Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gigjrbnfbir

CIĄŻA W PIERWSZYM TYG. OBJAWY

Polecane posty

Gość gigjrbnfbir

witam! wraz z moim partnerem próbowaliśmy około tydzień temu przeżyć nasz pierwszy raz. Zabezpieczyliśmy się prezerwatywą. Mój partner próbował wejść we mnie jednak nie powiodło nam się i kolejna próba była wczoraj- był to pierwszy raz. Dziś czuję że moje piersi są wrażliwe na dotyk, czuję lekki ból i wydaje mi się że pobolewa mnie brzuch. Boję się, że jakimś cudem mogło dojść tydzień temu do zapłodnienia. Czy mogło tak być? Czy też to co się ze mną dzieje jest konsekwencją rozpoczęcia współżycia? Bardzo proszę o jakiekolwiek wypowiedzi

Gość gigjrbnfbir
niby tak, ale wolałabym najpierw tutaj podnieść się na duchu, bynajmniej na to mam nadzieję:)

jesli prezerwatywa niespadowywowala :D to nie masz sie czego obawiac :) a jakie objawy po pierwszym razie ? STRACH :) to on spowoduje ze bedziesz czula rychu dziecka w pierszych 10 dniach po wspolzyciu :)

Gość gigjrbnfbir
błagam o odpowiedzi bo stres mnie pożera:O

Gość gigjrbnfbir
drogi kablu USB chodzi Ci o to, że strach wpłynie na moją wyobraźnie i spowoduje różnorakie omamy, tak? :) mam nadzieję, że tak mam to rozumieć:)

Gość gigjrbnfbir
błagam niech ktoś cos jeszcze napisze:(

Gość gigjrbnfbir
dzięki USB :) dalej usilnie proszę o odpowiedzi:O

Gość puknij sie w łeb
jak mogłas zajsc w ciaze?! skoro nie bylo stosunku! dzieci pocholere sie bierzecie za seks skoro nie macie o nim zielonego pojecia!

Gość puknij sie w łeb
druga proba była wczoraj, a pierwsza kiedy autorka miala zajsc w ciaze byla tydzien temu. i sie nie powiodla

Gość gigjrbnfbir
stosunek był wczoraj, tydzień temu - nie było. moje obawy biora się z tego, że właśnie wtedy płyn ejakulacyjny mógł w jakiś sposób dostać się do pochwy, bo zanim się zdecydowałam jakiś czas się bawiliśmy. Prezerwatywy były w obu przepadkach, za drugim razem załozona była zaraz przed wejściem do pochwy. Dzieckiem już raczej nie jestem mam 20 lat. Proszę o pomoc i nie życzę sobie obelg

Gość gigjrbnfbir
jeśli chodzi o ten płyn to nie mam pewności czy się wydostał, ale teoretycznie mogło tak być i dlatego się boję, zresztą chyba większośc kobiet rozpoczynających współżycie się boi

Gość gigjrbnfbir
up

Gość gigjrbnfbir
up

Gość cooooooooooo
zresztą chyba większośc kobiet rozpoczynających współżycie się boi to do gina po tablety!!! najpierw zrob test bo z tego co piszesz to kto wie czy nie jesteś w ciąży

Gość gigjrbnfbir
obliczyłam że tego dni może rozpoczynać się moja owulacja, więc może stąd te dolegliwości:O

Jak to się dzieję,że seks sprawia,że ludzie głupieją i wymyslają niestworzone historie :P

Gość gigjrbnfbir
to nie seks, to strach :)

Strach który wziął się z przerwania słynnej błony dziewiczej i na dodatek jest zupełnie irracjonalny.Też tak miałam,no ale byłam sporo młodsza niz Ty,to trochę tłumaczy niewiedzę :classic_cool:

Gość gigjrbnfbir
kocyku czy Ciebie tez boało podbrzusze i sutki?

Żebym to ja pamiętała... Tzn zasada była taka,że za każdym razem kiedy przemkneła mi jakakolwiek myśl o ciązy to piersi bolały i podbrzusze kłuło,a miesiączka spóxniała się nawet o 2 tygodnie.Słowem-myslenie nie sprzyja.

Gość gigjrbnfbir
hmm... może faktycznie to moja podświadomość płata mi figle... mam taką nadzieję, to nie czas na bobasa, mam jeszcze plany do wykonania zanim założe rodzinę z drugiej strony miewałam takie stany własnie podczas owulacji, dodatkowo zawsze wysypuje mi twarz pryszczami i tak jest teraz, więc może to tylko owulacja

...jeśli wpadasz aż w taką panikę,zupełnie bezzasadną,to może lepiej odpuścić sobie seks?

Gość gigjrbnfbir
panika wzięła się z tych objawów które mam dopiero jak zaczęły bolec mnie piersi zaczęłam zastanawiac się nad możliwoscią zajścia w ciąże. chyba naprawdę sobie odpuszczę i poczekam na okres, o ile go dostanę:O

Gość dziwne że nie wycztałaś
co z tego, że masz 20 lat? Dorosła jesteś metrykalnie ale psychicznie to jesteś jeszcze dzieciak...zostaw seks na lepsze czasy a póki co zajrzyj do książek to może przestaniesz wypisywac głupoty :O

Gość zdesperowanana maxa
tytesty - tez niesa pewnikiem, zerknij na mój temat

Nie jesteś w ciąży, myślisz że plemniki to komandosy i zaraz się w ciąży będziesz? Poza tym ten pierwszy (zresztą niedoszły) stosunek byłby w dniach niepłodnych, skoro piszesz, że teraz masz owulację. I nawet uwzględniając fakt, że plemniki jakiś czas zyją, to te z płynu nie miałyby szansy. Ludzie się starają o dziecko, w dni płodne współżyją i najczęściej w ciażę od razu nie zachodzą, a tu przesłanki u CIebie są tak nikłe, że powinnaś iść się zrelaksować, bo przez to doszukasz się wszystkich objawów i okres Ci sie naprawdę spóźni.