Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowwicjuszka

zupa kalafiorowa + śmitana- jak zrobić by sie nei zwazyła

Polecane posty

Gość nowwicjuszka

Mam pytanie, wczoraj pierwszy raz gotowałam zupę kalafiorowa, chciałam na koniec dodac smietany 18stki. Śmietane z odromina soli wlałam do gotującej sie zupy ale sie zwazyła- co zrobiłam źle, co zrobić by nastepnym razem mi sie nie zważyła.

Gość maturka4
Do śmietany w kubeczku dodać trochę zupy, dla wyrównania temperatury. Można też dodać odrobinę mąki pszennej. I dopiero wlewać do garnka, mieszając

Gość najlepiej
dodaj śmietany 30proc - nigdy się nie zważy. Jeśli dajesz 18stkę, to dobrze rozmieszaj z solą i dolej do niej trochę gorącej zupy, chodzi o to, by zbliżyć jedno i drugie temperaturami, powodzenia

Gość nie możesz jej gotować
albo do śmietany dodajesz troszkę mąki i soli, hartujesz zupą i wlewasz, albo dodajesz samą śmietanę do zupy, ale ona nie może już wrzeć ani być potem gotowana

Nastepnym razem smietane wlej najpierw do filizanki i dodaj do niej troche goracej zupy. Wymieszaj i wtedy dodaj do zupy.

Gość bezrobotna krysia
a co dac do zupy zamiast smietany tez bym zjadla kalafiorową ale nie mam w domu smietany

Gość nowwicjuszka
dzieki wszytskim. a Można tez dodac mleko zamiast smietany

Tylko smietane, nie ma nic zastępczego. Ale mozna nie dać smietany i zrobić zasmażke, z tym ze ze smietaną lepsza zupa.