Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniaTOania

słoiczki czy gotujecie dla swoich niemowlaków?

Polecane posty

Gość aniaTOania

czy moglibyście się wypowiedzieć? chcę zacząć gotować dla mojego smyka po tym jak w obiadkach znalazłam raz włosa a raz czarną paskudną maź:( czy do gotowania można użyć mrożonek wysokiej jakości?ugotować obiadek i ponownie zamrozić? pozdrawiam wszystkich rodziców na forum

Gość aniaTOania
:) pobijam

Gość ja na poczatku podawala
obiadki sloiczkowe jak dziecko skonczylo 6 mc zaczelam sama gotowac . zupki przyrzadalam tylko ze swiezych warzyw i miesa - nie kupowalam nigdy mrozonek . nawet zupe pomidorowa robie ze zwyklych kupnych pomidorow ( teraz jest sezon )a nie z koncentratow

do 9 mc zycia dziecka kazda zupke gotowalam na bierzaco , dopiero po tym okresie ( dziecko ma juz 13 mc ) zupke gotuje na 2 dni ( ugotowana zupke ( druga polowe ) wlewam do sparzonego sloiczka i wstawiam do lodowki . zupek nigdy nie zamarazalam

oczywiscie od dawna juz nie miksuje zupek , warzywka scieram na tarce ( przed ugotowaniem ) ziemniaczki i pora kroje na bardzo drobno a miesko przed ugotowaniem miele w maszynce bo moje dziecko ma dopiero 8 zabkow

ja dopiero będę mamą ale wiem z całą pewnością że gotować będę JA, żadne zupy ze z niewiadomych składników :) może, ale to naprawdę może owoce, ale i tak chyba lepiej kupić i zetrzeć

Gość cherrycoke
gotuję sama dziecko nie lubi słoików

Gość fidfjg
ja gotuje sama.. moje dziecko nie znosi słoiczków :-P z warzywami różnie.. raz świeże a raz z mrożonki :-D mam w zamrażalniku torebki z brokułami, marcherką, groszkiem, fasolką, kalafiorem :-p itp gotuje i kroję świeże warzywa ale jak np chcę coś dorzucić to biorę troszkę mrożonki ;-D moja córka uwielbia zupki które jej gotuję teraz ma 1,5 roku i dalej dostaje oddzielnie zupke ale drugie dania wcina twardo z nami :-P