Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mademoiselle catastrophe

moja suknia - podpowiedzcie jakie dodatki i welon?

Polecane posty

Hej dziewczyny :) oto moja suknia http://www.madonna.pl/pl/sanpatrick.php?s=6.bahamas jakie dodatki i welon byście mi doradziły? Suknia jest cała z koronki i ma tren wiec Pani z salonu odradzała mi długi welon hiszpański z koronką ale na wszystkich zdjęciach modelki maja taki welon i nie wygląda to źle. jak dla mnie wręcz przeciwnie. Co do biżuterii to myślałam o jakichś długich \"bogatych\"kolczykach i czymś delikatnym na szyjnę, albo w ogóle zrezygnować z naszyjnika. co wy o tym myślicie?

ale pomyśl długi welon hiszpański+długi tren czy to będzie praktyczne ?? no chyba że tylko do kościoła ...też chciałam długi ale jak sobie pomyślałam że trzeba bedzie na wszystko uważać przy siadaniu/tańczeniu to mi sie odechciało i mam taki do pasa... a tak w ogóle to na modelkach wszystko ładnie wygląda

Gość widzę w suwaczku że
do ślubu jeszcze ponad 100 dni więc daj się na wstrzymanie bo jeszcze parę razy Ci się odmieni

Gość pani patyczakowa
piękna suknia catastrophe :] fajne te kolczyki mysle ze beda pasowac, tylko zastanawia mnie ten niebieski kolorek, moze bialy kamyczek by byl lepszy? a welon ja bym dobrala dlugi do kosciola a na wesele mozna zdjac. albo krotki ale z koronka.

Ja założyłabym ten długi, hiszpański welon, bo to świetne dopełnienie całości. Pewnie w drodze na wesele już bym go zdjęła, bo mógłby przeszkadzać w swobodnym poruszaniu się po sali. Ale mogę się mylić ;) Zrezygnowałabym z naszyjnika. Duże, bogato zdobione kolczyki w zupełności powinny wystarczyć :) Do końca nie pasują mi te szafiry, ale to może kwestia gustu. Sama postawiłabym na takie z brylantami (oczywiście, jeśli cena nie gra roli).

Gość nie jestem stylistką
Piękna suknia!!! Welon hiszpański do kościoła, długi poza rąbek trenu sukni - jak najbardziej, na weselu po prostu go zdejmij i np. wsuń we włosy kwiat. Jeśli dołożysz do tak pięknej sukni jakiś mikry zwisowelonik, zabijesz cały szyk sukni; to tak, jabky do lamborghini dołozyć koła i kołpaki z maluszka... Ewentualna opcja - welon minimalnie krótszy od rąbka podpiętej sukni, by nie "przyciąć" Cię optycznie; ale wtedy to już siadaąc będziesz musiała uważać ;) Kolczyki przepiękne, ale niepokoi mnie fakt, że masz szarfę na sukni - w jakim ona jest kolorze?? Moża warto pomyśleć o szarfie w kolorze szafirów w kolczykach zamiast oryginalnej??? Kolczyki "same przezroczyste" zginą, więc pomysł dodania koloru bbbb popieram, ale należałoby go jeszcze pociągnąć w bukiecie (kolor kwiatów i wstążki) i w dodatkach Młodego (krawat!!!!). Bez naszyjnika, sama suknia jest tak strojna, że nie potrzebujesz żadnych dyndadeł na dekolcie ;) Kwiaty do bukietu o niespokojnych, kapryśnych płatkach, odpadają np. przaśne słoneczniki i dostojno-mięsiste kantedeskie. Ale eustomy, hortensje, gladiole czy róże jak najbardziej :)

kurcze no kusi mnie ten długi welon.. co do kolczyków to raczej myslałam o klasycznych z brylantami, te wkleilam bo chodziło mi o taki kształt:) na szyje pewenie nic nie założę bo suknia jest dość \"wysoko osadzona\" zakrywa całkowicie biust. a co do tej kokardki to w mojej sukni będzie prawdopodobnie wszyta pod biustem i ma taki sam kolor co cała suknia. Jeśli chodzi o kwiaty to myślałam o czymś takim http://tnij.org/bukiecikslubny bardzo podoba mi się taka kolorystyka co wy na to? :) wogóle bardzo dziękuje za rady 🌻

owszem nie wygląda tragicznie wręcz przeciwnie ale słyszałam że te welony są strasznie ciężkie,sam tren też swoje będzie ważył...siadanie,pójście na procesje w kościele do najłatwiejszych pewnie nie będzie należeć ale skoro Tobie sie podoba to nie czekaj tylko kupuj :)

Gość nie jestem stylistką
mademoiselle - jeśli kolczyki z szafirami, to na pewno kwiaty NIE MOGĄ być różowe!!! bo zacznie się totalny chaos kolorystyczny... Poza tym co druga Panna Młoda wybiera dziś różowy bukiet, nie masz przecież takiego obowiązku ;) Jeśli masz granatowe kamienie w kolczykach, należałoby wybrać bukiet z granatowymi elementami, z dodatkiem bieli lub ercu (zależy, w jakim odcieniu masz suknię). Kwiaty w granacie/niebieskościach znajdziesz dość łatwo wbrew pozorom - róże, margerytki, hortensje, jest w czym wybierać... a dla młodego granatowo-srebrzysty krawat.

Gość a może by tak
kwiaty we włosach bez welonu :)

Takie gigantyczne kolczyki wysadzane brylantami chyba nie sposób zgubić w stylizacji ;) Do tego pewnie jakieś sprytne upięcie włosów i rewelacyjny efekt murowany. Bukiecik z tych róż też śliczny. To, że wybiera go co druga panna młoda to akurat chyba najmniej ważne, bo to Tobie ma się coś podobać :)

jak dla mnie to te kwiaty nie są różowe tylko lila róż - podchodzą pod fiolet :P dzięki serdeczne za podpowiedzi:) za 2 tyg idę zamówić welon i chyba jednak zdecyduję się na długi.. a co tam, to mój ślub :)

Fioletu nie dostrzegam, ale bukiecik i tak śliczny. Powodzenia w dalszych przygotowaniach :)