Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bumbumbum

Głupota ludzka nie zna granic

Polecane posty

Gość bumbumbum

Ale się zdenerwowałam wczoraj na matkę!Uwielbia dzieci mojej siostry,bez przerwy o nich mówi,kupuje im wszystko co chcą,ciągle zaprasza do siebie itp.Moje traktuje z rezerwą.Już do tego przywykłam i nie próbuję nic na siłę zmieniać.Ale wczoraj przeszła samą siebie!Zadzwoniła wieczorem i zbolałym głosem oświadczyła,że martwi się,jak Kubuś i Emilka znoszą te upały!Dzieci mają 7 i 4 lata i mogą leżeć w cieniu.A moje w podobnym wieku cały dzień w polu przy sianie,bo mieszkamy na wsi.Wiadomo,że moje dzieci nie pracowały w polu,ale musiały tam przebywać.Matka wiedziała co robiliśmy i nawet o nich nie zapytała,ale płacze nad wnukami, które cały dzień odpoczywały.Zabolało mnie to bardzo.Powiedzieć Jej o tym,czy dać spokój?Jak Wy byście postąpili?

Gość kooora
Powiedz koniecznie albo mama zacznie traktować wnuki jednakowo albo niech chociaż przestanie komentować

Gość bumbumbum
Mam tysiące przykładów na odmienne traktowanie moich dzieci i dzieci mojej siostry.Już dłużej nie mogę tego wytrzymać.Czy u Was też tak jest,że niektóre wnuki są faworyzowane?

Gość jhjhjh
Jakie np?

Gość też i mi to wisi
Po prostu nie mamy kontaktu z babcią na co dzień. "ja bym nie pozwoliła żeby jakaś starucha gorzej traktowała moje dzieci niż dzieci mojej siostry!" Mam nadzieję, że kiedyś Twoje dzieci będą traktowane z takim "szacunkiem" przez ich babcię, z jakim Ty sie o niej wyrażasz.

Gość
u mnie jest troche odwrotnie, i nie chozi o dzieci a sposob wychowania. Moja matka przy wszystkich zawsze powtarza, ze ja to jestem dobra mama, dobrze ubieram, karmie, wychowuje a moja siostra to niekoniecznie, nie ma wyczucia do swojego syna, itd:o:o:o zajebscie glupio mi zawsze z tego powodu, niejednokrotnie rozmawialam o tym z matka i z siostra, niestety bezskutecznie:o czy ludzie nie maja jakiegos takiego wrodzonego taktu?:o

Myślę, że powinnaś porozmawiać z mamą, nie ma co tłumić negatywnych emocji i oddalać się od bliskiej osoby, jaką jest własna matka. Wiem, że to brzmi trochę nieprawdopodobnie, ale mozliwe, że robi to nieświadomie, może paradokslanie uważa, że jsteś lepszą mamą od swojej siostry i odpowiednio zadbasz o dzieci, więc tamtymi trzeba się bardziej zaintersować. Porozmawiaj z nią o tym, postraj się szczerze i na spojonie, nie oskarzaj i mów o tym o czujesz. Pewnie Twoja mama widzi to zupełnie inaczej, trzeba jej to uświadomić. Powodzenia.

Gość bumbumbum
W domu mojej matki wszędzie są porozkładane zdjęcia "ulubionych" wnuków.Nie ma nawet jednego ,na którym by były moje dzieci.Matka nie pamięta o urodzinach,Dniu Dziecka,itp świętach moich dzieci.W przeciwieństwie do tamtych wnuków.Czuję,że oddaliłam się psychicznie przez tą sytuację.Gdyby dzieci siostry były biedne i matka by im pomagała to nie miałabym pretensji.Ale to jest ewidentnie kwestia UCZUCIA.

Gość She83
ja chyba bym wypomniala przy najblizszej okazji jesli oczywiscie ona by zaczela.... nie potrafilabym siedziec cicho i sie tylko przygladac... A moze Twoja matka zawsze faworyzowala Twoja siostre jak bylyscie male?? A moze ktores z dzieci Twojej siostry jest jej pierwszym wnukiem/wnuczka?? I moze dlatego tak postepuje??

Gość bumbumbum
Rzeczywiście matka zawsze faworyzowała siostrę.Ale to nie jej pierwsze wnuki.Mogłaby chociaż zachowywać pozory,bo wiem,że do uczuć nie można się zmusić.

Gość bumbumbum
A teraz matka oznajmiła, ze wpłaciła 10 tys. na konto biednych powodzian na południu, bo zobaczyła jak facetowi zalało piękny dom z ogrodem

Gość She83
u mnie tez zawsze babcia faworyzowla moje kuzynki (mimo ze my z siostra bylysme te ladniejsze i lepiej sie uczace. Kuzynki nawet nie mogly skonczyc podstawowki). Moja mama nie raz to mowila przy nas i biadolila. Widac bylo ze bylo jej przykro. Wypominala to tez babci ale z zadnym skutkiem. Do teraz babcia faworyzuje kuzynki. A mnie jakos to nie obchodzi..... juz sie przyzwyczailam... Ale domyslam sie ze serce matki dobija taka sytuacja....

Gość a mi kabeI USB
taka ze mnie tzipa :)

Gość kobra bałtycka
nie zniosłabym takiej sytuacji.Wygarnęłabym matce,ze postępuje skandalicznie...

hmmm nie jestes cipa :) ....jak Ci mama porzadnie dopierdoli to bedziesz wiedziala jak zareagowac :)....kazdy ma swoje granice wytrzymalosci

Gość nieromantyczna
ja bym chyba dała inaczej znać mamie tzn. przyniosłabym zdjęcia moich dzieci mamie z uśmiechem mówiac "zauwazylam ze nie masz ani jednegodjecia swoich wnuków i pewnie jest ci przykro z tego powodu wiec ci je przynioslam mozesz sobie teraz postawic obok dzieci siosry" a jak mama dzwoni i placze ze martwi sie o dziei siosrty powiedzialabym " napewno daja sobie rade swietnie. uprzedze twoje pytanie moje dzieci mamo tez męczą upały ale czuja sie swietnie " . mysle ze da jej to do myslenia

Gość bumbumbum
Matka zdaje sobie sprawę z tego,ze ja widzę jej nadmierną fascynację tamtymi dziećmi.Nie umiem zabiegać o uczucia na siłę.Czuję się odrzucona.

Gość bumbumbum
no tak,co nas nie zabije to nas wzmocni