Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cropeczka

posyłam dziecko do prywatnego przedszkola... Kto jeszcze... pogaduchy...

Polecane posty

Nie udalo mi sie znalezc miejsca w prywatnym zlobku (puki co) i posylam dziecko do przedszkola prywatnego gdzie tworza równiez grupe zlobkową. Bylam tamz mezem i odnioslam wrazenie jakby kobieta pracujaca z dziecmi (byla ich tam zaledwie garstka - okres wakacyjny) nie miala zbytnio pojecia co z tymi dziecmi robic. Jak jest w Waszych prywatnych przedszkolach/zlobkach? Jakies zajecia dodatkwoe?czegos ie tam dzieci ucza? W panstwowym bedzie córa i ma angielski, rytmike, tance, pozniej teatr, pilke nozna itp. Jak ewentualnei mam poprosic aby nie urazic osób tam pracujacych o ich kwalifikacje, wolalabym to jakos sprawdzic. Ogólnie fajne jest to przedszkole, dzieci które tam byly, były usmiechniete, czyste itd, ale kurcze ja to zawsze jakies takie przeczucia mam...

Gość derty
to może rozejrzyj się gdzie indziej,zapytaj rodziców jak będą odbierali dzieci.Przeciez to prywatne przedszkole,pewnie słono płacisz.Przeważnie takie przedszkola mają bogatą ofertę.Jak nie to to inne:)

no coz moj syn byl 5 dni w prywatnym zlobku gdzie kobieta nie wiedziala co z dziecmi robic i po 1 sie rozchorowal a po 2 to byl zlobek porazka, pani opiekunka wymagala od dzieci by same robily wszystko obok siebei jak co najmneij 10latki a nei roczniaki :/ radze zmienic pzredszkole i przestrzegam nei podpisuj zadnych umow zanim nie bedziesz pewna ze dziecku jest tam dobzre, ja mam dzis sprawe w sadzie pzrez to ze podpisalam umowe:/ od poniedzialku maly idzie do innego prywatnego zlobka ale na 1 tydzien na probe, jak bedzie ok to zostanie a ja wtedy podpisze umwoe i zaplace

no ja nie zamierzam podpisywac nic dopóki nie bede pewna, mam nadzieje ze te umowy tez bardzo nei zobowiazuja... Bo jak maly bedzie chorowal duzo to ne ma to sensu. Po przyjezdzie z wczasow idziemy tam zostawiac dziecko na kilka godzin, moze godzinke, wszystko dokladnei posprawdzamy itd, mam nadzieje ze są to ludzie odpowiedzialni. Popytam posprawdzam. Moze jeszcze jacys rodzice doswiadczeni w temacie...?

Gość ala.n
niebieski nie trudz sie...ci co duzo maja zawsze im malo i nigdy sie nie dziela...taka to juz kolej rzeczy.Pewnie jakbys poszedl do schroniska bezdomnych to bys wiecej pieniedzy nazbieral...

Gość ala.n
co do prywatnego przedszkola...moja znajoma po sprawdzeniu kilku z nich oddala w koncu dziecko do panstwowego, bylo o wiele lepsze, ale to zalezy od wychowawcow

Gość pearlineee
ale niestety nie każde dziecko sie dostaje do państwowego. Ja sie zastanawiam narazie tylko, pod moim blokiem od wrzesnia otwierają właśnie i super sprawa by była, jeśli oczywiscie przedszkole warte zainteresowania.

tak myślę że osoby które tam pracują muszą mieć kwalifikacje. Chociaż nad państwowymi jest jakas większa kontrola. Ja o państwowym nie myśle nawet, bo i tak moja córka się nie dostanie. Ja poważnie zastanawiam się nad prywatnym przedszkolem montressori chyba tak to się pisze. Drogo ale warto

Gość Macieszka009
Moja ciocia oddała moją kuzynke do prywatnego przedszkola co było prowadzone przez małżeństwo Żydów. Przez 8 godzin mała oprócz zabawy z rówieśnikami i drzemek ma lekcje angielskiego nauki czytania liczenia rytmike po zajęciach czasami wycieczkę do teatru lub na basen. Raz musiałam po nią przyjść i zrobiło na mnie duże wrazenie. Duże, odnowione, na zewnątrz plac a pani opiekunka chciała zaświadczenie od opiekunów dla bezpieczeństwa. Jeżeli rodzice chcą to można zapisać dziecko na religie. Ciocia tylko narzeka ze się z drugą córką spoznila z zapisami. Cześć już jest na następny rok...

Gość ---5---
Dzieki za odpowiedzi... a osobie która tutaj zbiera na pieski... zastanów sie co piszesz, moze mam pieniadze moze nie mam, moze cala wyplate bede poswiecac na to aby moje dzieci mogly sie rozwijac.. Wiec prosze mi tutaj nie generalizowac, pomagam kiedy mam, wejdz sobie na wszystkie charytatywne aukcje i pomagaj wszystkim.

ja bym wolala do panstwowego złobka, córa idzie do panswtowego przedszkola, bedziemy nadal dazyc do tego aby tam sie dostal. Dyrektorka nas pociesza caly czas ze jest szansa, zobaczymy. Puki co czekamy az poodwiedzamy czesciej tą placowke i bedziemy wiedziec wiecej.

Gość pÓki