Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po prostu kompletna pomyłka

Czy mogę oddać coś do sklepu i zarządać zwrotu kasy, bo już się rozmyśliłam?

Polecane posty

Kupiłam mojemu psu kaganakiec ze skóry, ale doszłam do wniosku, że takiemu małemu psowi wystarczy szmaciany, nie jest amstafem! Czy mogę zwrócić ten kaganiec w zoologicznym ( jeszcze nie oderwałam ceny) i powiedzieć, że poczekam na szmaciane? Przyjmie go?

Gość madziara czarna
a co to jest kaganakiec ty debilko?

kaganiec* domyśl się:O

Gość kicia6
jesli masz paragon to nie bedzie problemu :)

Gość agrh
sprobuj powinien przyjac kazdy produkt mozna zwrocic w ciagu chyba 7 dni

Gość Hmmm... może
psowi może pasowałby kaganiec ze skóry, a twojemu małemu PSU być może nie, sklep powinien wymienić kaganiec na inny lub zwrócić kasę, bo takie jest prawo konsumenta.

tylko wiecie co... Najgorsze jest to, że ten fagas sam dobierał kaganiec na moim psie i się zgodziłam:O Moja matka mi go wybiła z głowy i mój psiak wygląda w nim jak jakiś gladiator. A ja chciałam taki najprostszy, bo to szczeniak, żeby nie jadł z ziemi ptaków... Mam paragon. Wymieni?

hmmm i juz narodzil sie olbrzymi problem ....jak by nie mozna bylo domyslec sie kontekstu ze slow "kaganakiec " i "pies" faktycznie bardzo trudne by sie domyslec jakie znaczenie ma wyraz "kaganakiec"

Gość co_o_tym_mysleć
możesz spróbować ale sprzedawca nie ma obowiązku go przyjąć . Wszystko zależy od jego dobrej woli...

czemu nie ma obowiązku go przyjąć? Aa te prawo konsumenta i 7 dni o których ktoś wspominał?

Gość wanda z krakowa
wszystko mozna wzrócic w ciagu 5 czy tam 7 dni bez podania przyczyny Produkt ma nie miec sladów uzywania. Jak sie bedzie stawiał, powiedz, ze wiesz, ze masz prawo zwrócić i domagaj się rozmowy z szefem

Gość nieprawda że wszystko
można zwrócić, to jest dobra wola sprzedawcy, może ci wymienić na coś innego w podobnej cenie

Gość ot i napisałem
Sprzedawca nie ma obowiązku przyjąć towaru, bo klient się rozmyślił, kiedyś owszem taki przepis istniał ale już dawno go nie ma. Co innego się tyczy sprzedaży przez internet albo poza siedzibą firmy, wtedy owszem sprzedawca musi przyjąć towar i zwrócić kasę ale też nie wszystko można zwrócić, trzeba się zaznajomić z ustawą

Gość oszolomom religijnym
jesli kupilas w sklepie stacjonarnym to zalezy od woli sprzedawcy jesli przez internet to mozesz zwrocic zawsze w terminie 10 lub 90 dni. do wszystkich piszacych ze mozna zawsze oddac rzecz zakupiona w sklepie to bzdura nie ma takiego przepisu ktory to umozliwia tylko i wylacznie dobra wola sklepu.

Gość oszolomom religijnym
nie wszystko można zwrócić, trzeba się zaznajomić z ustawą - tak 3. Jeżeli strony nie umówiły się inaczej, prawo odstąpienia od umowy zawartej na odległość nie przysługuje konsumentowi w wypadkach: 1) świadczenia usług rozpoczętego, za zgodą konsumenta, przed upływem terminu, o którym mowa w art. 7 ust. 1, 2) dotyczących nagrań audialnych i wizualnych oraz zapisanych na nośnikach programów komputerowych po usunięciu przez konsumenta ich oryginalnego opakowania, 3) umów dotyczących świadczeń, za które cena lub wynagrodzenie zależy wyłącznie od ruchu cen na rynku finansowym, 4) świadczeń o właściwościach określonych przez konsumenta w złożonym przez niego zamówieniu lub ściśle związanych z jego osobą, 5) świadczeń, które z uwagi na ich charakter nie mogą zostać zwrócone lub których przedmiot ulega szybkiemu zepsuciu, 6) dostarczania prasy, 7) (7) usług w zakresie gier i zakładów wzajemnych. dotyczy to sprzedazy poza siedziba firmy