Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maaartulkaaa

bezplodnosc

Polecane posty

Czy to prawda ze jesli np. dziewczyna chodzi na solarium, śpi z telefonem moze byc bezplodna. Gdzies ost. czytałam o tym i jestem ciekawa co wy o tym sadziecie

Gość podobno od
noszenia telefonu w kieszeni w spodniach można byc bezpłodnym. nie wiem czy to prawda

Gość czar par
nie prawda tez pierwszy raz slysze

Gość chcę ochłody
mamy XXI wiek a nie XIX:O

Gość jasne że tak jest
i co z tego że XXI?

Gość frufru
każde dodatkowe promieniowanie jakie przyjmujemy SZKODZI organizmowi. w wiekszym lub mniejszym stopniu, ale szkodzi. kobieta - w przeciwienstwie do faceta - nie produkuje komórek rozrodczych na bieżąco. kobieta się RODZI juz z okresloną liczbą takich przed-jajeczek, z których zaledwie część rozwinie się w prawdziwe jajeczka. w cyklu miesięcznym uwalniana jest zaledwie jedna taka komórka rozrodcza (no, oczywiscie czasem wiecej, ale to rzadko, bo jednak ciąże mnogie samoistne nie są aż tak częste), a reszta leżakuje i czeka na swoją kolej. uwazasz że jesli się przez parę ładnych lat napromieniowujesz na solarium, trujesz papierosami i innymi używkami, odżywiasz kiepsko lub wcale to to sprzyja dobremu stanowi Twoich komórek rozrodczych?... logiczne że nie, prawda?... nie na darmo mówi się że kobieta musi dbać o siebie całe życie. na zdrowie Twoich przyszłych dzieci pracujesz od swoich najmłodszych lat tak naprawde. PS. po cholerę spac z telefonem? jak sie spi to sie spi, telefon nalezy wyłączyć albo wyciszyc. przeciez te kilka godzinek bez SMSa czy sygnałku nikogo nie zbawi...