Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uczę sie gotowac

czy ziemniaczki pieczone w piekarniku

Polecane posty

Gość uczę sie gotowac

muszą byc zakryte czy mogę je smazyc na patelni bez rączki bez przykrycia ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uczę sie gotowac
rece mnie nie palą bo owijam je w ręcznik i tak wyciągam mą patelnie bez rączki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no to raczej
jak wkladasz patelnie do piekarnika to bez raczki...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aaa kotki dwaaa
posyp je tymiankiem :) będą pyszne 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A to jest patelnia bez rączki ?:O Mniejsza z tym :D smażysz odkryte lub raczej podpiekasz :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kijowo owo
sa patelnie, ze mozesz zdjac raczke, jesli chcesz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No oki są :D tylko pyrki byłoby dobrze chwilę podgotować a nie surowe do pieca wrzucać .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uczę sie gotowac
patelnia miala rączke lecz gdy ostatnio robilam golonke to ktos mi powiedzial ze do pierkanika musze miec albo naczynie zaroodporne albo patenie bez rączki. Naczynia zaroodornego nie mialam wiec odkręcilam rączke od patelni :) teraz uzywam jej do wszystkiego nie wspominając juz o moich poparzonych rękach :) ale juz jest ok, nauczylam sie uzywac ręcznika teraz mam smaka na ziemniaki zapiekane wiec chyba sobie je zrobie i wrzuce do patelni no i do piekarnika :) mniammm

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uczę sie gotowac
ale musze sie wam pochwalic :) dzis po raz pierwszy zrobilam sobie zupe kalafiorową, i po raz pierwszy jadlam ją z ziemniakami bo moja mama ciągle robila ją z makaronem i wiecie co.... jest przepyszna :) uwielbiam zupy i dzis chyba zjem caly gar tej kalafiorowki bo jest pyszniutka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Na ziemniaki możesz mieć zwykła blaszkę do pieczenia ,nawet patelnia nie potrzebna ,ciekawe co zrobisz jak ci sie zachce naleśników ?:D Kalafiorowa z makaronem?:Opierwsze słyszę ,ale co kraj to obyczaj :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uczę sie gotowac
ale mam jeszcze jedną patelnie na nalesniki :) od niej trudno bylo oderwac rączke :) takze spoko nalesniki rowniez robie przepyszniutkie powaznie z trzech jaj :) mniam mniam a kalfiorowka z makaronem byla u mnie na stole no dziecka i dzis zachcialo mi sie kalafiorowki ale nie mialam makaronu wiec zrobilam z ziemniakami i jest pyszna :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no to raczej
a ja mam dla Ciebie swietny przepis na schabowe :) gdy rozbijesz kotlety, to przed doprawieniem i obtoczeniem w panierce wymocz je w mleku, zalej mlekiem i zostaw je na ok godzinke... wychodza delikatniusie i pyszniutkie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No git ,będziesz kucharka pełną gębą :D Koleżanka dobrze radzi ze schabowymi to samo z piersiami kurczaka możesz zrobić :) jak nie mas bułki to możesz krakersy utłuc też fajna panierka wychodzi :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uczę sie gotowac
o to super napewno wyprobuje :) ale teraz zaczyna sie maly problem, przygotowalam ziemniaczki pieczone na tej patelni bez rączki ale przypomnialo mi sie ze mam jeszcze upiec kolonko i nie mam drugiej takiej samej patelni a szkoda mi zalączac piec dwa razy pozatym golonko sie długo piecze, chcialabym to dac wszystko razem do piekanika ale na co to mam dac :(:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ło matko w taki upał
chce ci żreć golonki z pieczonymi pyrami i zupy :D ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pogratulować
apetyt masz jak chłop od pługa oderwany :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uczę sie gotowac
no chce mi sie, a czemu by to nie :) uwazam ze dobry obiad to podstawa w kazdym domu podstawa zdrowia i urody;) no moze z tą urodą to przesadzilam ale podtawa zdrowia napewno :) zupka da mnie a to tluste zarło typu kolonka dla mojego chlopaka , on to se lubi pojesc, oj lubi ;) to co poradzicie gdzie to kolonko mam wcisnąc ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
W piekarniku powinnaś mieć taką wielgachną blachę ,na niej wszytko upieczesz :D Z tą goloną mnie powaliłaś :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uczę sie gotowac
na apetyt to ja nie narzekam :) lubie se pojesc a co będe se załowac :) nie ma to jak dobry obiadzik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uczę sie gotowac
ja tez zapomnialam o tej golonce , wlazlam do lodowy po koperek a tam patrze marynująca sie golonka, no przecież to na dzisiejszy obiadek :) ciekawe jakbym dala to kolonko do ziemniakow moglo by tak byc ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pogratulować
moim zdanie to nie bardzo bo raz że ziemniaki się robią 40 min do godziny a golonka potzrebuje więcej, dwa to że "przejdą" golonka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×