Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulina189

Yasminelle.

Polecane posty

Gość Paulina189

Witam. Mam taki problem. Zaczęłam brać yasminnelle od 14 czerwca. Od tego czasu odbyłamkilka stosunków z moim chłopakiem około pieciu :( Boję się,że tabletki mogą nie działać,bo kończe dopiero piersze opakowanie. Jak to jest? Czy one działają odrazu? Boję się. Proszę o odpowiedź.

no teoretycznie dziala od razu, jednak gdzie stam czytalam, ze lepiej w pierwszy dzien sie wstrzymac. jestem pewna ze nic ci nie grozi:) pozdro

Gość Paulina189
Dzięki. Yasminelle zaczęłam brać od pierwszego dnia miesiączki,a kochałam się z chłopakiem tak po krwawieniu czyli w 8 dzień cyklu. (cały czas byłam na tabletkach) ale stosunek był potem co kilka dni i boję się,że mimo tych tabletek mogę być w ciąży,bo biore je pierwszy miesiąc. :(

nie bedziesz, dziewczyno wyluzujj, to przede wszystkim:) jeszcze ci sie okres spozni z nerwow...napewno nie jestes wciazy jesli przyjmowalas tabletki regularnie, a wierze, ze tak robilas, wiec..szane dla mnie to 0%

Gość Paulina189
Nie wiem dlaczego,ale martwie się,że będe w ciąży,że nie dostane okresu Wiem,że moze za bardzo panikuję,ale podczas brania tych tabletek czasem zdarzyło mi się wypic piwo czy coś... boję się,ze to mogło osłabić ich działanie Proszę o jakąś rade czy komentarz.

Gość frufru
aaaaaaaaaaaaaaargh 1. tabletki działają. 2. jak sie nie spiłaś do tego stopnia żeby wyrzygac tabletkę to nic sie nei stało. 3. teraz i tak już za późno na martwienie się, nie uważasz? 4. im bardzije się nakęcasz tym większa szansa na to że Ci się okres spóźni.

Gość Paulina189
Mam 19 lat. Wiem,że trochę przesadzam z tym martwieniem się,ale tak to zwyke bywa - po fakcie.

Gość rozowepaznokcie
takkk, seks jest dla doroslych.

Gość Paulina189
Nie napisałam tutaj dlatego,żeby ktoś mnie pouczał... że sex jest dla dorosłych,tylko po to żeby się poradzić.

Gość mow mi Yasminelle
hej, ja zaczynam brac dopiero kolo 14 lipca, dzis mi lekarz przypisal... dziewczyy, powiedzcie mi boja pierwszy raz biore tabletki, czy to prawda ze nie mozna palic podczas brania ich i nie mozna chodzic do solarium?

Gość rozowepaznokcie
nie wiem czy powinnam to pisać, ale... miesiac temu, podczas wizyty u G.przepisala mi tabletki Yaz. Yasminelle odradzila, gdyz: te 20 lat to ja juz skonczylam, jestem po porodzie i te tabsy beda za slabe. w ogole ich nie poleca bo maja mala dawke hormonow gdy bralam yaz caly czas plamilam, kazala odstawić, bo tez sa dla mnie za slabe. teraz przepisala mi microgynon- z "konska" dawka hormonow. podobno zle, starej generacji itp, nie prawda!!! niektore kobiety musza takie brac, aby nie zajsc w ciaze.

Gość rozowepaznokcie
co do papierosow, nie wiem. solarium-mozna, tyklo mozesz tak jak ja miec problem. mnie na poczatku swedziala skora. okropienstwo. jak powiedzialam o tym babce w solarium, odrazu zapytala czy biore tabletki. na pocieszenie napisze ze swedzi kilka godzin po, nie caly czas.

Gość Paulina189
A czy to czy to jaką dawke hormonów powinno się brać jest zależne od wieku? Mi lekarz powiedział,że zażywajac yasminelle nie musze używać żadnego dodatkowego zabespieczenia...

yaz również mają małą dawkę hormonów, więc to nie jest żaden argument. a zmiana tabletek po pierwszym miesiącu brania jest trochę dziwna, bo te skutki uboczne (plamienia) nie są aż tak drastyczne, zresztą są opisane w ulotce jako możliwe do zaakceptowania przez 3 pierwsze opakowania. za dużo mieszania w krótkim czasie, tak na moje oko

Gość misia to misia se
ja biore yasminelle od 4 miesiecy i plamiłam tylko pierwszy miesiac. Od drugiego opakowania czułam się naprawde dobrze. Nie puchną mi nogi ani nie bola po niej piersi. Czytałam, ze kobiety po porodzie nie powinny jej brac, ze ma za niska dawke, ale moja gin wlasnie dlatego mi je przepisała. Mam 1,5 rocznego synka i zalezało mi na pełnym zabezpieczeniu. No i niby yasminelka tak działa. Sama juz nie wiem. Nie wspołzyjemy z mezem regularnie, wiec nie wiem czy w tamtych miesiacahc działała. Kochalismy sie przy pierwszym opakowaniu i się nie stało. No i teraz przy 4 dopiero. Mam duzego stresa, bo choc biore regularnie, to raz w miesiacu mam sporo sluzu, jak w dniu przypadajacym na owulacje. Nie wiem czy to oznacza, ze owulacja była?