Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama coreczki......

JAKIE JOGRUTY I SERKI PODAJECIE ROCZNYM DZIECIOM ?

Polecane posty

Gość mama coreczki......

Witam ! od 11 mc zycia nalezy do diety malucha powoli wprowadzac przetwory mleczne . Moja corcia ma roczek i nie lubi jesc naturalnych jogrutow bo jej nie smakuja . podaje jej jogrut danaona biszkoptowego oraz czasami danonki . Mleka krowiego nie podawalam i nie zamierzam podawac przynajmniej dopoki mala nieskonczy 2 lat. z tego co wiem danonki sa przeznaczone dla dzieci powyzej 3 roku zycia bo zawieraja bialka mleka krowiego, ale przeciez naturalne jogruty i kefiry tez zawieraja te bialko krowie. ogolnie uwazam ze cena danonkow jest kosmiczna za tak male kubeczki ( moja corcia takim jednym sie nie naje ) Drogie mamusie a co wy podajecie swoim rocznym i ponadrocznym pociechom ?

Gość fidfjg
moja córka od ukończenia 8 miesiąca za zgodą pediatry (nie chciała mleka modyfikowanego) dostawała danonki.. potem wprowadziłam bakusie, takie derki disney z kaszką manna.. teraz ma 17 miesięcy i wcina danio, danonki, disney, almette, i wiele innych kefirów, jogurtów.. nie dostaje tych najtańszych tylko widzisz.. ja po poradę poszłam do pediatry bo musialam dostarczać małej wapń.. córka nie chce i nigdy nie chciała mleka w proszku..

Gość walizeczka pełna ch.....stwa
kup jogurt naturalny, jakies słodkie owoce, zmiksuj to razem Te całe jogurty nie dosć, ze drogie, to jeszcze obrzydliwie przesłodzone

Gość cdgfrd
a w danonkach jest do tego hormon wzrostu

Ja jeszcze dzieci nie mam, ale zamaist danonka wolałabym właśnie zmiksować jogurt naturalny (jak nie chce zwykłego to spróbuj grecki, jest trochę inny w smaku) z owocami, ewentualnie odrobiną miodu (jeśli można, bo nie wiem, od kiedy można maluchom podawać miód) lub jeśli by było za mało słodkie odrobiną brązowego cukru.

Gość draska na majtach
a kto powiedział że NALEŻY wprowadzać przetwory mleczne? większego kretynizmu nie czytałam

Gość a ja czytałam
twój nick :P

Gość do draski na majtkach
w kazdym schemacie zywieniowym jest podana informacja ze 11 mc dzieciom nalezy juz wprowadzac nabial czyli przetwory mleczne w postaci jogurtow , kefirow czy twarozkow . poczytaj sobie troche zanim sie wypowiesz bo raczaj madroscia sie nie popisalas !

Gość silla
uważajcie na danonki bo podobno mają tyle cukru ze lepiej kupic zwykły jogurt danone czy inny, a ludzie łapią sie na to ze to niby specjalnie dla dzieci, dużo wiecej płacą a tam nic wartosciowego, co do wapnia to niejeden inny jogurt ma go więcej!