulszy punkt...poszukaj co jest problemem w jego rodzinie i uderzaj tak samo...on chce zanizyc twoja samoocene,zebys tanczyla jak ci zagra,bo ty taka straszna z tym celulitem,nikt cie nie zechce,a on sie lituje nad toba.jak nastepnym razem tak walnie to powiedz,ze toie nie przeszkadza ten celulit,ze czujesz sie dobrze w swoim ciele.powiedz to stanowczo,w koncu sie kolo zamknie

guzik prawda ze trzeba drogie kremy itd. To stereotyp i wymowka dla leniuchow... wystarczy zwykly balsam i przyzad do masazu np taka "szczotka" z koncowkami drewnianymi za 10 zl do kupienia w markecie... troche checi i rezultat jest. No ale jak ktos woli narzekac niz dzialac... i nie robic nic... No latwo mi powiedziec i rownie latwo by mi bylo go kopnac w jaja . Bo dziewczyno czy Ty nie widzisz, ze on się na Tobie wyzywa? gada tak i widzi , ze dziala. Ze sie dolujesz . Wiec gada nadal.

raz mnie to smieszy raz zaczynam myslec czy on nie przegina... jestem od niego mlodsza o 8 lat. Mam ogromne powodzenie, on jest troche nieufny, boi sie ze go zostawie dla młodszego ale chce zebym wygladała 2 razy lepiej niz teraz :| olewam to co on mowi, reaguje na to normalnie, robie sobie z tego jaja, ze moze mnie zosatwic dla młodszej jak ku to przeszkadza.

Gość 10191817
ok na nogach masz cellulit ja też, tyle że moj mi jeszcze w rzyciu nie powiedział ze mam coś z tym zrobić, a moja rada dla ciebie jest taka skoro masz 6kg nie dowagi zakładam ze jesteś szczupła i zgrabna załóż szpile , spodnicę za kolana wąską i bluzkę z dupnym dekoltem wyjdz z nim na miasto albo do klubu i niech zobaczy jak inni sie za tobą oglądają to sie zamknie w końcu a jemu bym powiedziała no dobra to ja coś bede robiła z cellulitem a ty w tym czasie z np brzuchem (wytknij mu jakiś jego problem), ja swojemu gdyby mi dogadał sama bym mu dosrała i nie patrzyła na nic,

Gość kleo99
Ja pierdole, zakompleksiony idiota probuje cie wpedzic w kompleksy, aby przywiazac cie na stale do siebie i abys nie pomyslala przypadkiem ,ze stac cie na kogos lepszego. Nie daj sie zdolowac! On cie nie kocha, bo kochajacy mezczyzna nie robi takich rzeczy. Wiem, ze to nie jest latwe, ale rzuc go, chyba, ze chcesz za 5 lat miec zerowa samoocene i mega kompleksy...

oj zwykły balsam nic tu nie pomoze... stosuje balsamy, oliwki i wszystko co sie da... i nic. Kiedys w przypływie kasy i checi kupiłam sobie jakis krem z avon za ok 100 na cellulitis i po jakims miesiacu zauwazyłam lekka zmiane. Nie jestem leniwa, robie wiele zeby utrzymac sylwetke, zeby sie ruszac a nie siedziec caly dzien na dupie.. ale on to bym chcial zebym 24 h na dobe cos ze soba robila...

i wlasnie o to chodzi-boi sie,ze cie straci,bo jestes atrkcyjna,wiec musi zanizyc twoja samoocene,zebys za bardzo nie brykala-tak jak napisala kobitka powyzej-mini,szpile,dekolt i na miasto haha

Gość kleo99
jestem od niego mlodsza o 8 lat. Mam ogromne powodzenie, on jest troche nieufny, boi sie ze go zostawie dla młodszego I to wlasnie chodzi!! On widzi, ze masz ogromne powodzenie i boi sie, ze go zostawisz, wiec probuje cie zdolowac, abys nie byla tak pewna siebie i przekonana o swojej atrakcyjnosci! Dziewcyzno jestes tak mloda, dlaczego marnujesz zycie na kogos takiego??

Wczoraj na onecie był art. na ten temat, facet jest psychiczny. Moja rada Uratuj siebie nim będzie za późno, jest to typowa reakcja psychicznego faceta, który dopiero później pokaże na co go stać i będzie ci dyktował co masz robić w co się ubierać z kim się spotykać a z kim nie i będzie cię non stop poniżał…. Przemyśl czy warto te 2 lata związku jak piszesz to nic – pomyśl o przyszłości. Nawet gdybyś była gruba, miał cellulit i rozstępy to twoja sprawa i albo cię ktoś zaakceptuję taką jaka jesteś albo NIE. Pozdrawiam

zerowej samooceny nie mam, bo wielu sie za mna oglada i on o tym doskonale wie. Nie wiem, moze on chce sie mna pochwalic?? mowi ze uwielbia patzrec na moje ciało, kochamy sie zawsze przy swietle bo on chce mnie widziec, uwielbia patzrec na moje ciało, kiedy sie spotykamy chce zebym po mieszkaniu chodziła rozebrana. Nikomu tego cellulitisu nie pokazuje wiec nie wiem co mu tak nagle zaczelo przeszkadzac...

albo cie kolo naogladal gazet przerobionych w photoshopie i mysli,ze cialo kobiety moze tak naprawde wygladac...ma zapackany obraz rzeczywistosci...

on to tłumaczy w ten sposób: ze zawsze mozna wygladac lepiej, ze latwo przestac cwiczyc i usiasc na dupie a potem sie zalic ze sie zle wyglada. On sam bardzo dba o sylwetke, duzo cwiczy i chce zebym ja tez byla wysportowana i zdrowa. On chyba nie zdaje sobie sprawy co to jest ten cellulitis... mysli, ze to mozna 2 razy posmarowac kremem, 3 razy pocwiczyc i problem z glowy... eh...

autorko moja mama ten problem i ona tak robi. Zwykly balsam i masuje się az jej reka nie będzie bolala. I jest poprawa. A ona ma za sobą porody, ma figure gruszki wiec juz jest bardziej podatna na skorke pomaranczowa no i jej wiek tez swoje robi... moze Ty juz masz bardziej zaawansowany stan , ze ciezko Ci zauwazyc efekt? moze przejdz się do dermatologa. A tak w ogole to chcesz cos z tym zrobić , czy nie? czy gdyby chlopak Ci nie robil uwag nie bylo by problemu? jesli siebie akceptujesz to ok. A ten chlopak ma kompleksy i sie boi ze odejdziesz. Wiem po sobie, bylam w takim zwiazku. Specjalnie Cie doluje, zeby zniszczyc Twoja pewnosc siebie i rzebys trzymala sie go kurczowo. Ale ja bym owlala sama byc niz z takim psychopata.

Gość kleo99
Jak ci odpowiada zwiazek z facetem, ktoremu chodzi tylko o twoje cialo, to juz twoja sprawa, ale 28 facet powienien byc ciut dojrzalszy i ktos kto kocha nigdy nie probuje zdolowac partnera...

moze nie ze dołuje ale przypomina mi o czyms o czym wiem - mi to nie przeszkadza az tak zeby beczec z tego powodu. Wkurza mnie to i to wszystko. A wkurzam sie jeszcze bardziej gdy on mi oto wypomina. W sumie to jest jedyna rzecz o ktorej on mi mowi. Nigdy nie mial zadnego ale do mojego wygladu wiec dziwi mnie ze teraz ma. Ja tez chcialabym zeby on wygladał 5 razy lepiej niz teraz, ale nie potrafie mu powiedziec co mi przeszkadza, no drobne uwagi robie ale tak prosto z mostu jak on to chyba jeszcze nigdy:/

Gość bla bpa
najprostszy sposób, żeby ucia durne gadanie- powiedz mu, że njie sdtać Cie na jego durne pomysły. Ze przecież widzi, że się ruszasz, a nie siedzisz na dupie i nic nie robisz. Jak juemu nie pasuje to niech da Ci pieniądze na te rozrywki. Jak da to skorzystaj, jak będą efekty to z korzyścią dla Ciebie, jak nie to masz argument, bo zbaczy, że zrobiłaś co chciał i że teraz może się już tylko zamknąć. Tyle w tym temacie.