Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czterdziechaaaaa

40 tc i brak rozwarcia

Polecane posty

Gość czterdziechaaaaa

dzis bylam u swojego lekarza i po zbadaniu stwierdzil, ze \"nic sie nie odetkalo\", cholera jasna, czop mi jeszcze nawet nie wypadl, a w srode zaczynam 41 tc :( czy ktoras z Was miala moze tak, ze wszystko zaczelo sie nagle- tzn tuz przed odejsciem wod i skurczami odszedl czop i zaczelo sie rozwarcie? znajome dziewczyny sa czasem dopiero w 36-37 tc i juz maja rozwarcie, tylko ja ciagle zakorkowana :(

Gość odkorkowac cie
?

Gość czterdziechaaaaa
czyli nie dodalam, ze dziekuje za glupie komentarze? no to dodaje! GLUPIM KOMENTARZOM MOWIMY NIE!

Ja zjestesm w 38 tygniu 1 dniu ciąży i też abolutnie nic sie nie dzieje i szyjka ciążowa dalej :( a juz nie moge sie doczekac porodu... Ale w pierwszej ciąży urodziłam w 38 tyg 7dniu a tydzien wczesniej bylam u gina i mówił mi to samo tzn ze nic nie wskazuje na rychły poród, a jednak nagle sie on zaczal i niespodziewanie bez zadnych oznak wczesniej.

Gość akcja akacja
wlasnie zalozylam niemal identyczny watek ;(((((

Gość spokojnie dziewczyny
ja tak mialam:) ku pokrzepieniu serc powiem wam jak bylo :D mialam zero rozwarcia,czopa na oczy nie widzialam, nie mialam nawet skurczy przepowiadających.Aż pewnego pięknego dnia bardzo bardzo mocno zabolało mnie podbrzusze i pipcia.2 godziny pozniej rozwarcie na opuszek, kolejne 2 godziny pozniej tulilam mojego szkraba :)Ah i urodziłam w 40 tyg +5 dni :)

Gość czterdziechaaaaa
dzieki za pocieszenie. oby i u mnie tak bylo... mam juz dosc tej ciazy, zaczelam sie zastanawiac, czy u mnie aby na pewno bedzie trwala "tylko" 9 miesiecy :(

Gość ...........__
odkorkuje i przy okazji uszka malemu dorobie,niech cos ma maluszek od wujka na nowej drodze zycia:P

Gość akcja akacja
ale faaaaaaaaajnie z tym szybkim porodem :((

Gość Akrylik
Ja własnie leze na porodowce. Wody odchodzą, rozwarcia brak, co jakiś czas skurcze. Już jestem bólem zmęczona a polozna powiedziała, ze to jeszcze nie jest ból, ze dopiero zaboli. O matko...

Gość postaram się byc kulturalna
ja do 10 dnia po terminie byłam zamknięta na cztery spusty. Oksytocyna tez nic nie pomogła, rozwarcie na 1 palec, ale dzięki niej odeszły wody, dopiero jakiś lek na złagodzenie szyjki połączony z oksytocyną wywołał porządne skurcze rozwierające.