Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poprostu_pytam

Czy może ktoś pomóc mi ocenić sytuację??? Proszę...

Polecane posty

Gość poprostu_pytam

Hej, moje pytanie brzmi, czy: stos. w 14,15 lub 18 dniu cyklu + pierwszy cykl po odstawieniu tabletek + stos. przerywany = prawdopodobieństwo zajścia w ciążę? Jest jakaś szansa? Proszę o opinie.

jak jest stosunek to zawsze jest prawdopodobieństwo ciązy :)

Gość znak oznacza
moim zdaniem jest i to spora, choc podobno w ciąze nie tak latwo zajsc; pamietaj, ze stosunek przerywany to zadne zabezpieczenie niestety, ryzyko jest spore

Gość poprostu_pytam
Wiem, że jest spore ryzyko..., chce być w ciąży, mój mąż chce miec dziecko, ale się waha czy teraz, już. Stąd ten stos. przerywany. Wiem, że nie łatwo jest zajść w ciąże. Słyszałam, że płodność w pierwszym cyklu po odtawieniu tabletek wzrasta, dlatego łudzę się ze coś będzie,jakaś mała, tycia fasolka :)

Gość po odstawieniu ...
pigulek owulacji moze nie byc przez pare miesiecy, zanim organizm nie wroci do rownowagi :) wiec jakby nie bylo \"fasolki\" to nie wpadaj w panike, i nie lec po luteine (tabletki na zasniecie, tabletki na obudzenie sie...) tylko daj sobie czas :-) A ta b. intensywna owulacja to nie jest po odstawieniu zwykych pigulek anty, tylko przy specjalnych hormonach jak sa problemy z zaciazeniem, tak na marginesie...

Gość poprostu_pytam
Dzieki za odpowiedź. No to kiszka, moje łudzenie się właśnie w tej chwili się zakończyło. Pomyslałam o zwiększonej płodności po odstawieniu, bo moja kolezanka 1,5 roku starała się o dzieko i gin zapisał jej tab. antykoncepcyjne, kazał miesiąc brać, odstawić i od razu starać się o dziecko... Stąd moje myslenie...