Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a może kanapka z dzemem

Irygacje pochwy

Polecane posty

Wiem, że to nie ten dział,z góry przepraszam, ale tu ZAWSZE dostaję odpowiedź -od ręki :) Robiłyście irygację ? Ja jeszcze nigdy i zastanawiam się jak to mam zrobić ? Byłam dzisiaj u gina. Stwierdził stan zapalny 😭 Zalecił mi Tantum Rosa - irygację. Przepisał GYNO-FEMIDAZOL oraz dodatkowo Lactovaginal . Taka byłam przejęta, że wogóle nie wiem jak mam teraz zastosować te wszystkie specyfiki Chyba najpierw irygacja, a póżniej dopochwowo GYNO-FEMIDAZOL , a co z Lactovaginal ? Oszaleję 😠 Pomożecie ?

ja robiłam z tantum rosa, to jest proszek który trzeba rozpuścić w wodzie a do tego trzeba w aptece kupić specjalną pompkę do irygacji

Gość cos w temacie
oczywiście najpierw irygacja a potem leki!!! A do irygacji najlepiej kupić specjalny irygator w aptece kosztuje kolo 15 zl chyba. ten proszek tantum rossa rozpuszcza się w wodzie! po irygacji dopiero zastosuj leki. aha i jeszcze po tej irygacji nie wkładaj od razu globulki tylko załóż podpaskę i troch pochodź żeby wszystko wypłynęło( tak mi zaleciła kiedyś pani ginekolog) i dopiero po jakichś 15 min włóż globulkę)

Gość musztarda...
aleś złapała super temat:D

Tak, tak kupiłam także oprócz saszetek z lekiem irygator :) Ale zastanawiam się czy mam zaaplikować ten lek, a zaraz później te kapsułki z kwasem mlekowym ?

Gość cos w temacie
a lecto vaginal najlepiej zastosuj jak już całkowicie zakończysz leczenie tymi globulkami bo wcześniej to nie ma sensu. Irygacja i globulki zabijają zarówno złe jak i dobre bakterie. W lactovaginalu są właśnie te dobre które mają zapobiec ponownemu stanowi zapalnemu. Dlatego gdy zastosujesz wcześniej nic ci to nie da!!!

Gość moniśśśśśśśśśśśśśś
lactovaginal na samym koncu jak ci sie juz globulki skoncza.

Gość cos w temacie
nie stosuj na razie lactovaginalu!lactovaginal stosuje się po leczeniu globulkami itd aby odbudować florę bakteryjną która została trochę zniszczona po leczeniu globulkami antybakteryjnymi i przeciwgrzybiczymi!!!

Bardzo dziękuję :) Zawsze można na Was liczyć :D A musztardzie życzę dużo zdrowia i samych banalnych problemów ;-)

I nie \"wypływa\" Ci w ciągu dnia ?

Gość Kosia samosia
nie wypływa :)

Upewnię się tylko - współżycie wtedy nie wchodzi w grę ? ;-)

Gość Kosia samosia
eh niestety nie :( ale ja mam inne dziurki jeszcze wiec partnerowi to nie przeszkadza ;p heheh